Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 5 tuntia 23 min sitten

World Cup Levi -katsojainfo

12.11.2018

FIS Alpine World Cup Tour saapuu seuraavaksi Leville ja Lappiin, kun ohjelmassa on pujottelun maailmancupin avauskilpailu 16.-18.11. Kokosimme sinulle tietoa Levin maailmancupin viikonlopusta, jotta saat kaiken mahdollisen irti tästä upeasta tapahtumasta sekä oheisohjelmista ja olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Levin maailmancupin kisarinnettä valmistellaan parhaillaan. Säilölunta levitetään ja pakkaskelit ovat taanneet hyvät lumetusolosuhteet rinteeseen, joten kisa-areena valmistuu aikataulussaan. Kisoihin saapuu joukkueiden myötä lähes 500 henkilöä, joista urheilijoita on 170 ja loput ovat mm. valmennus- ja huoltohenkilökuntaa 27 eri maasta.

193 miljoonaa katsojaa näki viime vuonna Levin maailmancupin tapahtumat TV:n välityksellä ja tänä vuonna luvun odotetaan jälleen nousevan. Paikalle on akkreditoitunut kuusi TV-yhtiötä, joka on ennätyslukema Levin maailmancupin historiassa. TV-yhtiöitä on tulossa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Itävallasta ja Ranskasta.

VIIKONLOPUN OHJELMAPerjantai 16.11.2018

14:00 - 17:45 Lasten pujottelukilpailu eturinteellä

18:30 - 18:45 Lasten pujottelun palkintojenjako Zero Pointilla

18:45 - 19:45 Levi Worldcup 2018 -avajaiset ja naisten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla

 • Tulishow
 • Makupaloja Steve ’n’ Seagullsin illan keikasta
 • Suomen joukkueen haastattelu

22:00 - 04:00 Steve 'n' Seagulls Hullu Poro Areenalla

Lauantai 17.11.2018

09:30 - 18:00 Yleisökuljetukset non-stop

10:00 Kisa-alue ja Lapland Avenue aukeavat

11:15 Naisten pujottelu, 1. kierros

14:15 Naisten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

Carlsberg after ski yleisöteltassa kello 18:00 asti.

19:00 Miesten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla

22:00 - 04:00 Evelina Hullu Poro Areenalla

Sunnuntai 18.11.2018

10:00 - 16:00 Yleisökuljetukset

11:15 Miesten pujottelu, 1. kierros

14:15 Miesten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

LIPUNMYYNTI

Kilpailuihin myydään pääsylippuja, joiden hinnat ovat aikuisilta 20 € / päivä ja lapsilta 7 - 12 v. 5 € / päivä. Kahden päivän pääsylippu maksaa aikuisilta 30 € ja lapsilta 8 €. Lapset alle 7 v. pääsevät ilmaiseksi vanhempien seurassa. Lippuja saa kätevimmin ennakkoon Levin Matkakaupasta. Levillä kisaviikolla lippuja myyvät Oy Levi Ski Resort Ltd, Levin Matkailuneuvonta, sekä alueen hotellit.

Osta liput

Pääsylippuja voi luonnollisesti ostaa myös kisa-alueelta! Hissilippu ei oikeuta sisäänpääsyyn. Levi Centerin alue oheistapahtumiin ei ole pääsymaksua.

KIELLETYT TAVARAT SEKÄ LEMMIKKIELÄIMET

Seuraavat tavarat ja aineet ovat kiellettyjä tapahtuma-alueella:

 • Päihteet tai muut huumaavat aineet
 • Terä- ja ampuma-aseet
 • Räjähteet, raketit tai muu syttyvä / räjähtävä materiaali
 • Lemmikkieläimet
 • Kauko-ohjattu ilmailualus ja lennokki
YLEISÖN SISÄÄNKÄYNTI

Yleisön sisäänkäynti kilpailualueelle on pääportista gondolirakennuksen oikealta puolelta. Sisääntulopaikalla on järjestetty lipunmyynti. Oikeudet muutoksiin pidetään.

Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erikseen kuljetusta Levi Black -alueelta.

LIIKENNEJÄRJESTELYT

Levin maailmancup aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levi Black-alueella tämä tarkoittaa esimerkiksi nopeusrajoituksien muutoksia sekä pysäköinnin rajoittamista.

