Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 23 min sitten

Yöttömän yön triathlonkilpailu starttaa pian Levillä

5 tuntia 50 s sitten

Levi Extreme Triathlon -kisa on kittiläläisen seuran Lapland Triathlon Levi Ry:n suuri ponnistus, jota tukemassa on useita paikallisia yrityksiä. Lappilainen taidonnäyte tuo uusia haasteita ja kokemuksia lajinharrastajille. Tänä vuonna kilpailu käydään taianomaisessa yöttömässä yössä, sillä kilpailut starttaavat iltapäivällä ja maaliin pitkältä matkalta tullaan puolen yön aikaan auringon vielä paistaessa. Uintimatkalla päästään nauttimaan puhtaasta lähdeperäisestä Immeljärvestä, kiitämään pyörällä läpi tuntureiden ja kiipeämään lopuksi vielä Levin maailmancuprinnettä ylös.

– Meillä oikeasti voi nauttia keskiyöllä auringosta, ja jos kilpailun aikana näkee jopa kymmenen tunturia, se jää varmasti mieleen, tapahtuman järjestäjät kertovat.

Valittavana löytyy pitkä matka, sprintti ja joukkuesprintti:

  • Pitkä: uinti 1900m, pyöräily 130km ja juoksu 21km.
  • Sprintti: uinti 400m, pyöräily 20km ja juoksu 6km.

Sprintin voi suorittaa myös joukkuekilpailuna. Joukkueessa on kolme jäsentä, joista kukin suorittaa yhden osuuden.

– Tiimin voi koota esimerkiksi työkavereista, tai ystäviä voi haastaa mukaan. Kisaan osallistuakseen ei tarvitse olla teräsmies, vaan kilpailu sopii ihan kaikille. Tässä yhdistetään kolme erinomaista kuntoilumuotoa, joita voi tehdä ihan omaan, mukavaan tahtiin, Kittilän triathlonseuran valmentaja rohkaisee.

Palkinnot jaetaan naisten/miesten kolmelle parhaalle ja joukkuekisan kolmelle nopeimmalle joukkueelle. Lisäksi kaikkien 21.7 mennessä ilmoittautuneiden kesken arvotaan Felt B16 -triathlonpyörä.

Levi Extreme Triathlon kilpailu on suoraa jatkoa kolmen edellisen kesän Finntriathlonin järjestämille kilpailuille.

– Parhaita paikkoja seurata kisaa ovat Immeljärven ranta klo 15 ja 16. Myös vaihtoalueella Levi Hotel Span pihassa on säpinää. Sprintin pyöräosuutta kannattaa mennä katsomaan Utsuvaaran mäkeen noin kello 16.30–17.30. Juoksuosuudella kilpailijat tarvitsevat kannustusta ehdottomasti Levi Black rinteessä noin kello 17.30–18.30, pitkänmatkalaiset hieman myöhemmin, järjestäjät kertovat.

Yhteistyökumppaneina toimivat mm. Visit Levi, Levi Hotel Spa, Agnico Eagle Finland Oy, Hotelli Kittilä, Ounashovi, Aslakin Liike, Finntriathlon.

Kilpailuun voi ilmoittautua vielä päivää ennen kisaa, eli perjantaihin 26.7. saakka. Ilmoittautumassa voit käydä osoitteessa www.levi.fi/extremetriathlon

Lisätietoja: Juuso ”Aslak” Laitinen puh. 044 555 1309

Ulkoelämän riemua ja tunturielämää: Levi Outdoor Fest ja Levi Bike Fest 24.-28.7.2019

19.7.2019

Jo viidettä kertaa järjestettävä Levi Outdoor Fest tuo tänä vuonna uusia reittejä sekä klinikoita ulkoilusta ja aktiviteeteistä kiinnostuneille lomailijoille. Osallistujat pääsevät haastamaan itsensä ja ystävänsä eri lajien kuninkuudesta, nauttia tunturielämästä ja Levin tarjoamista palveluista. Tapahtumaviikon aikana Levi Ski Bus ajaa kahta reittiä Levin keskustassa.

