Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 5 tuntia 39 min sitten

Kulta-Iivon kausi päättyy Ylläs-Levi-hiihtoon

16.3.2018

Tule kannustamaan olympiavoittaja ja Ylläs-Levi –hiihdon 70km matkan lähettiläs Iivo Niskanen voittoon tai haasta Iivo asettumalla hänen kanssaan samalle lähtöviivalle.

Matkoina Ylläs-Levillä ovat 70 km ja 55 km perinteisellä tyylillä. Hiihtosankari Juha Mieto puolestaan kantaa kortensa kekoon 55 km matkalla. Iivo taistelee kärkisijoista pidemmällä matkalla ja Juha nautiskelee lyhyemmästä matkasta kuntohiihtäjien juttuseurana.

Levi ja Ylläs tarjoilevat keväällä monin tavoin parastaan sekä takuulla ainutlaatuisia elämyksiä ja ikimuistoista Lapin taikaa.

Runsas lumi takaa myös sen, että lunta riittää Levillä pitkälle keväälle. Kevättalvella onkin mainio tilaisuus kokeilla uusia lajeja tai välineitä ja tutustua tunturin mahdollisuuksiin koko laajuudeltaan.

Keväällä rinteet, hiihtoladut, moottorikelkkailu- lumikenkä- sekä pyöräreitit ovat loistavassa kunnossa. Sää on myös mitä parhain; pitkät päivät, ihana auringonpaiste ja luistavat kelit. Olosuhteet ovat erinomaiset ruuhkattomaan lomailuun omassa rauhassa ja parhaassa mahdollisessa seurassa. Rinteet ja hiihtoladut ovat auki aina toukokuulle saakka.

Molempien matkojen ladut ajetaan jo maanantaina kisaviikolla ja reitit ovat hyvin merkattu hiihtäjille, joten latuihin pääsee tutustumaan hyvissä ajoin. Itse kisassa on tarjolla suksi- ja välinehuoltoa energiahuollon lisäksi. Bussikuljetukset Leviltä Ylläkselle järjestetään kisa-aamuna ja kisan jälkeen. Myös tapahtuman harjoittelijoita palvelee Onnibussi, jonka kyydissä pääsee edullisesti Ylläs-Levi välin. Kilpailutoimistona Levillä toimii Levin Matkailun tilat ja Ylläksen päässä Luontokeskus Kellokas.

Kulta-Iivo sekä Mieto toivottavat kaikki osallistujat tervetulleiksi Lappiin ja sen elämystarjontaan.

Ylläs-Leville voi ilmoittautua tapahtuman nettisivuilla, josta löytyy myös lisätietoja ja ohjeita.

Lisätietoa:

Ylläs-Levi

Kuva: Jesse Väänänen / Red Bull Content Pool

Levin Matkailu Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi Mika Laasonen

16.3.2018

Laasonen on aiemmin työskennellyt Life Finland Oy:n toimitusjohtajana ja Life Europe Ab:n konsernin pohjoismaisen johtoryhmän jäsenenä.

Laasosen omaa vankan kokemuksen yrittäjäyhteistyöstä, franchising toiminnasta, osakeyhtiön operatiivisesta johtamisesta sekä myynnistä ja markkinoinnista. Laasonen aloitti toimitusjohtajana 12.3.2018.

Toivotamme Laasosen lämpimästi tervetulleeksi Leville!

Kuva: Levin Matkailu Oy / Flatlight Creative House

Levin Instagram-kuvatärpit: 6 vinkkiä

2.3.2018

Keräsimme sinulle muutaman hyvän IG-vinkin, minne kannattaa mennä, miten ja milloin.

1) JOULUPUKIN MÖKKI

Levin ikonisin kuvaspaikka läpi vuoden on Joulutarina-elokuvasta tuttu Santa´s cabin eli Joulupukin mökki. Mökille on helppo päästä läpi vuoden ja mökiltä sekä sen terassilta avautuu upea Lapin maisema.