Levin keskustan alueen liikennettä tullaan rajoittamaan perjantaina 16.11. sekä lauantaina 17.11. klo 17.00 – 21.00 välisenä aikana. Tällöin ns. Eturinteiden edessä kulkeva Hissitie on suljettuna yleiseltä liikenteeltä.

Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuman aikoihin, joten liikkeellä kannattaa olla ajoissa!

PYSÄKÖINTI

Levi Black -kilpailualueella on maksullinen parkkipaikka yleisölle 10 € / ajoneuvo. Opasteet ohjaavat!

Levi Black -alueen parkkipaikan kapasiteetti on rajallinen ja tämän täyttyessä pyydämme käyttämään Levin keskustan parkkimahdollisuuksia. Ilmaiset non-stop yleisöbussit kuljettavat kätevästi kisa-alueelle.

Kilpailijoille, medialle ja organisaatiolle on järjestetty pysäköinti Levi Black alueella. Kulku tapahtuu ns. Levi Black pääliittymästä vain erillisellä kulkuluvalla. Myös yleisölle järjestetty bussikuljetus sekä taksit käyttävät pääliittymää.

Parkkialueet on merkattu selvästi kylteillä ja opasteilla aidattu tarpeen mukaan. Liikennettä sisäänajoa sekä pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.

Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erillistä pysäköintialuetta, yleiset parkkialueet ovat käytössä. Liikenne ja parkkipaikat tulevat ruuhkautumaa, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa!

YLEISÖKULJETUKSET

Levin keskustasta on järjestetty yleisölle ilmainen non-stop kuljetus Levi Black -kilpailualueelle ja sieltä takaisin. Tämän aikataulu on seuraava:

 • LA 17.11. klo 09.30 – 18.00
 • SU 16.11. klo 09.30 – 16.00

Yleisökuljetusten reitti: Lapland Hotel Sirkantähti - Levinraitti Rakkavaarantie Hullu Porolle ( tien oikealla puolelle oleva pysäkki ) - Hissitietä Kotipizzan /Zeropointin pysäkille - Levi Hotelli - Levi Black -tapahtuma-alue.

Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erikseen kuljetusta Levi Black -alueelta.

MUUT KULJETUKSET

Ski bussi kulkee reittiä 1 (R1 = Zero Point - Rakkavaara - Koillisrinne - Zero Point 17. - 18.11. klo 09.00 – 19.30 puolentunnin välein.

LEVI BLACK (tapahtuma-alue)

Yleisölle on varattu katsomoalue maalialueen tuntumasta sekä kilpailurinteen alhaalta katsottuna oikealta puolelta. Nyt yleisöllä on mahdollisuus myös katsoa tapahtumia aivan rinteen reunalta myös ns. jyrkän osuuden tietämillä. Kisoihin on tuotu myös kaksi ns. jättiskriiniä, jotka sijoitellaan molemmille puolille Levi Black -rinnettä.

TOKKA-VIP -vieraille on varattuna katsomoalue maalialueen tuntumasta. Tänne pääsyyn vaaditaan erillinen kulkulupa.

Alhaalta katsottuna maalialueen oikealla puolella sijaitseva alue on varattu perheille. Katsomoalueiden ja gondolirakennuksen välisellä alueella kulkee ns. Lapland Avenue, jossa Levin ja Lapin yrittäjät tarjoavat palveluitaan ja esittelevät toimintaansa. Myös yleisön ravintolatiloja sijaitsee tällä alueella.

Alueella myydään myös virallisia Levi World Cup -kisatuotteita. Lisätietoja Levi Shopista numerosta 0207 960 205.

Tapahtuma-alueelle on sijoitettu yleisiä wc-tiloja ja lisäksi myös erillinen wc-teltta. Inva WC:t sijaitsevat gondolirakennuksen alakerrassa. Kulku alapihan kautta (tarvittaessa hissillä myös yläpihalta). Ensiaputilat on niin ikään sijoitettu gondolirakennuksen alakertaan. Tapahtuman pelastussuunnitelma on tarvittaessa saatavilla.

