Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 5 tuntia 45 min sitten

Hiljaisuus on uusin matkailutrendi

21.3.2017

-Rauha ja vetäytyminen nostettiin tärkeimmäksi matkailutrendiksi maailman suurimmilla matkailumessuilla Saksassa viime vuonna. Hiljaisuuden merkitys turisteille on valjennut myös monille matkailutoimijoille, kirjoittaa Laura Valta Ylen verkkouutisissa 9.3.

Jos Pohjoisen hiljaisuutta ei ole kokenut, on vaikea ymmärtää hiljaisuus-sanan merkitystä kokonaisvaltaisesti. Erityisesti kesällä, kun sesonki on hiljaisempi eivätkä edes moottorikelkkojen satunnaiset äänet häiritse rauhaa, on tunturi tai luonnonpuistoreitti otollinen paikka hiljentymiseen, rauhoittumiseen ja itsensä tutkiskeluun.

-Kävin ensimmäistä kertaa Lapin kesässä viime kesänä. Kun meloin Ounasjokea ystäväni kanssa ja tunturi piirtyi tyynen joen pinnalle täydelliseksi väreileväksi kuvaksi tunsin sisälläni lämpöä ja suunnatonta rauhaa, kertoo kesällä Lappiin hurahtanut asiakas.

Helposti saavutettava ja turvallinen hiljaisuus

Kaupunkilaiselle helposti saavutettava ja turvallinen hiljaisuus on harvinaista herkkua. Kun luonnon hiljaisuuden kokemiseksi pitää ajaa useita, kymmeniä tai satoja kilometrejä metsiin, joissa liikkuminen ei välttämättä jokaiselle kaupunkilaiselle tunnu helpolta tai luontevalta, on esimerkiksi Levin keskustan ympäristössä helposti saavutettavissa monenlaisia hiljaisuuskokemuksia.

-Jo se, että nousin eräänä kesäiltana yksin tunturiin antoi minulle uuden perspektiivin käsitteeseen hiljaisuus. Aurinko ei laskenut ja vieno tuuli humisi korvissani. Istuin yksin rakkakivellä, mutta en tuntenut olevani yksin. Kuulostaa imelältä, mutta olin ikäänkuin yhtä luonnon kanssa. Niin lähellä Levin keskusta, mutta silti niin kaukana kaikesta siitä, mitä pitää olla tai mitä pitäisi suorittaa. Vain minä ja tuuli, kirjoittaa asiakas palautteessaan.

Hiljaisuuteen pääsee käsiksi siis helposti ihan lomakeskuksessa, mutta jos kaipaa vielä syvempää kokemusta aivan luonnnon ytimessä kannattaa lähteä esim. patikoimaan viereiseen Pallas-Yllästunturin Kansallispuistoon.

-Niin tämähän on tällainen portti kansallispuistoon, toteaa paikallinen opas, joka harvemmin itse herää miettimään sitä, kuinka erikoista hiljaisuus on esimerkiksi Kiinasta tulevalle matkailijalle.

Lue Ylen artikkeli hiljaisuudesta täällä.

Tutustu ja varaa kesäloma Levillä

Huhtikuun alussa Levillä kolme isoa yleisötapahtumaa

15.3.2017
Huipputason lumilautailua, moottorikelkkailua ja maastohiihtoa saman viikonlopun aikana

Aurinkoiset keväthanget, huippukuntoiset suorituspaikat sekä saman henkisten ihmisten seura houkuttavat huhtikuun alkupuolella Leville erityisesti lumilautailun, moottorikelkkailun ja maastohiihdon ystäviä.

Tapahtumarikkaan viikonlopun aloittaa torstaina 6.4. käynnistyvät kilpailut lumilautailun suomenmestaruuksista. Neljän päivän aikana Levillä ratkotaan perinteikkäät Suomen Mestarit vuosimallia 2017 useissa ikäluokissa.

– Huhtikuun SM-kisat on kauden ehdoton päätapahtuma kotimaassa lumilautailijoille. Levin huippuolosuhteet ja –suorituspaikat houkuttavat paikalle sekä nykyisiä lautatähtiä että myös uusia nousevia kykyjä. Parhaaseen kevätaikaan järjestettävä tapahtuma kokoaa kisaajien lisäksi takuulla myös ison yleisön nauttimaan tunnelmasta ja hienoista suorituksista, kertoo Levin Matkailun toimitujohtaja Kristiina Kukkohovi.

Perjantaista 7.4. alkaen Levillä on luvassa lumilautailun lisäksi vauhdikasta menoa myös moottorikelkkailun parissa, kun Levin eturinteellä kiihdytellään kilpaa Levi Drag RaceX -kisassa. Lauantaina 8.4. on vuorossa puolestaan Levi SnowX -crossikisa.

Lauantai on muutenkin yksi kevätkauden odotetuimmista päivistä Levillä, kun kansainvälinen pitkien hiihtojen Visma Ski Classics –finaali hiihdetään Ylläkseltä Leville. Ylläs-Levi 67 km –hiihtotapahtuma kokoaa samalle viivalle niin ammattihiihtäjät kuin tavalliset lajin harrastajat.