Outdoor Festissä mukana tutut kisat, Levi Extreme Triathlon, Levi Up Eturinteillä sekä Mandatum Scramble Golfilla. Uutena mukana Salomon Suunto polkujuoksuvaellus, jossa ei kuitenkaan ole kyse kilpailusta vaan lähdetään yhdessä luontoon nauttimaan ulkoilusta ja juoksusta.

Outdoor Festin rinnalle on tälle vuodelle tuotu Levi Bike Fest, joka on pyöräilyharrastajien uusi kohtaamispaikka! Viisi päivää fillarointia ylämäkeen, alamäkeen, metsässä, kylilllä ja tuntureilla. Mukana jännittäviä kilpailuja kuten Ylläs-Levi Mtb, Levi Midnight Enduro ja leikkimielisiä Pump Track kisoja eturinteellä. Alamäkipyöräilytaitojasi pääset kehittämään Suomen menestyneimmän alamäkipyöräilijän Matti Lehikoisen klinikoilla!

Kilpailujen lisäksi tänä vuonna on tarjolla eri klinikoita, joissa voit syventää osaamistasi mm.golfissa, uinnissa ja maastopyöräilyssä. Erilaiset elämysretket tarjoavat elämyksiä koko perheelle jylhien maisemien, herkullisten eväiden ja jännittävien tarinoiden ääressä.

Levi Outdoor Fest viikon aikana on samaan aikaan käynnissä Levi Golf Week, jossa Suomen pohjoisin 18-reikäinen golfkenttä toivottaa tervetulleeksi golfaamaan Levin jylhiin maisemiin.

Lomalaisia liikuttaa keskiviikosta lauantaihin ilmainen Levi Ski Bus, joka ajaa kahta eri reittiä non-stoppina 30 minuutin välein. Ski Bus kulkee Zero Pointilta Golfille ja takaisin sekä Zero Pointilta Gondolille ja takaisin.
Bussi lähtee tasatunnein Eturinteiltä Golfille, puolelta Etunrinteeltä Gondolialueelle / Activity Parkiin ja sieltä aina 15 vaille takaisin keskustaan Eturinteille.


ke 24.7. klo 9.00 – 18.00
to 25.7. klo 9.00 – 20.00
pe 26.7. klo 9.00 – 20.00
la 27.7. klo 9.00 – 20.00
su 28.7. klo 9.00 – 18.00

Bussin liikennöinnissä on tauko klo 12.00 – 13.00 ja 15.00 – 15.30.

Lisätiedot:

Levi Outdoor Fest 2019
Levi Bike Fest 2019

Kulttuurielämyksiä Levillä ympäri vuoden!

11.7.2019

Taiteilija Reidar Särestöniemen (1925-1981) koti- ja taidemuseo Kittilän Kaukosessa. Ainutlaatuisen museomiljöön näyttelyt vaihtuvat vuosittain, ja esillä on aina runsaasti Särestöniemen teoksia. Lisäksi Särestössä järjestetään konsertteja ja tapahtumia.
Museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila rakennuksineen sekä Reidar Särestöniemen rakennuttamat, arkkitehtipariskunta Reima ja Raili pietilän 1970-luvulla suunnittelemat Galleria ja Ateljee. Komeat kelohonkarakennukset edustavat modernia, maisemaan sulautuvaa suomalaista puuarkkitehtuuria. Alueella sijaitsee myös taiteilijan ensimmäisen, tulipalossa vuonna 1977 tuhoutuneen ateljeekodin kivijalka.
Galleriassa on aina runsaasti esillä Särestöniemen värikylläistä taidetta ja näyttely vaihtuu kerran vuodessa. Ateljeessa nähdään kolmesta neljään uutta näyttelyä vuodessa ja kokonaisen pihapiirin kattava Vanha Särestö kertoo elämästä pohjoisessa sekä valottaa Särestöniemen suvun tarinaa.
Museon asiakkaita palvelee kahvila ja museokauppa. Kahvilassa voi nauttia Särestössä leivottua, kuuluisaa pullaa ja pientä suolaista. Kahvilassa on esillä myös kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä.
Museo on avoinna ympäri vuoden ti-la klo 12-18, suljettu juhlapyhinä. Avoinna myös sopimuksen mukaan.
Lisätiedot: ​​p. +358 (0) 16 654 480 tai info@sarestoniemenmuseo.fi Osoite: Särestöniemi-museo Särestöntie 880 99110 Kaukonen