LAPSET JA PERHEET

Lapsille ja perheille on järjestetty omia aktiviteetteja ja toiminta-alue Parttio Cafén läheisyyteen ylätasanteelle. Ylätasanteella on myös sisäänpääsyltään ikärajattomaan yleisötelttaan, josta pystyy seurata kisoja lasi-ikkunan läpi. Teltasta löytyy myös kahvilapalvelut ja lastenhoitohuone. Teltan läheisyydessä käytössä myös WC:t.

SOSIAALINEN MEDIA

Levin maailmancup panostaa viestinnässä erityisesti sosiaaliseen mediaan. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista. Olemme iloisia jos käytät seuraavia tunnisteita jakaessasi kuvia tapahtumista: #worldcuplevi #welcometowinter #levilapland

TELEVISIOINTI YLE TV2

YLE TV2 televisioi suorana lähetyksenä Levin alppihiihdon maailmancupin kilpailutapahtumat.

MAAILMANCUPISTA AIHEUTUVAT MUUTOKSET LEVIN ALUEELLA

Rinteet:

 • Kilpailurinne G.2 on suljettu yleiseltä käytöltä ennen kisoja sekä toistaiseksi kilpailuiden jälkeen.
 • Eturinteisiin rajataan kilpailijoille harjoittelualue.
 • Levi Black -alueelle ei pääse 15.-18.11.2017 ilman pääsylippua tai akkreditointia.

Gondolirakennus:

 • Gondoliravintola (Alpina Café) on kokonaan TOKKA -VIP vieraiden käytössä 17.-18.11.
 • Gondolirakennuksen alakerta on varattu median käyttöön.
 • Johtokeskus sijaitsee katsomon yläpuolella.
 • Löytötavarat toimitetaan johtokeskukseen.

Hotelli Hullu Poro:

 • Hotelli Hullu Poron Kongressikeskus toimii kisojen mediakeskuksena sekä kilpailutoimistona.
 • Sisäänpääsyyn vaaditaan akkreditointipassi.

Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuma-aikoina, joten järjestettyjen julkisten ajoneuvojen käyttö on toivottavaa (kts. liikennejärjestelyt)! Kisa alueelle kannattaa tulla ajoissa!

ALUEKARTAT

YHTEYSTIEDOT
 • Pääsihteeri Marko Mustonen – marko.mustonen@skisport.fi
 • Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari 0400 690 770 – jouni.palosaari@levi.fi
 • Kilpailutoimisto Natalia Lahtela 0400 818 484 – natalia.lahtela@skisport.fi
 • Levi Events Oy Satu Pesonen 040 820 94 19 – satu.pesonen@levi.fi

Kuva: Ville Heiskanen

Leville huippumoderni tuolihissi ja uusi West Point

9.11.2018

Laskettelukansa pääsee ensi vuoden lokakuusta alkaen kokemaan parhaan tuolihissikokemuksen mitä markkinat tarjoavat. Hissiasema on uuden tyyppinen, siinä on käytetty uusinta teknologiaa ja jonka melutaso on mahdollisimman pieni. Levi West –tuolihissi on erityisen tuulivarma normaalia painavampien Premiun -tuolien ansiosta, jotka on varustettu lisäksi heilahduksen vaimentimella.

Sen lisäksi, että Levi West –tuolihissi on äärettömän hiljainen ja vakaa, se on myös hyvin lapsiystävällinen. Hissiin siirrytään lähtömaton kautta ja laskettelijat istuvat Premium-tuoleissa, jotka ovat lämmitetyt ja normaalia leveämmät. Jokaisella on oma muotoiltu tuoli ja jalkojen väliin tulee lisäpuomi, mikä tekee siitä entistä turvallisemman. Läpinäkyvä suojakupu pitää tuulen ja lumen pois tuolihissin sisältä.

Uusi Levi West –tuolihissi vie Länsirinteiden alapäästä aina huipulle asti. Huipun ankkurihissi (11) siirretään tulevaisuudessa Vesirikka-autton hissin (13) jatkeeksi ja näin saadaan turvattua tunturin ympärikierto myös Gondolin ollessa suljettuna tuulen vuoksi. West Pointin ala-aseman yhteydessä oleva Tievan ankkurihissi (10) jää paikoilleen, turvaamaan laskettelupalvelut, jos Levi West –tuolihissi on kiinni kovan tuulen takia tai muun syyn vuoksi.