Henkilön Anette Latva-Piikkilä (@anettelatvapiikkila) jakama julkaisuTammi 7, 2018 kello 4.56 PST

Suksilla/laudalla: Joulupukin mökki sijaitsee rinteiden 11 ja 13 välissä. Mökki näkyy helpoiten gondolihissistä sekä rinteestä/hissistä nro 11. Talvisin pääset mökille rinteestä nro 11, eli kun näet mökin rinteestä käsin oikealla, lasket suoraan mökkiä kohti. Toinen vaihtoehto on laskea ensin maailmancup-rinnettä (nro 13) ja kääntyä heti vasemmalle noin 20 metrin jälkeen, tässä kohtaa myös aita loppuu. Lasket tästä alaspäin niin kauan, että näet mökin alapuolellasi. 

Kävellen: Pääset mökille myös lumikengillä samoja reittejä kuin laskien, gondolihissiä käyttäen. Kesäisin mökille pääsee jälleen gondolihissiltä, Ice Age -polulta tai gondolihissin ala-asemalta kävellen.

2) LEVIN UPEAT AURINGONLASKUT

Talvisin aurinko laskee Aakenuksen ja Kätkän taakse. Myöhemmin keväällä tunturista katsoen oikealle, Pallaksen taakse.

Henkilön Tiina Ruissaari (@tiina_ruissaari) jakama julkaisuHelmi 27, 2018 kello 9.26 PST

Paras paikka kuvata auringonlaskun upea värispektaakkeli on tietenkin Levitunturista käsin. Värit ja tunnelma ovat parhaimmillaan 30 minuuttia ennen ja jälkeen auringonlaskun. Parhaat paikat ovat Tuikun lähimaasto (hissien nro 5 ja 12 välinen ympäristö). Pääset Tuikkuun joko autolla, laskien tai kävellen. Alueelle menee myös monta lumikenkäreittiä.

Levin auringonnousu ja -laskuajat löydät täältä.

Jos et pääse paikan päälle kuvaamaan eeppisiä auringonlaskuja, voit katsoa niitä livenä Tuikun webkamerasta.

3) REVONTULET

Levin revontulikausi alkaa elokuun lopulla ja jatkuu aina huhtikuun loppuun asti. Revontulet alkavat näkymään noin kahdeksan aikaan illalla, tilastollisesti keskiyö on paras revontuliaika.

Henkilön JB Qorz (@qorz) jakama julkaisuJoulu 11, 2017 kello 11.24 PST

Revontulien näkemiseen tarvitset lähes pilvettömän taivaan ja mahdollisimman vähän valosaastetta. Voit jälleen hyödyntää Tuikun kelikameraa, josta näet leikkiikö revontulet taivaalla sekä ennakoivasti levi.fi-sivuston revontulihälytystä.

Revontulia voi katsella missä vaan, tässä meidän pari vinkkiä:

4) IHANAT KARVANAAMAT ELI POROT

Poroja liikkuu Levillä ja sen ympäristössä paljon.

Henkilön Sini Pohjola (@sinipohjola) jakama julkaisuHelmi 26, 2018 kello 11.20 PST

Jos haluat 100% varmuudella saada porosta kuvan, löydät niitä Leviltä näistä paikoista:

5) VALLOITTAVA LEVITUNTURI

Oletko nähnyt miltä Levitunturi näyttää kauempaa katsottuna tai kuvattuna?

Henkilön Ville Pulkkinen (@vvillee) jakama julkaisuTammi 7, 2018 kello 10.31 PST

Kätkätunturilta saa uskomattoman hienoja kuvia Levistä. Sinun ei tarvitse kävellä Kätkän huipulle asti nähdäksesi Levitunturin komeudessaan, mutta suosittelemme sitä kuitenkin. Kätkän päältä näet nimittäin Levin lisäksi Pyhätunturin, Aakenuksen sekä Pallaksen tunturijonon. Siinä riittää kuvattavaa vaikka koko päiväksi ja retki Kätkän päälle on aika mieleenpainuva.

Kätkän talvikävelyreitille pääset helposti esimerkiksi Levin Matkailulta tai Immeljärveltä.

