Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 5 tuntia 1 min sitten

LEVIN LIIKENNEJÄRJESTELYMUUTOKSET RUSKAMARATON-TAPAHTUMAN AIKANA 30.8 – 2.9.2018

22.8.2018

TIEDOTE

Eturinteen / Hissitien yleinen pysäköintialue Zeropointin ja Tunturilammen kohdalla suljetaan yleiseltä pysäköinniltä torstain 30.8.2018 klo 8.00 – sunnuntain 2.9.2018 klo 18.00 väliseksi ajaksi. Pysäköintialueet toimivat ruskamaraton-tapahtuman huoltoalueena sekä ruskamarkkina-alueena.

Hissitie suljetaan yleiseltä ajoneuvoliikenteeltä lauantaina 1.9.2018 klo 7-19 väliseksi ajaksi väliltä Leviraitin liittymä – Levinkuve. Hissitien sulkemista valvovat liikenteenohjaajat kadun molemmissa päissä. Ajoneuvoliikenne Levin ydinkeskustan kiinteistöille tapahtuu oheisen kartan osoittamalla tavalla.
Hissitie ja eturinteen paikoitusalueet ovat vapaassa käytössä heti tapahtuman jälkeen kun tien sulkemista osoittavat puomit ja aidat on poistettu.

Levin ympärystie välillä Kantatie 79 Levintie – Taalontie suljetaan yleiseltä ajoneuvoliikenteeltä lauantaina 1.9.2018 klo 12:30 – 18:00 väliseksi ajaksi. Levin ympärystien sulkemista valvovat liikenteenohjaajat tieosuuden molemmissa päissä. Ajoneuvoliikenne Levin ja Kittilän suunnista Tievan ja Länsirinteen, Kaakkoisrinteen, Velhon ja Utsuvaaran sekä Ounasrannan, Ounaskummun ja Hossan alueelle suositellaan tapahtuvan oheisen kartan osoittamalla tavalla. Taalon alueelle tapahtuva liikennöinti niin Kittilän kuin Levin suunnista pyritään järjestämään Levin ympärystien / Etelärinteen kautta, kuitenkin erikseen liikenteenohjaajien ohjeistamana.
Levin ympärystie on vapaassa käytössä heti tapahtuman jälkeen kun tien sulkemista osoittavat puomit ja aidat on poistettu.

Huom!
Vaikkakin Rakkavaarantie on juoksupäivänäkin normaalisti yleisen ajoneuvoliikenteen käytössä, niin juoksujen alkuvaiheissa noin klo 12 – 12:45 sekä noin klo 14:00 – 15:20 tieosuus kuitenkin ruuhkautuu ja liikennettä joudutaan pysäyttelemään.
Ruskamaratonin viralliset parkkipaikat ovat Levi Activity Parkin ja World Cup kisakeskuksen alueella (Gondolin alue), josta on järjestetty maratonpäivänä 1.9.2018 ilmainen non-stop parkkibussi Levikeskukseen ja takaisin klo 10-18 välisen ajan.

Pelastustoimen liikennetarpeet turvataan kaikilta osin koko tapahtuman ajan!

Sporttiklubi Levin Heinäkengät ry.
www.ruskamaraton.com

Levi Outdoor Fest 2018 tarjosi aurinkoa, hyvää kilpailua ja ulkoelämän riemua

2.8.2018

Tänä vuonna Levi Outdoor Fest tarjosi uusia reittejä sekä klinikoita ulkoilusta ja aktiviteeteistä kiinnostuneille lomailijoille ja tapahtumassa nähtiinkin selkeästi outdoor-henkisiä ihmisiä. Kittilän koululaiset olivat sankoin joukoin paikalla Kittilän kunnan ja Agnico Eaglen tarjoamalla ilmaisella Levi Outdoor Fest -tapahtumapassilla. Punaisena lankana tapahtumassa toimi erityisesti pyöräily. 

Levi Outdoor Festin kilpailut alkoivat torstaina 26.7. Ylläs-Levi MTB -kisan upea reitti kansallispuiston maisemissa keräsi ennätysmäärän 88 pyöräilijää. Ylläs-Levi MTB:ssä sekä mietsen että naisten sarjojen voitto meni Saariselälle - ja siellä samaan osoitteeseen. Reima Idström voitti miesten kisan ajalla 2h 33 min ja hänen vaimonsa Tiina nappasi naisten kisan voiton ajalla 2h 55min. Ylläs-Levi MTRB:n reittipohjaa oli parannettu Ylläksen alkupäässä, joka teki reitistä aiempia vuosia vauhdikkaamman.

24 tunnin maastopyöräkisa Levi24 oli mukana Levi Outdoor Fest -tapahtumassa ensimmäistä kertaa, kisa on aiemmin pyöräilty Levillä jo kesäkuussa. Levi24 tarjosi tänä vuonna täysin uuden ja aiempaa pidemmän 10 km monipuolisen reitin. 

Levi Midnight Enduroon osallistui myös ennätysmäärä kuskeja. 180 kilpailijaa ajoi 10 erikoiskoetta kahden päivän aikana. Mukana oli kotimaan lisäksi kuskeja niin Norjasta, Ruotsista, Venäjältä kuin Tšekeistäkin. Kuljettajien palaute Levin enduroreiteistä oli yhtenäinen: Levillä järjestetään Suomen paras Enduro SM-osakilpailu ja tähän vaikuttaa mm. pitkät ja mielenkiintoiset reitit sekä upea luonto.

Extreme Finntriathlon Levi –triathlonkilpailu oli mukana Levi Outdoor Festissä nyt neljättä vuotta ja kisailijoita oli mukana noin 90. Juoksu ja pyöräily osuuksilla heille tarjoiltiin pala kauneinta Suomen Lappia.

LeviUp-ylämäkijuoksukilpailu oli jälleen hyvin suosittu. LeviUpissa oli yhteensä 66 osallistujaa, joista 21 oli aikuisia. Tunnelma LeviUpin startissa, nousun aikana sekä maalissa oli aivan upea ja kaikki jaksoivat rankasta suorituksesta huolimatta hymyillä lähes koko ajan.

Levi Outdoor Fest 2018 tapahtuman kruunasi lauantai-iltana HulluPoro Areenalla järjestetty palkintojenjakotilaisuus ja paikalla oli noin 450 henkilöä. Mitalit jaettiin Enduro SM-kuljettajille, Levi24 voittajille sekä Finntriathlon –kisaajille.

Levi Outdoor Fest –tapahtuman järjestäjä Levi Events Oy haluaa antaa isot kiitokset kaikille mukana olijoille: Kilpailijoille, yleisölle, talkoolaisille sekä yhteistyökumppaneille, joiden panoksen myötä saatiin aikaan upea kesäinen ulkoilmatapahtuma.