– Olemme erittäin innoissamme, että koko Visma Ski Classicsin päätöstapahtuma rantautuu Leville parhaiden keväthankien aikaan! Alueen erinomaiset puitteet ja kauniit maisemat tekevät tapahtumasta todella ainutlaatuisen niin osallistujille kuin katsojille. Visma Ski Classicsin tasoisen tapahtuman saanti alueelle ei ole pelkkä sattuma. Erinomaisten puitteiden lisäksi myös olosuhteiden on oltava kunnossa. Tapahtuman jatkon ja kehittämisen suhteen oleellista on, että meillä lunta riittää pitkälle kevääseen, sanoo Kukkohovi.

Huhtikuun superviikonloppu Levillä:

  • Lumilautailun SM-kisat 6.-9.4.2017
  • Levi DragRaceX & SnowX –moottorikelkkatapahtuma 7.-8.4.2017
  • Visma Ski Classics Ylläs-Levi 67 km –hiihtotapahtuma 8.4.2017

Tutustu tarkemmin

Kuva: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Visma Ski Classics Ylläs-Levi –kisareitti valmis

13.3.2017

Pitkien hiihtojen Visma Ski Classics –maailmancupin finaalikilpailu Ylläs-Levi hiihdetään lauantaina 8.4.2017. 

67 kilometrin kaunis hiihtoreitti Ylläkseltä Leville

Kilpailun noin 67 kilometrin pituinen reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittavat matkan tekoa. Kilpailun aikaan huhtikuussa sää on Lapissa usein keväisen aurinkoinen.

Järjestäjien mukaan lähtökohtana on ollut suunnitella kaikentasoisille hiihtäjille soveltuva reitti ja kaikinpuolin unohtumaton kokemus Tunturi-Lapin ainutlaatuisissa puitteissa.

– Reitti on juuri sitä, mitä Ylläs ja Levi voi parhammillaan maastohiihtäjille tarjota! Lappi on tunnettu tuntureistaan ja on hienoa, että kisareitti johdattaa hiihtäjät peräti kolmen tunturin huipulle. Nousut ovat sangen vaativia, mutta jokaisen tunturin huipulta avautuvat kauniit maisemat palkitsevat takuulla. Hiihdettyäsi koko matkan Ylläkseltä Leville tunnet tehneesi ja saavuttaneesi jotain todella ainutlaatuista, kertoo Ylläs-Levi –hiihdon kilpailunjohtaja Teemu Virtanen.

Kilpailun ratamestari ja entinen pitkien matkojen kilpahiihtäjä Mikko Koutaniemi on samoilla linjoilla.

– Kilpailu eroaa muista pitkän matkan massahiihdoista erityisesti kahden tekijän vuoksi. Toinen on Lapin ainutlaatuinen luonto, jollaista ei ole missään muualla. Toinen on kilpailun nousut, joita kertyy yhteensä yli 1000 korkeuserometriä. Pitkät nousut ja nopeat laskut vaativat kuntoa ja tarkkaavaisuutta. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota hiihtäjien turvallisuuteen radan suunnittelussa, kertoo Mikko.

Sekä Mikko että Teemu uskovat, että uusi Ylläs-Levi –hiihto tuo nostetta koko Suomen hiihdolle, erityisesti pitkien matkojen osalta.

– Iivo Niskanen on uusi hiihdon maailmanmestari ja tarvitsemme myös uuden Visma Ski Classics –mestarin Suomesta. Ylläs-Levi –hiihto on erinomainen ensimmäinen askel tämän tavoitteen toteutumiselle tulevaisuudessa, sanovat Mikko ja Teemu kuin yhdestä suusta.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi hiihdetään lauantaina 8.4.2017 klo 8.45 alkaen. YLE televisioi tapahtuman.

Lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittautuminen osoitteessa: www.yllaslevi.com

Reittikartta ja –profiili alla.

Yhteishaku Levi-Instituutin koulutuksiin käynnissä

8.3.2017

 Yhteishaku Levi-Instituutin koulutuksiin on käynnissä 14.3. saakka. Yhteishaussa voi hakea matkailualan perustutkintoon, hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoon tai sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon. Koulutukset toteutetaan käytännönläheisesti. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintopolku, jossa huomioidaan omat toiveet ja tarpeet sekä mahdollinen aiemmin hankittu osaaminen. Levi-Instituutin opiskelijat voivat halutessaan yhdistää opintoihinsa myös hiihdonopettajaopintoja Levin alppikoulussa.

Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun käyneet, ylioppilaat tai muut ilman ammatillista tutkintoa olevat henkilöt. Aikaisemman ammatillisen tutkinnon opiskelleet voivat hakeutua suoraan oppilaitokseen jatkuvassa haussa.

Tutustu koulutustarjontaan ja hakeutumiseen: http://www.edulappi.fi/fi/Nuorelle/Paikkakunnat/Kittila