Kalervo Palsan töitä esittelevä Palsa-museo sijaitsee Kittilän keskustassa, Narikaksi kutsutulla omakotitalo alueella. Ateljeessa nähtävillä taiteilijan tekemät seinämaalaukset. Museo on avoinna kesäisin, kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Kalervo Palsa asui suurimman osan elämästään Kittilässä. Hän opiskeli Helsingissä Taideteollisessa ammattikoulussa 1971–1972 ja Suomen Taideakatemiassa 1973–1977. Hän lähetti ensimmäisen kerran teoksia ryhmänäyttelyyn vuonna 1967 Taideseura Palaksen Lapin taiteen vuosinäyttelyyn Rovaniemelle ja piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä 1968 Kittilän kirjastossa. Hänen maalauksena olivat radikaaleja ja hänen mielestään "ei riitä, että maalaa kukkia, täytyy maalata hirttosilmukoitakin." Hän ei saanut töitään juuri myydyksi, joten hän ansaitsi rahaa tekstaamalla suomennettuja puhekuplia sarjakuviin Yhtyneiden Kuvalehtien sarjakuvalehtiin.
Lisätiedot: Puhelinnumero: 016654480. Kalervo Palsan kotimuseon toiminta hallinnoidaan Kittilän Kaukosessa sijaitsevan Särestöniemi-museon kautta
Palsa-museon osoite:Kivitie 14 b, 99100 Kittilä

Einari Junttila (1901-1975) oli syntyperäinen kittiläläinen, kansainvälisestikin tunnettu ja tunnustettu itseoppinut lyyrinen realisti, joka tunnetaan nimenomaan akvarellimaalarina. Hän teki myös öljyväri- ja pastellitöitä. Junttila on varhaisin tunnettu kittiläläinen taiteilija, kutsumukselleen uskollinen herkkä lapin luonnon tulkitsija.
Einari Junttila luettiin lahjakkaimpiin suomalaisiin akvarellimaalareihin 1930-luvulla, jolloin näyttelyt Saksassa ja Helsingissä aloittivat hänen taiteilijauransa. Kansainvälistä tunnustusta saaneella taiteilijalla oli kutsunäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.
Taiteessaan Junttila oli erityisesti vanhan, alkuperäisen Lapin tallentaja, mutta myös myöhemmän ajan kuvaaja. Hänen töissään näkyy luonnon koskemattomuus ja Lapin mentaliteetti parhaimmillaan. Maalaustensa aiheet tämä "lyyrinen realisti" sai kotinurkiltaan Kittilän luonnosta: tuntureilta, metsälammilta, puroilta, soilta ja jokivarsien niityiltä. Einari Junttila elätti siveltimellään 9-henkisen perheen. Hän viihtyi samoillen tuntureilla, yksinäisyydessä, maalaten Lapin maisemia ja ihmisiä yli 60 vuotta aina kuolinpäiväänsä saakka. Museossa on nähtävän myös hänen viimeisenä elinpäivänään maalaamansa taulut.
Einari Junttila Taidemuseo
Taidemuseo on Einari Junttilan koti- ja taideympäristö, jonka hän rakensi sodan jälkeen uudestaan 1930-luvun lopulla rakentamansa talon perustuksille. Einari Junttila taidemuseo on perustettu 28.12.1991, jolloin tuli kuluneeksi 90 vuotta hänen syntymästään. Einari Junttila taidemuseon perustaja ja nykyinen omistaja on taiteilijan tytär Terttu Junttila. Hän on koonnut näyttelyn yksityisten kokoelmista. Museo on avoinna torstaisin klo 13-17, muina aikoina sopimuksen mukaan.
Taidemaalari Einari Junttilan töitä on seuraavissa kokoelmissa: Ateneumin taidemuseo, Helsingin sotamuseo, Kemin taidemuseo, Kittilän kunta (neljä historiallista työtä), Rovaniemen kaupungin taidekokoelma. Lisäksi hänen töitään on useiden muiden taidemuseoiden kokoelmissa.
Lisätiedot: puhelinnumero: +358407034657, osoite: Sammontie 5, 99100 Kittilä (Kittilän kirkonkylässä)


