Kideven ajankohtaista

Tilaa syöte syöte Kideven ajankohtaista
Syötteen kokonainen osoite. 18 min 45 s sitten

Työpajoja yrittäjille julkisiin hankintoihin osallistumisesta ma 27.8. ja ti 28.8.2018

6.7.2018

Haluatko varmistaa menestyksesi julkisissa hankinnoissa? Kiinnostaako tarjoaminen yritysten yhteenliittymänä?

 

Käytännönläheisissä työpajoissa käydään esimerkkien avulla läpi hankintaprosessin keskeisimmät vaiheet ja saat konkreettisia ohjeita siihen, miten välttää tarjoajan tavallisimmat virheet.

 

 • ma 27.8. klo 17.00-20.30 Kittilässä: Yrittäjien yhteistyö ja tarjoaminen yhteenliittymänä
 • ti 28.8. klo 17.00-20.30 Sodankylässä: Julkisiin hankintoihin osallistuminen ja tarjouksen tekeminen

HUOM! Tilaisuuksien kellonajat tarkentuvat vielä!

 

Tilaisuuksien asiantuntija on Saila Eskola (http://www.ptcs.fi/fi/ptcs-henkilosto/saila-eskola). Saila on Suomen johtavia hankintalakikouluttajia ja julkisia hankintoja koskevan kirjan (https://www.adlibris.com/fi/kirja/julkiset-hankinnat-9789521427190) pääkirjoittaja.

 

Tilaisuudet ovat maksuttomia sisältäen kahvitarjoilun ja niihin järjestetään tarvittaessa kuljetus Sodankylän ja Kittilän välille.

 

Tilaisuuksien tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan Kideven www-sivuilla lähempänä tapahtuma-ajankohtaa, mutta kannattaa jo tässä vaiheessa merkitä tilaisuudet kalenteriin päällekkäisyyksien välttämiseksi.

 

Tilaisuudet järjestetään osana Kestävät hankinnat –hanketta, lisätietoja hankkeesta http://www.kideve.fi/hanketoiminta/kehittamishankkeet/kesatavat-hankinnat-2016-2018/

 

Viherkatto, sieniviljelmä vai villiyrttitarha? – Uusi opas auttaa tuotteistamaan ympäristöjä kesämatkailua varten

6.7.2018
Oletko maaseutuyrittäjä? Oletko joskus miettinyt, sopisivatko yrityksesi tuotteet tai ympäristö matkailuun? Haluaisitko oppia tuntemaan paremmin lähimetsien ja niittyjen aarteet tai luonnonyrttien, marjojen ja sienien viljelytekniikoita? Uusi Voimametsistä viherkattoihin -opas tarjoaa vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.  

Oppaaseen on koottu kahdeksan Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkijoiden sekä Kittilän kunnan ja yrittäjien yhdessä jalostamaa ja testaamaa menetelmää ympäristöjen ja maisemien tuotteistamisesta kesä- ja hyvinvointimatkailussa. Pilotit on rakennettu Levin matkailukeskukseen vuosina 2016–2018.

Lue artikkeli Luke:n sivuilla ja saat tietoa mm. seuraavista aiheista:

– Matkailijoita on kuultu mielipaikkojen kartoituksessa. Matkailijoiden mielipaikkoja sisältävä luontoalueiden verkosto tukee matkailukeskuksen kaavoitusta ja reittisuunnittelua kesämatkailun näkökulmasta.

– Hankkeessa toteutetuissa piloteissa on hyödynnetty maaperätutkimuksen keräämää tietoa biohiilen ominaisuuksista hiilen ja ravinteiden sitojana.

Artikkeli ja opas löytyvät Luke.fi -sivuilta!

Voimametsistä viherkattoihin on kesä- ja hyvinvointimatkailun sekä matkailun viherrakentamisen pilotointihanke. Siinä ideoidaan muun muassa asiakastarpeiden mukaan räätälöityjä uusia palvelukonsepteja Levin kesäympäristöön. Hankkeen ovat toteuttaneet Luke ja Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa. Hanke on järjestänyt myös LEVI GOES GREEN -seminaarin 30.8.1.9.2017 yhteistyössä Green Care -hankkeiden kanssa. Vipuvoimaa EU:lta rahoitusohjelmasta tuettu hanke päättyy 30.6.2018.

Lisätietoja

Marja Uusitalo, tutkija
puh. 0295326623
marja.uusitalo(at)luke.fi

Katja Kaunismaa, projektipäällikkö
Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta
puh: 0400 356 431
katja.kaunismaa(at)kittila.fi

Kiinnostaako kylämatkailun kehittäminen? Tule mukaan opintomatkoille syksyllä 2018!

