Levin uutisia

Tilaa syöte syöte Levin uutisia
Levi on kansainvälisyydestä huolimatta vahva kotimainen matkailukohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vieraat ja jonne halutaan tulla. Levi on elämyskeskus, jossa tekemistä riittää jokaisena vuodenaikana. Tunturikylä toivottaa uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi 365 päivää vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa.
Syötteen kokonainen osoite. 13 min 36 s sitten

Levillä voit vuokrata laskettelu- ja talviurheiluvälineet, talvivaatteet ja kengät ja säästää tilaa matkalaukussasi!

17.10.2019

Talviurheiluvälineiden ja vaatteiden ostaminen vain muutamaa käyttökertaa varten ei ole ekologisin vaihtoehto jos niitä et muuten tarvitsisi. Kaappiin käyttämättä jääviä ylimääräisiä vaateostoja voit vähentää vuokraamalla talvivaatteet ja muut urheiluvälineet paikan päältä! Säästät sekä kaappitilaa kotona, että tilaa matkalaukussasi.

Talviurheiluvälineitä voit vuokrata Levillä useammastakin eri paikasta. Vuokralle löytyy kaikkea takeista, kengistä ja housuista aina potkukelkkaan ja lumikenkiin. Erilaisia lasketteluvälineitä, kypäriä ja murtomaahiihtosuksia tietenkään unohtamatta. Myös talvipyöräilyyn soveltuvia fatbike-pyöriä löytyy vuokrattavaksi, joko sähköavusteisina tai ihan perinteisinä polkupyörinä.

Kysy lisää Levin Matkailuneuvonnasta tai varaa talvivaatteesi suoraan netistä


Lisää varustevuokrista  ja alueen eri vuokraamoista löydät täältä

Revontuligaalassa palkittiin Levin parhaat!

13.10.2019

Juhlavieraina oli mm. Pohjoisen Suomen matkailuvaikuttajia, Leville tärkeitä yhteistyökumppaneita ja tietenkin Levin omaa väkeä. Ansioituneet leviläiset palkittiin avoimen äänestyksen perusteella ja kategorioita oli yhteensä 14.

Levin elämätyön –palkinto jaettiin yrittäjäneuvos ja hotelli- ja ravintola-alan yrittäjä Päivikki Palosaarelle. Samaan sukuun jaettiin myös Levin kehitysvoima –palkinto, kun äänestyksen voitti Päivikin veli Jouni Palosaari. Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari nousi lavalle myös toisen kerran, kun Levi Ski Resort äänestettiin voittoon Levin kesämatkailun edistäjänä.

Vuoden 2019 majoituspalveluksi palkittiin Golden Crown - Levin Iglut, joka on ollut alueen ensimmäinen iglumajoitusta tarjonnut majoituspalvelu ja saanut paljon kansainvälistä huomiota niin mediassa kuin sosiaalisessa mediassa. Vuoden 2019 Ravintola-, kahvila- tai catering-yritys –palkinto jaettiin Cafe & Bar Kodalle, joka sijaitsee aivan Levin kylän ytimessä.

Eniten palkintoja keräsi yrittäjä ja yksi Suomen seuratuimmista liikuntabloggaajista Laura Peippo. Hänet palkittiin vuoden 2019 Touhukkaimpana henkilönä ja hänen yrityksensä Levi Wellness Club äänestettiin Alueen hyvinvoinnin edistäjänä ja kolmas Peipon saama palkinto meni hänen järjestämälle Arctic Challengelle -tapahtumalle, joka palkittiin vuoden 2019 Markkinointitekona.

- Tunnelma oli todella iloinen ja juhlava koko illan ajan. Paikalla oli paljon alueen vanhoja vaikuttajia, mutta oli ilo huomata kuinka monta nuoremman polven leviläista yrittäjää oli myös tilaisuudessa mukana, kertoo Lapland Productionin tapahtumajohtaja.

Juhlaan osallistui noin 160 vierasta ja ilta piti palkintojenjaon lisäksi sisällään juhlavan 4-ruokalajin illallisen, vauhdikkaan ShoWhat –esityksen, musiikkia kolmelta vuosikymmeneltä sekä tanssia Iskuporakone -yhtyeen tahtiin.

Kaikki palkinnot saaneet:

Golden Crown - Levin Iglut
Palkintonimi: Vuoden 2019 Majoitusyritys

Café & Bar Kota
Palkintonimi: Vuoden 2019 Ravintola-, kahvila- tai catering-yritys

Raija Palosaari / Lapin Luontoelämys
Palkintonimi: Vuoden 2019 Ohjelmapalveluyrittäjä

Levibus
Palkintonimi: Vuoden 2019 Muu palveluyritys

Arctic Challence
Palkintonimi: Vuoden 2019 Markkinointiteko

Laura Peippo
Palkintonimi: Vuoden 2019 Touhukkain henkilö

Jouni Palosaari
Palkintonimi: Levin kehitysvoima

Levi Wellness Club
Palkintonimi: Alueen hyvinvoinnin edistäjä

Jari ”Kide” Kiiskinen
Palkintonimi: Leviläisten paras kaveri

Visit Levi
Palkintonimi: Yhteistyöpalkinto

Leo Pitkänen
Palkintonimi: Levin kansainvälistymisen alkuvoima

Levi Ski Resort
Palkintonimi: Levin kesämatkailun edistäjä

Päivikki Palosaari
Palkintonimi: Levin elämäntyöpalkinto

Levin huskypuisto / Reijo Jääskeläinen
Palkintonimi: Sparks of Levi palkinto

Kiinnostaako Lapin perinteiseen elinkeinoon, poronhoitoon, tutustuminen?

10.10.2019

Lapissa porot kulkevat kesäisin vapaana luonnossa ja syksyisin poronomistajien onkin aika kerätä porot yhteen ja erotella omat poronsa isoista porolaumoista omiin aitauksiin talviajaksi hoidettavaksi koska talvella ravinnon saanti luonnossa, ruokinnoista huolimatta, on poroille tietenkin lumen vuoksi haastavampaa kuin kesäisin.

Poroerotuksissa porojen omistajat erottelevat oman poronsa muiden poroista suuresta laumasta korvamerkkien perusteella. Myös keväällä merkitsemättä jääneet vasat voidaan samalla merkitä.
Poroerotuksessa oppaan kanssa pääset poronomistajien apuna ajamaan poroja suureen aitaukseen, jossa varsinainen erotus suoritetaan. Varsinaista erotusta seuraamme turvallisesti aidan takaa, kun porot jaetaan omistajien omiin laumoihin sitä mukaa, lähteekö poro tilalle, vaikka rekeä vetämään vai lasketaanko vielä metsään nauttimaan vapaudesta.Retki kokonaisuudessaan kestää 4-8 tuntia, riippuen ajomatkan pituudesta. Kuljetukset Leviltä ja takaisin Leville sisältyvät ohjelmaan.
Ohjelman aikana nautitaan kuumat juomat. Pukeuduthan säänmukaisesti ja lämpimästi.

Paikan päällä on mahdollista myös tilata poronlihaa suoraan tilalta kotiisi toimitettuna.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi lähteä mukaan tutustumaan porotalouteen ja poroerotuksiin ja olemme sinuun yhteydessä heti kun tiedämme minä päivinä ohjelma toteutuu.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset Levin Matkailuneuvontaan, levi.info@levi.fi tai puhelimitse 016 639 3378.

Katso myös muut ruska-ja revontulikauden ohjelmat tästä

Majoitusvaraukset tästä