Samiland-näyttely Levi Summitissa. Samiland kuuluu UNESCO Observatorion kulttuurikyläohjelmaan. Samiland-näyttely kertoo Saamen kansan tuhansien vuosien historiasta, kulttuurista ja mytologiasta. Sisänäyttelyssä opit mitä eroa on kolttasaamelaisilla ja tunturisaamelaisilla, millaisia ovat perinteiset saamelaiset elinkeinot ja muinaiset taruhahmot. Ulkonäyttely tutustuttaa sinut saamelaisiin rakennuksiin ja poronhoitoon. Samiland on avattu joulukuussa 2011. Kaikki näyttelytekstit ovat suomeksi, englanniksi ja venäjäksi, lisäksi sisänäyttelyn tekstit on käännetty saksaksi ja ranskaksi. Näyttely on avoinna päivittäin, ympäri vuoden.
Lisätiedot: www.samiland.fi, puh. +358 16 336 3000. Osoite: Tunturitie 205


Pitkään ulkomailla asuneen Sirpa Alalääkkölän taidetta on esillä Hotelli Hullu Poron vastaanotto- ja kokoustiloissa, jonne taiteilija on luonut upeat seinämaalaukset. Alalääkkölän taidetta voi nähdä myös Zero Point -rakennuksen seinillä sekä Golf-alueen alikulkukäytävässä.
Lisätietoja www.sirpa.com

Myös Levin viikko-ohjelmasta löytyy kulttuuriohjelmia!  Esimerkiksi kesän viikko-ohjelman Retki Saamelaisuuden sisimpään Lemmenjokilaiselle porotilalle ja Inarin saamelaismuseoon, Siidaan tai Vierailu Ametistikaivoksella ovat kokopäiväretkiä jotka tutustuttavat sinut lappilaiseen kulttuuriperimään. Lapin kulttuuriin pääsee myös tutustumaan Tonttulan Kullanhuuhdonnassa, jossa voit itse kokeilla mitä kullanhuuhtojan työ onkaan pitänyt sisällään.
Lapin luontoon ja kulttuuriin pääsee tutustumaan myös erilaisilla ja erimittaisilla vaelluksilla Levillä ja lähialueilla. Yöttömän yön retki Hanhipirtille tarjoaa luonnonrauhaa ja hiljaisuutta - joista lappilainen kulttuuri onkin tunnettu. Hiljaisuutta ja metsän läsnäoloa pääsee myös nauttimaan Arktinen riippumattorentoutus retkellä, jossa pääset myös tutustumaan Halipuu-metsään.

Kesän viikko-ohjelmaan pääset tutustumaan tästä

FILLARIHARRASTAJIEN UUSIN KOHTAUSPAIKKA LEVI BIKE FEST 24. – 28.7.2019

1.7.2019

Levi ja Lappi tarjoavat pyöräilyharrastajille ikimuistoisia elämyksiä niin lähimaastossa kuin erämaassakin. Olit harrastajana millä tasolla tahansa, Leviltä löytyy juuri sinulle se oikea pyöräilykokemus ja haaste.

Levi Bike Festissa voi kehittyä pyöräilijänä, rakastua uuteen harrastukseen tai fiilistellä tunnelmaa ja olla menossa mukana juuri omalla tavallasi.

KISOJA JA KLINIKOITA

Niille jotka haluavat haastaa itseään numerolappu rinnassa on tarjolla kaksi eri kilpailua Levi Bike Festin aikaan. Levi Midnight Enduron SM-pisteistä ajetaan 26.-27.7. ja Ylläs-Levi MTB- voitosta kisataan lauantaina 27.7.

Pääset myös hiomaan omia ajotaitojasi MTB -klinikoilla 23.-25.7., jotka vetää Suomen tunnetuin alamäkipyöräilijä Matti Lehikoinen. Klinikat ovat aloittelijoille, harrastajille sekä junnuille suunnattuja.