5.7.2018

Leader Tunturi-Lapin Väylänvartta tunturiin ja takaisin – Alkuperäinen Lappi –hanke järjestää opintomatkoja kylämatkailun kehittäjille – kylätoimijoille ja kylien yrittäjille.  

Kideve järjestää Kittilän osallistujille yhteislähdön jokaiseen teemakohtaisen tutustumismatkaan Kittilän kunnantalolta, josta siirrytään jokaisen tutustumismatkan varsinaiseen aloituspisteeseen. Opintomatkat kestävät koko päivän. Kideve Elinkeinopalvelut on myös mukana alueemme matkailun kehittämisessä ja jokaiseen opintomatkaan osallistuu myös Kideven edustaja.

Ilmoittautumiset hoituvat hankkeen projektipäällikkö Laura Hokajärven kautta, laura.hokajarvi@tunturileader.fi. Paikkoja on rajoitettu määrä, joten perustelethan miksi juuri sinut tulisi valita lähtijöiden joukkoon – kerro lyhyesti esimerkiksi, jos opintomatkan teema liittyy yrityksesi toimialaan tai sopii hyvin oman kyläsi kehittämiseen. Huomioithan että tutustumismatkojen kielenä on englanti. Osallistumiseen sisältyy maksuttomat kyydit ja kahvitarjoilu, lounas on omakustanteinen.

Ke 15.8.2018 Teemana on ”Kalastus ja metsästys” Pellon ja Ylitornion alueella. Ilmoittautuminen viimeistään 31.7. mennessä.

La 1.9.2018 Teemana on ”Ekomatkailu ja kestävä kehitys” Pajalan ja Kiirunan (SWE) alueella. Ilmoittautuminen viimeistään 15.8. mennessä.

La 15.9.2018 Teemana on ”Hevoset ja maatilaeläimet” Tunturi-Lapin (Kittilä, Kolari, Muonio) alueella. Ilmoittautuminen viimeistään 31.8. mennessä.

Pe 26. ja la 27.10.2018 on yhteinen työpaja, jonka aiheena ovat tuotteistaminen, paketointi ja hinnoittelu. Ilmoittautuminen viimeistään 30.9.2018 mennessä. Huom. järjestetään Ruotsin Lapin puolella, vastaava työpaja tammikuun 2019 lopussa Tunturi-Lapin alueella.

Lisätietoja: www.originallapland.com

Leader Tunturi-Lapin Väylänvartta tunturiin ja takaisin – Alkuperäinen Lappi on kansainvälinen kylämatkailuhanke, jota toteutetaan yhteistyössä Outokaira tuottamhan ry:n ja LLU Tornedalen 2020 kanssa. 

Hanke-esittely: http://leadertunturilappi.fi/wp-content/uploads/V%C3%A4yl%C3%A4nvartta-tunturiin-ja-takaisin-Alkuper%C3%A4inen-Lappi.pdf

Kittilän kirkonkylän yritykset tutuiksi kevään 2018 kierroksilla

5.7.2018

Kittilässä yrittäjät ovat tutustuneet kevään 2018 aikana toistensa toimintaan yritysvierailujen muodossa. Yritysvierailussa yrittäjät kutsuvat muut alueen yritysten edustajat tutustumaan toimitiloihinsa ja liiketoimintaansa.  

Vierailut on tarkoitettu yrittäjien ja yritysten toimijoiden välisiksi. Kunkin vierailun päätteeksi sovitaan seuraavat vierailukohteet. Kideve Elinkeinopalvelut on mukana kierroksilla tutustumassa tarjontaan ja tekemässä vierailuista juttua myös suuremman yleisön luettavaksi.

Vierailujen tarkoituksena on, että alueen yritykset tuntevat paremmin toistensa toimintaa ja palveluita. Toisten toimijoiden palveluiden tunteminen helpottaa niiden aktiivista käyttöä ja suosittelua alueella. Ajatus yrittäjävierailuista ja kierroksista lähti yrittäjien keskustelusta Kideve Elinkeinopalveluiden järjestämillä joulukahveilla joulukuussa 2017. Vierailujen aikataulut ja ohjelmat julkaistaan Kideve Elinkeinopalveluiden sivuilla www.kideve.fi

Huhti-toukukuussa kuultiin jälleen useiden yritysten toiminnasta, vuorossa oli Kittilän kirkonkylän yrityksiä: huhtikuussa vierailukohteina olivat Erä- ja Lemmikkiliike Aihki, Café Soma, Kukka- ja lahjapuoti Lumitähti ja Kello- ja korukamari. Toukokuussa vuorossa olivat A.M. Ainut Ky, Guesthouse Golden Goose, Lapin Herkkutupa, Sähkökari ja Aarno Kallo.