6) GAME OF THRONES -JÄÄHOTELLI

Tämän talven yksi ehdoton Instagram-kuvauspaikka on ollut Lainion Game of Thrones -jäähotellin upeat veistokset.

Henkilön Laura Vilne (@lauravilne) jakama julkaisuHelmi 16, 2018 kello 7.51 PST

Tutustu paikkaan tarkemmin.

Joko olet kuvannut nämä kaikki Levin vierailullasi? Jaa tarinasi ja kuvasi Instagramissa #LeviLapland - @levilapland

40 000 kuutiota lunta odottaa jo Levin maailmancup –avausta

28.2.2018

Levin hiihtokeskus teki lumitykkien avulla Levi Black-rinteeseen 40 000 kuutiota lunta viidessä vuorokaudessa odottamaan marraskuun kansainvälistä tapahtumaa.

Levin hiihtokeskus säilöi viime vuonna ensimmäistä kertaa lunta 30 000 kuutiota alppihiihtokauden avausosakilpailua varten. Säilöntä onnistui hyvin ja hiihtokeskus jatkoi käytäntöä tänä vuonna. Levi Black –rinteeseen on nyt tehty 40 000 kuutiota lunta, joka ajetaan hiihtokauden päätteeksi jyrkänteen päälle odottamaan peitteiden alle.

- Ottaen huomioon kisarinteen pituuden, leveyden ja lumen tarpeen, nyt tehdystä 40 000 kuutiosta puolet voi sulaa pois ja silti lunta riittää kisan läpi viemiseen. Teoriassa kisarinne tarvitsee noin 15 000 kuutiota lunta, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levin hiihtokeskus pystyi kovien pakkasten johdosta tekemään jättimäärän lunta vain viidessä vuorokaudessa. Lumenteko-olosuhteet ovat helmikuussa olleet täydelliset.

- Saimme tehtyä nopealla tahdilla paljon lunta. Tätä voisi sanoa jo ekologiseksi teoksi, sanoo Jouni Palosaari.

Hiihtokeskus oppi paljon ensimmäisestä lumensäilöntävuodesta. Yksi näistä opeista oli lumen säilöntäpaikka eli minne lumi kannattaa pukata odottamaan sen levitystä. Tämän vuoden lumi tullaan siirtämään hiihtokauden päätteeksi jyrkänteen päälle, joka toimii lumen päävarastona. Lumi makaa peitteiden alla kesän ja syksyn, josta se ennen maailmancup -kisaa pukataan kauttaaltaan pitkin kisarinnettä. Toinen, pienempi varasto tulee sijaitsemaan lähellä alppihiihtokauden avauskisan maalia.

- Viime vuonna ajattelimme, ylhäältä päin pukattava lumi valuu rinteen ulkopuolelle, mutta näin ei käynyt. Tämän vuoksi päätimme, että päävarasto tulee nyt jyrkänteen päälle, josta se on helppo siirtää molempiin suuntiin, kertoo Palosaari.

Levin hiihtokeskuksella on tulevana kesänä lumensäilöntävarasto myös Eturinteellä. Rinteen vasemmassa reunassa olevan pipen ja streetin lumet tullaan säilömään kesän ja syksyn läpi. Säilötty lumi pukataan lokakuussa rinteeseen ja tavoitteena hiihtokeskuksella on avata Eturinne laskettelijoille jo syyslomaviikoilla.

Viime marraskuussa jo yhdettätoista kertaa Levillä järjestetty alppihiihdon maailmancup keräsi pohjoiseen 17 000 kävijää. Katsojamäärän lisäksi myös VIP-lippupakettien myynnissä oli selkeää kasvua ja VIP Tokka-paketit myytiinkin loppuun hyvissä ajoin ennen kilpailua.

- On hienoa, että pääsemme varmistamaan kisan jo tässä vaiheessa vuotta. Tämä on tärkeä tieto niin asiakkaillemme kuin yhteistyökumppaneille. Pääsemme avaamaan VIP Tokka-lipunmyynnin jo nyt, kertoo Palosaari.

World Cup Levi 2018

Kuva: Victor Engström - säilötyn lumen levitystä Levillä lokakuussa 2017.