FILLARILEFFAILTA JA VIDEOSKABA

Torstaina 25.7. klo 20.00 kokoonnutaan porukalla vaihtamaan kuulumiset ja rentoutumaan elokuvia katsellen. Ohjelmassa mm. vuonna 2015 Teton Gravity Researchin julkaisema unReal, joka ilmestyessään nosti maastopyöräleffat uudelle tasolle.

Ja jos kamera pysyy kädessä, voit ottaa osaa fillarivideokisaan eli tallenna fillarointi hetkesi, kauneimmat maisemat, haastavimmat nousut ja jyrkimmät laskusi. Raati valitsee toimitetuista elokuvista viisi parasta esitettäväksi. Paikan päällä yleisö äänestää voittajan ja voittaja palkitaan tuotelahjakortilla.

PUMP IT!

Ennen leffailtaa klo 19-20 otetaan vauhdit Eturinteiden luona Mini Pump Trackillä, jossa paras kierrosaika fillarilla palkitaan mehevästi. Mini Pump Track on Eturinteiden edessä koko Levi Bike Festin ajan, joten tule kokeilemaan, kun sinulle sopii, miltä pumppaus tuntuu reisissä ja takapuolessa parin kierroksen jälkeen! Paikalla on kaksi aikuisten ja kaksi lasten BMX-pyörää kokeiltavaksi. Pump It – kisat vedetään läpi perjantaina ja lauantaina klo 14-15 ja voit osallistua siihen pyörällä, skeitillä tai skuutilla – tyyli on vapaa ja taas parhaat kiekat palkitaan!

NAISTEN MTB KIMPPALENKKI

Perjantaina klo 10.00 Eturinteiltä lähtee Naisten kimppalenkki tunturimaastoon. Retki kestää pari tuntia ja se sopii kaikille, jotka haluavat tutustua Levin maastopyöräilyreitteihin hyvässä seurassa. Vauhti ei tällä retkellä päätä huimaa, mutta varaudu nauruun ja upeisiin maisemiin. Retken vetää Anette Latva-Piikkilä.

Samaan aikaan Levillä tapahtuu myös paljon muuta. Levi Outdoor Fest tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia tunturielämästä, Levin ainutlaatuisesta luonnosta ja monipuolisista harrastuksista.
Tutustu tarkemmin Outdoor Festiin tästä

Tervetuloa Leville polkemaan ja nauttimaan Lapin kesästä ja sen mahdollisuuksista!

Tutustu tarkemmin Bike Festin ohjelmaan

Majoitusvaraukset Levi Bike Festin ajalle levi.fi matkakaupasta, tai puhelimitse 016 639 3300, sähköpostitse levi@levi.fi

Levi.fi matkakauppa


BikeFest Facebookissa:

facebook.com/LeviBikeFest

Levi Bike Festin, Levi Extreme Triathlonin ja Levi Midnight Enduron pyöräkuljetukset

28.6.2019

Hansa Trans tarjoaa heinäkuun lopulla Levi Bike Festin, Levi Extreme Triathlonin ja Levi Midnight Enduron -kilpailijoille mahdollisuutta pyöräkuljetuksiin pääkaupunkiseudulta, Tampereelta ja Jyväskylästä Leville sekä takaisin. 

OHJEET PYÖRÄKULJETUKSIIN LIITTYEN

Pyörien toimitus Leville: Osallistuja toimittaa pyörän Hansa Transin terminaaliin (Vantaa, Tampere, Jyväskylä) maanantaina 22.7.2019 tai tiistaina 23.7.2019. Kerro että pyörä on menossa Levi Bike Fest -kyytiin, nimeä pyöräsi teippaamalla siihen nimesi ja puhelinnumerosi.

Hansa Trans kuljettaa pyörät Leville, josta ne on noudettavissa torstaina 26.7. kello 12.00 mennessä (Visit Levi: Myllyjoentie 2).

Pyörien palautus Leviltä: Osallistuja toimittaa pyörän osoitteeseen Myllyjoentie 2 Levillä lauantai-iltana 27.7. tai sunnuntai-aamuna 28.7. Paluukuljetukseen tulee merkitä nimi, puhelinnumero ja mihin kaupunkiin polkupyörät toimitetaan.