Yritysvierailukierrokset jatkuvat elokuussa, ja niihin kaikki yritysten edustajat alueelta ovat lämpimästi tervetulleita!

Seuraavien yrityskierrosten aikataulut ja ohjelmat julkaistaan Kideve Elinkeinopalveluiden sivuilla www.kideve.fi

Aihkista löytyy lemmikkieläin- ja erätarvikkeita ja kenkiä. Somassa saa monenlaisia kahvilatuotteita. Yritysvierailun osallistujia huhtikuussa 2018. Lumitähti toimii kukkalana ja lahjapuotina. Lumitähti toimii myös kukkalana ja hautaus Kello- ja korukamarin yrittäjät ja valikoimaa. Ainutin yrittäjät esittelevät toimintaansa. Ainut tekee koruja ja pienesineitä hopeasta, puusta ja poronluusta. Yrittäjä Henna Hanhivaara esittelee majataloa. Golden Goosin viihtyisä huone ja koti spa. Lapin Herkkutuvasta löytyy monet herkut. Sähkö Kari Koivisto on toiminut pitkään allalla. Aarno Kallon alaa ovat takat.

 

Erä- ja lemmikkitarvike Aihki

Erä- ja lemmikkitarvike Aihki on monipuolinen kauppaa keskellä Kittilän kirkonkylää – ja nykyisin myös verkossa, kun liikeen verkkokauppa avattiin keväällä 2018.  Yrittäjä Marita Hämäläinen kertoo, että eläintarvikkeet olivat aluksi pääosassa, mutta rinnalla on vahvana nyt liikkeen muu repertuaari; muun muassa erätarvikkeet ja kengät. Aihki myy myös panoksia, mutta ei aseita. Pelkkien panoksien myynnissäkin on hyvin tarkka lupamenettely ja kurssitukset, asemyynti vaatisi vielä lisäksi mm. ikkunoihin kalterit.

Yrittäjän itsensä lisäksi Aihki työllistää toisen työntekijän. Lisäksi yrityksen alla toimii aputoiminimellä toinen yritys, joka korjaa katkenneita ja viottuneita vaijereita mm. laskettelukeskuksissa.

 

Café Soma

Kodinomainen Café Soma toimii paitsi Kittilän keskustan pääraitilla myös Levillä. Kunnia-asiana ja tapana molemmissa pisteissä on valmistaa lähes kaikki niin makeat kuin suolaisetkin kahvileivät ja tarjottavat itse paikan päällä.

Yrittäjä Heli Alatalo kertoo, kuinka Soma, oma kahvila, oli hänen unelmansa jo silloin, kun hän pyöritti kanttiinia Kittilän terveyskeskuksessa. Yrittäjä myöntää, että ehkä hänellä oli aluksi liian ruusunpunainen käsitys kahvilan pitämisestä ja yllätyksiä on tullut matkan varrella. Luotettava henkilökunta saa Heliltä kiitosta – joskus he osaavat myös toppuutella yrittäjän visioita ja pitää toiminnan niin maan pinnalla.

Yrittäjä kertookin löytäneensä hyvän vakituisen henkilökunnan. Yrittäjä kertoo, että tarkoituksena on kehittää yritystään yhä enemmän ammattimaiseen suuntaan ja niin, että toiminnalla olisi kunnolliset raamit.

 

Kukka- ja lahjapuoti Lumitähti, Kittilän kukka- ja hautauspalvelu

Pitkään Kittilässä vanhempiensa rinnalla ja itsenäisesti yrittäjänä toiminut Sanna Ruotsala toimii nyt kukka- ja hautauspalveluiden parissa kirkonkylällä. Muun muassa kankaiden ja lahjatavaroiden maailmasta takaisin kukka- ja hautauspalveluiden pariin yrittäjä löysi nuoruuden kipinän kautta. Kiireapulaisena silloisessa Takalan kukkalassa alle 20-vuotiaana toiminut Sanna tiesi, että kukka- että hautauspuoli ovat sellaisia töitä, joita hän haluaisi tehdä.