Uuden Levi West –tuolihissin oikealla puolen olevat rinteet (11.1 ja 10.1) saavat seuraavassa vaiheessa lumetusjärjestelmät sekä uuden led-valaistuksen ja ne tulevat palvelemaan tulevaisuudessa mm. suurpujotteluharrastajia. Rinne (10.1) saa kokonaan uuden faceliftin, kun rinnettä levennetään, mutta sen profiili ja muodot jätetään nykyiselleen.

Levi West -hissin ala-asemalle ollaan kaavoittamassa 4000 k-m2 suuruista omaa pientä kylää, West Point. Seitsemän erillisrakennusta tarjoavat 250 vuodepaikkaa ja tämän lähemmäksi laskukansa ei Levillä pääse rinnemajoitusta eli Ski in Ski out -konseptia. Majoitusrakennuksista hissille ja rinteille on matkaa vain noin 20 metriä. Tämän lisäksi huoneista avautuu upeat maisemat niin Levitunturiin kuin naapurituntureille Kätkä- sekä Aakenustunturille. Keskelle U:n muotoista kylää nousee West Pointin sydän eli päärakennus, jossa sijaitsevat liiketilat, ravintolapalvelut sekä välinevuokraamo.

- Tämä on iso askel Leville. Investoinnin jälkeen neljäsosa tunturista eli South Pointista Gondolille tulee olemaan modernia hiihtokeskusteknologiaa. Siirtymät rinteisiin ovat mielekkäitä, kun saa istua tuulelta suojassa joko tuolihississä tai gondolihississä, sanoo Levin hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levi on aina halunnut olla edelläkävijä hiihtokeskuksen kehittämisessä ja hiihtokeskuksella on halu tuoda kuluttajalle parasta mahdollista palvelua ja lumielämyksiä tunturissa. Levi West -tuolihissi ja West Point -projekti on suurin vuosiin Levillä ja koko konseptin rakentaminen tulee kestämään vuosia. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoona euroa ja tuolihissin osuus on tästä noin 8 miljoonaa euroa.

- Hissin perustusten rakentaminen aloitetaan tammikuussa ja maastotyöt sekä hissin pysytys alkavat heti talvikauden päätyttyä ensi keväänä. Levi West - tuolihissi tulee käyttöön talvikaudelle 2019-2020. West Pointin rakennusoikeus tulee myyntiin ja markkinavoimat ohjaavat siltä osin West Pointin nousua ja kasvua, mutta ensimmäiset rakennukset ovat toivon mukaan käytössä jo talvella 2020-2021, arvioi toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

DOPPELMAYER D-LINE TIEDOT:

Hissin tiedot
Vetopituus 1108 m
Korkeusero 271 m
Kapasiteetti 3000 henkeä tunnissa
Ajonopeus 5 m/s
Ajoaika 4,11 min
Lähtömatto
Tuoleja 69 kpl

D-Line: DCD-tuoli

Doppelmayr Chair Detachable (DCD) yhdistää turvallisuuden ja laadun nykyaikaiseen designiin. Käytetyt materiaalit on valittu täyttämään korkeimmat kestävyysvaatimukset. Uuden D-Line-ripustuksen muoto ja toiminta takaavat parannetun matkustusmukavuuden.
Turvallisuusoptimoitu design
Ergonomisesti muotoillut istuimet (erilliset)
520 mm istuinleveys
Istuinlämmitys pistokeliitännällä
Miellyttävät jalkatuet
Suojakupu
Heilahduksen vaimennin

D-Line: asema-D

Erityisen tärkeitä ovat asemien muoto, materiaali ja toiminta: Köysiratatekniikkaa hienoimmillaan, pelkistettynä olennaiseen, pakattuna kauniiseen muotoon ja tämä kaikki parhaalla suorituskyvyllä.
Aitoa lasia ja multimediatoteutus
Kumieristetyt kulkukiskot
Äänivaimennettu ulko-ohjain
Värähtelyominaisuuksiltaan parannetut asemarullastot
Melua vähentävä köysipyörän muoto
Aluskatteen uudenlainen viimeistely

Kuvat: Doppelmayer

Muutoksia reittiliikenteen pysäkeissä Levillä ja Kittilän kirkonkylällä

31.10.2018
Leviraitin pysäkki poistuu kaukoliikenteen käytöstä toistaiseksi, kaukoliikenne pysähtyy Hissitiellä 29.10.2018 alkaen

Kartta Leviraitin ja Hissitien pysäkkien muutoksesta kaukoliikenteen osalta.