Hansa Trans kuljettaa pyörän sovittuun Hansa Transin terminaaliin, josta ne on noudettavissa maanantaina 29.7. tai tiistaina 30.7.

Kuljetuksen hinta 28€ - imoittautumis- ja maksulinkki tulossa pian!

Lisätietoa tapahtumista:

Levi Bike Fest
Levi Outdoor Fest

Hotelli Hullu Poron alueella yksityinen tapahtuma 11.-14.7.2019, ajoittaista meluhaittaa saattaa aiheutua lähialuelle.

27.6.2019
Hotelli Hullu Poron ympäristössä on yksityistapahtuma 11.-14.7.2019, joka saattaa aiheuttaa tapahtuma-alueen lähistöllä ajoittain normaalia suurempaa meluhaittaa

Kittilän peruskoululaisille ilmainen Levi Outdoor Fest -tapahtumapassi

18.6.2019

Tapahtumapassi on noudettavissa Kittilän kunnantalon neuvonnasta nimeä vastaan. Levi Outdoor Fest -tapahtuma pidetään Levillä 24.-28.7.2019. Tapahtuma sopii erinomaisesti koko perheen liikunnalliseksi aktiivilomaksi, mutta tarjoaa mielenkiintoista tekemistä ja haasteita myös aktiivisille urheilun harrastajille.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja aikatauluun osoitteessa: www.levi.fi/lof

Levin lähialueen vesistöt kutsuvat hauskanpitoon!

14.6.2019

Kesä alkaa kukoistaa ja vesien lämpötilat nousta. Mikä olisikaan parempi tapa viettää kesäpäivää kuin vetten äärellä? Levillä voit tehdä vesillä vaikka mitä - tässä esimerkkejä!

Melonta on helppo tapa liikkua luonnossa ja nähdä paikkoja, jonne et muuten pääsisi. Melomalla liikkuessasi saatat nähdä luonnossa eläimiä joita et muuten kohtaisi, sillä melojan liikkeitä eläimet eivät kuule niin hyvin kuin kävelijän askeleita. Melontaretkiä järjestetään kesällä ja syksyllä joka päivä ja ilta. Opastetun melontaretken kohteena voi olla joko tunturien ympäröimä järvi tai joki keskellä erämaata. Myös alueen suurimman joen, Ounasjoen, melontaretket ovat mahdollisia. Kanootin voit vuokrata myös omaan käyttöösi ja lähteä tutustumaan luontoon itseksesi.


Seikkailijoille ja vesipedoille löytyy koskenlaskua ja vesiskootterilla ajoa. Könkään kylässä, alle 10 kilometrin päässä Leviltä, löytyy pieni Könkään koski, jossa pääset testaamaan rohkeuttasi laskemalla koskessa auton sisärenkaalla. Opas on matkassa mukana koko koskenlaskun ajan. Myös yli 10-vuotiaat lapset pääsevät koskenlaskuun mukaan.

Kumiveneilläkin pääsee koskenlaskuun Levin lähialueilla. Voitte varata omalle ryhmällenne reissun koskenlaskuseikkailuun kuljetuksien kera. Koskenlasku tapahtuu Muoniojoella ja tässäkin opas on matkassa koko ajan.

Vesiskootterilla ajoon ei vaadita ajokorttia, eli jokainen yli 15-vuotias pääsee tätä huvia testaamaan halutessaan. Yleensä vesiskoottereilla ajetaan Sirkka – ja Levijärvellä, mutta ajamaan on mahdollista päästä sovitusti myös muualle.


Suppailu, eli melonta seisten leveällä laudalla on nostanut suosiotaan kesän kuntoilumuotona. Melonta seisten laudalla vaatii hyvää tasapainoa ja keskivartalonhallintaa. Aloittelevat suppailijat perehdytetään lajiin järvellä, kokeneemmat voivat lähteä oppaan kanssa joellekin suppailemaan. Ohjattuja sup-lautailuretkiä löytyy sekä päivällä että illalla keskiyön auringosta nauttien. Lautoja löytyy myös vuokrattavaksi, jos haluat lähteä tutustumaan luontoon omin päin suppaillen.