Sannalle on tärkeää, että hän voi olla tukena ja apuna silloin, kun kuolema on koskettanut ja omaiset ovat järkyttyneitä ja herkässä tilassa. Sanna tapaa omaiset ja sopii järjestelyistä. Apuna yrittäjällä on kukka- ja hautauspuolen hallitseva työntekijä. Yhteistyö seurakunnan kanssa toimii erinomaisesti.

 

Kello- ja korukamari

Kello- ja Korukamari palvelee Kittilän kirkonkylällä. Tällä hetkellä Marja-Leena ja Eero Maggan omistaman Magga Oy:n toimintaan kuuluu kolme kello- ja kultasepänliikettä; Sodankylässä, Kittilässä ja Ivalossa. Lisäksi yrityksellä on kiinteistöjä sekä ohjelmapalveluita (laulua ja sanataidetta), lisäksi Marja-Leena opettaa muun muassa kokoustekniikkaa.

Alkunsa yrityksen tarina sai Sodankylässä, jossa Marja-Leenan ystävä halusi luopua omasta liikkeestään. Marja-Leena pohti asiaa vaellusreissun verran, ja päätti tarttua tilaisuuteen, kun sai mukaan toiseksi omistajaksi Eeron.

Oman korumalliston lisäksi yritys myy myös muita mallistoja, esimerkiksi Taiga koruja. Lisäksi Magga Oy tuo maahan palkintoja; pokaaleja ja kaulaan laitettavia mitaleja.

 

Ainut

Ainut valmistaa koruja ja pienesineitä hopeasta, puusta ja poronsarvesta. Myös puukkotarvikkeita on myytävänä itse tekeville. Yrittäjät Milla Pahajoki ja Ari Järvenpää ovat molemmat Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta valmistuneita kädentaitajia. Yrityksen he perustivat koulutuksen aikana ja siirtyivät täyspäiväisiksi yrittäjiksi 2005.

Kittilän lentoaseman tarjoaman myyntipisteen kautta Kittilä alkoi tuntua sopivimmalta pääpaikalta. Kittilässä yrittäjät ovat viihtyneet jo yli 10 vuoden ajan, ja vähittäismyyntiliike ehti olla kylällä kolmessa eri pisteessä. Tällä hetkellä yrittäjät keskittyvät tuotantoon ja tukkumyyntiin, ja nyt myös myyntipiste on tuotantotilojen yhteydessä. Revontuli-Opiston opetustyöt ja ohjelmapalvelut kuuluvat myös yrittäjien vuosirytmiin, ja vireillä on ajatus verkkokaupan perustamisesta.

 

Guesthouse Golden Goose

Yrittäjä Henna Hanhivaara edustaa jo suvun neljättä sukupolvea, joka harjoittaa majoitustoimintaa Kittilän kirkonkylän ytimessä. Hektistä myyntityötä Etelä-Suomessa tehnyt Henna siirtyi majoitusliikkeen pitäjäksi Kittilään 10 vuotta sitten, ja kokee pitkäaikaiset asiakassuhteet ja hyvän palautteen palkitsevimpana osana työtä.

Golden Goose tarjoaa kodinomaista omatoimimajoitusta omatoimisille matkaajille – ravintolatoiminnan sijaan kaikissa kahdeksassa huoneessa on omat jääkaapit sekä ruokailuvälineet. Tämän lisäksi käytävän kahvipöydältä on saatavilla kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa kuten hedelmiä. Majatalon huoneissa on omat kylpyhuoneet ja tämän lisäksi varattavissa on huonekohtaiset saunavuorot.

Lapin sodan jälkeen 1945 jälleenrakennettu majatalo on saanut uutta ilmettä sisälleen niin edeltäjiensä kuin Hennankin myötä, joista uusimpana lisänä asiakkaille on takapihalla oleva spa-palvelu; ainavalmis lämmin poreallas.

 

Lapin Herkkutupa

Susanna ja Matti Hiltunen ovat pyörittäneet Lapin Herkkutupaa jo 17 vuoden ajan. Yrittäjäpariskunnan lisäksi viisi henkilöä työllistyy yrityksen eri toimintoihin; kirkonkylällä samassa kiinteistössä on leipomotilat ja asiakkaille kahvio-konditorio, jossa tarjotaan myös lounasta. Myynnissä on myös lahjatavaroita ja elintarviketuotteita.