Leviraitin pysäkit (pysäkkien nimet: Leviraitti P, Leviraitti E) poistuvat kaukoliikenteen käytöstä toistaiseksi maanantaista 29.10.2018 alkaen. Linja-autopysäkkien tunnukset tulevat maanantaina 29.10.2018 Hissitielle Levi Hotel Span kylpylän kohdalle.

Lapin ELY-keskus on yhdessä Kittilän kunnan kanssa toteuttanut Levi Hotel Span remontin ajan voimassa olevat pysäkki- ja reittimuutokset Levillä liikenneturvallisuuden takaamiseksi. Kylpylähotellin remontin aikana reitti kulkee Levin keskuksessa Hissitien ja Rakkavaarantien kautta.

Reittiliikenteen aikatauluissa pysäkkinä on edelleen Levi Hotel Spa, eikä tämä järjestely aiheuta tarvetta muutoksiin, koska uusi pysäkkipari on kylpylärakennuksen kohdalla.

Muutos ei myöskään vaikuta Ski bussin pysäkkeihin. Leviraitin pysäkit säilyvät edelleen paikallisliikenteen (Ski Bussin) pysäkkeinä ja Hissitien ZeroPointin pysäkki toimii edelleen vain paikallisliikenteen pysäkkinä, ei kaukoliikenteen.

Kittilän kirkonkylän pysäkki siirtyy pysyvästi 1.11.2018 alkaen

Kuva kirkonkylän pysäkin muutoksesta.

Kittilän kirkonkylällä osoitteessa Valtatie 62 sijaitseva reittiliikenteen pysäkki siirtyy 1.11.2018 osoitteeseen Valtatie 49. Pysäkki siirtyy noin sadan metrin matkan toiselle puolelle Valtatietä.

Pysäkin siirrolla halutaan tarjota liikennöitsijöille ja joukkoliikenteen asiakkaille mahdollisuus asioida kiinteistössä sijaitsevan Hotelli Kittilän ja ravintola OunasHovin tiloissa linja-auton pysähdysten aikana.

Samassa yhteydessä etelään menevän liikenteen pysäkki (n. runsaat 50 metriä) etelään Hotelli Kittilästä poistuu käytössä. Jatkossa Hotelli Kittilän pihalla oleva pysäkki katoksineen toimii sekä etelään että pohjoiseen suuntautuvan liikenteen pysäkkinä.

STAALON FESTIT - TAITHEN JA KAUPAN PÄIVÄ NARIKALLA KITTILÄSSÄ

2.10.2018

Mukaan uudistuneeseen Staalon Festien kulttuurihumuun on otettu useita taiteenlajeja. 150-juhlavuottaan juhlivan Kittilän rikas kulttuuriperintö ja nykytarjonta ovat esillä lokakuisena lauantaina 13.10. Narikalla, Kittilän kylänraitilla.


Draamaesitykset, teatteri, elokuvat, haastattelut, näyttelyt ja konsertit näyttävät mistä ponnistaa tasokas kulttuuriosaaminen Kittilästä. Paino on paikallisuudessa; tapahtuman tekijät haluavat tuoda esille yhteisvoimin kaikille paikallisille, lähikuntien asukkaille ja matkailijoille Kittilän vilkasta ja monipuolista kulttuuritarjontaa.

Staalon Festeillä esiintyy myös uusia, nousevia paikkakunnan taiteilijoita.
Kittilässä on syntynyt ja syntyy edelleen kansainvälisen tason kuvataidetta. Kittilän omat jo edesmenneet taiteilijat Reidar Särestöniemi, Kalervo Palsa ja Einari Junttila ovat jättäneet mittaamattoman arvokkaan kulttuuriperinnön, jota Staalon Festeillä pääsee ihastelemaan monessa muodossa. Nykytaiteilijoista Reijo Raekallio tuo festeille oman 30-vuotisjuhlatuotantonsa.