Rauhoittumista ja rentoa menoa etsiville löytyy lauttaristeily Sirkka-ja Levijärvellä. Lautta on ponttoonilautta johon mahtuu isompikin porukka. Lautta on osittain katettu joten pieni sadekaan ei haittaa ja lämmikkeeksi lautalta voi ostaa nokipannukahvit ja muurinpohjaletut. Lautalta löytyy myös pieni sauna ja hyvällä säällä risteily pysähtyy hiekkasärkille josta on helppo hypätä uimaan.

vietä unelmien kesäloma Levillä!

Kaikkien retkien tiedustelut ja varaukset, sekä vuokravälinetiedustelut Levin Matkailuneuvonta, levi.info@levi.fi, 016 639 3378
Avoinna ma-pe klo 9.00-17.00.
1.7 alkaen avoinna myös la 10.00-16.00.

Kesän viikko-ohjelmasta kesän kaikki opastetut retket.

Kesän viikko-ohjelma

Ruska- ja revontulikauden viikko-ohjelman retkillä pääset tutustumaan luonnon lumoavaan väriloistoon!

Ruska-ja revontulikausi


majoitusvaraukset helposti, levi@levi.fi tai 016 639 3300

Matkakauppa palvelee 24/7

Levin alueen karavaanarialueet ja -palvelut

10.6.2019


Leviltä löytyy kesällä kaksi aluetta karavaanareille, Levilehdon alue aivan Levin keskustassa, ja Seikkailupuiston karavanalue seikkailupuiston ja Gondolihissin vieressä reilu parin kilometrin päässä Levin keskustasta.


Levilehdon alueelta löytyy palvelut kattavasti kaikki samasta pihasta ja kauppaan ja kylän palveluihin ja ravintoloihin on matkaa vain kivenheiton verran. Pihapiiristä löytyy sauna- ja suihkutilat, miehille ja naisille omansa, keittiötila jossa pyykkikone ja kuivausrumpu sekä kuivauskaappi, wc-tilat (myös inva-wc), kemiallisen wc:n tyhjennyspiste, laukkuvarasto ja suksienhuoltotila joka kesällä toki on käytössä vaikka polkupyörän huoltotilana. Palveluiden hinta määräytyy henkilömäärän mukaan. Levilehdon pihapiiristä löytyy myös lomahuoneistoja, eli jos omat makuutilat autossa käyvät ahtaiksi, on mahdollisuus vuokrata mökki ja majoittua hieman tilavammin. Myös telttaillen voit nauttia Levilehdon tarjoamista kattavista palveluista.


Seikkailupuiston karavaanari alueella yöpyminen on ilmaista, sähköstä peritään maksua. Saatavilla on lisäksi kemiallisen wc:n tyhjennysmahdollisuus sekä saunapalvelut.
Seikkailupuiston alueelta löytyy paljon tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Seikkailupuistossa viihtyvät kaikki, frisbee- ja minigolf soveltuu joka ikiselle ja lapset pääsevät huristelemaan liikennepuiston polkuautoilla. Vuokraamosta voi vuokrata pyöriä ja varusteita alamäkiajoon, ja ihan tavalliseen maastopyöräilyynkin. Myös kyläpyörät saa ilmaiseksi lainattua ravintolasta. Alueella palvelee myös kahvila-ravintola sekä jäätelökioski.
Viikon jokaisena päivänä aukiolevaan kauppaan ja huoltoasemalle matkaa tulee muutama sata metriä, ja gondolihissi vierestä kuljettaa tunturin huipulle maisemia ihailemaan (gondoli avoinna juhannuksesta alkaen päivittäin, säävarauksella). Lenkkipolku lähtee aivan vierestä ja kuntosalikin sijaitsee viereisen huoltoaseman tiloissa.

Kukkaa Levin hauskimmat kesäaktiviteetit tästä syksyn ja ruskakauden ohjelmiin pääset puolestaan tästä


Tutustu myös kesän tapahtumiin ja varaa oma kesälomasi Levillä levi.fi verkkokaupasta, sähköpostitse levi@levi.fi tai puhelimitse 016 639 3300.

Majoitusvaraukset

Tervetuloa viettämään ikimuistoisin kesälomasi Levillä!