Kaikki leipomotuotteet ovat yrityksen itse valmistamia – aamuisin kuudesta alkaen leivotaan tuoreet leivonnaiset omaan pisteeseen, ja niitä menee myös jälleenmyyjille muualle Lappiin ja aina Tampereelle saakka. Yrittäjät kertovat työmäärän olevan melko tasaista ympäri vuoden – sen työn rinnalle mahtuu nyt meneillään oleva brandiuudistus.

 

Sähkö Kari Koivisto

Yrittäjä Kari Koivisto kertoo, että Leville hänet innosti töitä kokeilemaan vanha tuttava, itsekin yrittäjänä toimiva Kari Virmakoski. Töitä riitti ja Tampereen seudulta muutosta Leville on jo reilu 10 vuotta.

Kari Koiviston päätoimena on sähkötyöt ja kylmälaiteasennukset. Yrittäjää työllistävät myös ilma- ja maalämpöpumput ja mökki- ja omakotitalorakennukset.  Rinnalle on tullut kullankaivuu ja kumppanin myötä myös Molok-edustus. Mökkihuolitsijat ovat suurin asiakasryhmä, ja yritysasiakkaat ylipäätään työllistävät Karin täysin.

 

 

Aarno Kallo Ky

Muurari Aarno Kallo oli mukana jo 80-luvulla rakennustöissä mm. Levin kylpylässä ja Kittilän virastotalolla, jotka olivat suurimmat kohteet siihen aikaan. Kuitenkin silloinen vähäinen työtilanne houkutteli miehen pääkaupunkiseudulle töiden perässä. Sieltä oli kova halu palata takaisin kotiseudulle ja kun pohjoisessa työllisyystilanne parantui, niin paluumuutto tuli ajankohtaiseksi.

Yrityksen Aarno Kallo perusti Kittilään vuonna 1991. Aarno tekee kaikenlaisia muuraustöitä, mutta takkojen muuraus on ollut pääasiallinen työ. Toiminta on laajentunut niin, että tällä hetkellä yrityksellä on 7 henkeä töissä – nyt tehdään myös kokonaisurakoita mm. taloyhtiöille ja vakuutusyhtiöille, myös muita kuin muurausalan töitä.

KYLÄT 1-2-3! Matkailun startti -työpajasarja kylille syksyllä 2018

26.6.2018

Kuva Raattamasta, kuvaaja Katri Alatalo.

Matkailijat kulkevat jo kylänraitillasi – tule kuulemaan, miten otat heidät haltuun!

 

Kylämatkailulle on nyt kysyntää – aitous ja alkuperäisyys ovat valtteja. Sinun kotikylässäsi on juuri niitä asioita, joita maailman matkailijat nyt haluavat. Matkailijamäärien noustessa ja kiinnostuksen suuntautuessa kyliin haluamme tuoda tietoa ja osaamista: mitä kansainvälinen asiakas arvostaa, millaisia digitaalisen markkinoinnin mahdollisuuksia kyläkohteille on tarjolla. Saat tietoa myös yrityksen perustamisesta ja rahoitusmahdollisuuksista. Lisäksi saat vinkkejä kylän esiintuomisesta sosiaalisessa mediassa.

 

Tule kuulemaan infopaketti matkailusta kylien näkökulmasta! Sen jälkeen voit jäädä kyläklinikoihin, jossa Laura ja Kideven väki ovat apunasi käytännön toimissa kylän ja palveluiden esiintuomiseksi.

 

Työpajat pidetään neljässä paikassa ympäri Kittilän aluetta: Raattama, Kaukonen, Köngäs, kirkonkylä. Elo-syyskuun aikana kaikissa neljässä paikassa pidetään Matkailun perusasiat -työpaja, ja lokakuussa toinen Matkailun some-työpaja. Tarkemmat ohjelmat löytyvät alta.

 

Kaikki työpajat ovat avoimia kaikille Kittilän kylien kylätoimijoille ja kylien yrityksille. Tule silloin, kuin sinulle sopii! Ilmoittaudu mukaan sähköisesti viimeistään vuorokautta ennen kutakin työpajaa:
https://www.lyyti.in/matkailun_startti_tyopajat_2018

Voit ilmoittautua myös sähköpostilla laura.hokajarvi@tunturileader.fi tai puhelimitse p. 040 1486 112.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja sisältävät kahvit ja pientä purtavaa. Kaikille osallistujille jaetaan juhlavuoden hengessä Kittilä 150-yllätystuote!