Kävele legendaaristen kittiläläisten kuvataiteilijoiden Reitarin, Palsan ja Einari Junttilan sielunmaisemassa ja aisti heidän maailmaansa teatterin keinoin. Hengessä mukana heiluu myös legendaarinen Mukka, Reitarin ja Palsan ystävä. Reijo Raekallio tuo 30-vuotisjuhlanäyttelynsä Pöntsöstä ulottuvillesi keskelle kirkonkylää. Draamaesitykset, teatteri, elokuvat, haastattelut, näyttelyt ja konsertit näyttävät mistä ponnistaa tasokas kulttuuriosaaminen Kittilästä. Tämä on koettava!
Kansainvälisesti arvostettua taidetta Kittilästä

Festien ohjelma tarjoilee tarinaa taiteilijoista draaman keinoin. Henkien tapaaminen on alun perin Kalervo Palsan maalaama taulu, joka esittää hänen itsensä ja Reitarin sekä Mukan fiktiivistä tapaamista – tosielämässä taitelijat eivät koskaan tavanneet kolmestaan. Teoksen henkeen Staalon Festeillä pääset Soikkelissa kokemaan kantaesityksen ”Henkien tapaaminen”, jossa näyttelijät Topi Mikkola, Esa Ylläsjärvi ja Mauri Tammela tuovat Palsan teoksen eloon.


Lapset ja nuoriso mukaan menoon
Työväentalon päiväohjelma on suunnattu erityisesti lapsille. Tarjolla on teatteri-sirkustelutyyppisiä Kattila- kulttuurityöpajoja, joiden välissä jaetaan lasten ja nuorten kulttuurikilpailun palkinnot. Viihdekuoro Vasitellan lastenkonsertti viihdyttää musiikin ystäviä. Kirkossakin tapahtuu: kanttori Mirjami Hiltunen soittaa urkumusiikkia hauskalla tavalla ja näyttää miten urut oikein saadaan soimaan – ja lisänä on jätskitarjoilu! Nuorisoa hemmotellaan Ylärillä myöhäisillan toiveleffoilla. Lisäksi nuorille on ohjelmaa nuorisotila Käellä.


Kaupankäyntiä ja kulttuuria
Kittilän kauppiaat on vahvasti mukana tapahtumassa, Festi-lauantaina tapahtumassa mukana olevat liikkeet palvelevat aina klo 17 saakka. Koska kaikki tapahtumat sijoittuvat Narikalle, Kittilän kylän raitille, liikkeet tarjoavat myös tilojaan erilaisille pop-up esityksille - paikalliset esiintyjät voivat valloittaa estradinsa Narikan liikkeistä aina terveyskeskusta myöten.
Staalon Festit on paikallinen tapahtuma, jonka taustalla ovat paikalliset toimijat ja verkostot. Kantavina teemoina ovat paikallisuus, lappilaisuus ja Kittilän vahva kulttuuriosaaminen. Taideseura Staalo koristelee ja lavastaa Narikan eli Kittilän kylänraitin festivaalikävijöiden iloksi. Staalon Festit on jatkumoa aikaisemmalle tapahtumalle, Staalon Teatterifesteille, jotka järjestettiin Kittilässä ja Levillä 10 kertaa, vuosien 2008 -2017 välillä. Staalon Teatterifestivaalit juhlivat 10-vuotista taipalettaan viime vuonna ja juhlavuoden jälkeen oli oikea hetki uudistukselle. Staalon Festit järjestävät yhteistyössä: Kittilän kunta: Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kulttuuritoimi, Kittilän nuorisotoimi, Kittilän liikuntatoimi sekä Taideseura Staalo, Kittilän kauppiaat, Särestöniemi-museo / Kauko Sorjosen säätiö, Revontuli-Opisto, Kittilän seurakunta
Ohjelma elää ja tapahtuman runko-ohjelman lisäksi eri puolilla kyllä tapahtuvia esiintymisiä julkistetaan aivan tapahtumapäivään saakka; seuraa siis ilmoittelua sivuilla www.staalonfestit.fi ja tapahtuman Facebook-sivulla www.facebook.com/staalonfestit/. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Lisätiedot www.staalonfestit.fi