 

TYÖPAJOJEN AJANKOHDAT JA OHJELMAT

MATKAILUN PERUSASIAT –TYÖPAJAT                         
Tiistaina 21.8.2018 klo 18-21, Kaukonen, Kylätalo Ounas, Kylätie 44, 99110 Kaukonen 
Tiistaina 4.9.2018 klo 18-21 Raattama,
Porotilamajoitus Autto, Ounasjoentie 5614, 99340 Raattama
Tiistaina 18.9.2018 klo 18-21, Köngäs, Ounaskievari, Ounasjoentie 286, 99140 Köngäs,            
Tiistaina 25.9.2018 klo 18-21, kirkonkylä, Kunnantalo, Valtatie 15, 99100 Kittilä             

Ohjelma
Matkailun perusasiaa, klo 18 – n.19                       
– Panosta matkailuun!            
– Asiakasnäkökulma, laatu – mitä kv-asiakas odottaa?                     
– Mitä ovat Airbnb ja kylään.fi?
Tauko
Kyläklinikka-osuus, klo n. 19.30 – 21                                
– Perustetaan Airbnb- sivu tai lisätään kylän tiedot Kylään.fi –sivulle (lue ohjeet, mitä tulee varata mukaan)

 

MATKAILUN SOME –TYÖPAJAT
Tiistaina 2.10.2018 klo 18-21, Kaukonen, Kylätalo Ounas, Kylätie 44, 99110 Kaukonen 
Tiistaina 9.10.2018 klo 18-21, Raattama, Porotilamajoitus Autto, Ounasjoentie 5614, 99340 Raattama
Tiistaina 23.10.2018 klo 18-21, Köngäs, Loma-Paksu, Inarintie 172, 99140 Köngäs
Tiistaina 30.10.2018 klo 18-21, kirkonkylä, Kunnantalo, Valtatie 15, 99100 Kittilä           

Ohjelma
– Kylä ja sen palvelut sosiaalisessa mediassa: Instagram ja Facebook (aikataulut, työpajan ja klinikan aiheet tarkentuvat vielä lähempänä)

 

Haluatko perustaa työpajassa airbnb-sivun tai lisätä kyläsi tiedot kylaan.fi –sivulle?
Varaa silloin työpajaan mukaasi nämä tiedot!

Airbnb -rekisteröintiin tarvitset:

 • kannettava tietokone tai tabletti sekä internet-yhteys
 • pääsy ilmoituksessa käytettävään sähköpostiin
 • ilmoituksessa käytettävä matkapuhelin
 • profiilikuvasi, tai voit käyttää myös Facebookin tietoja jos olet Facebookissa
 • ilmoitettavan kohteen tiedot, kuten monelle yöpyjälle, montako huonetta, varustelu, tarkka sijainti
 • ilmoitettavasta kohteesta 5-10 hyvälaatuista kuvaa
 • saatavuuskalenterin ja hinnoittelun käymme yhdessä läpi, mutta hyvä olla myös tieto, milloin kohdetta ei voi varata ja minkälaista majoitusveloitusta itse oli ajatellut
 • pankkitilin haltijan nimi ja pankkitiedot (tilinumero; IBAN ja BIC)

Kylään.fi -rekisteröintiin tarvitset:

 • tietoa kylästäsi mieluiten sähköisessä muodossa; historiaa ja nykyaikaa, tietoa palveluista jne.
 • vähintään 4 hyvälaatuista kuvaa kylästäsi, mieluiten eri vuodenaikoina
 • linkit sosiaalisen median kanaviin, kuten Facebookiin, kotisivuille, Airbnb jne.

 

Väylänvartta tunturiin ja takaisin – Alkuperäinen Lappi –hanke yhdessä Kideve Elinkeinopalveluiden kanssa järjestää kylille kolmen työpajan sarja, joista ensimmäinen ja toinen järjestetään syksyllä 2018. Kolmas työpaja tulee keväällä 2019. Työpajat keskittyvät antamaan vinkkejä ja auttamaan kylien toimijoita kylien esiintuomisessa matkailijoille.

Väylänvartta tunturiin ja takaisin – Alkuperäinen Lappi on kansainvälinen kylämatkailuhanke, jota toteutetaan yhteistyössä Outokaira tuottamhan ry:n ja LLU Tornedalen 2020 kanssa. http://leadertunturilappi.fi/alkuperainenlappi/

Kideve Elinkeinopalvelut on Kittilän kunnan elinkeinotoimen yksikkö, joka kehittää aluetta ja sen elinkeinoelämää toteuttamalla EU-rahoitteisia kehityshankkeita yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Kideve tarjoaa myös Kittilän alueen yrityksille tietoa yrittäjyydestä ja yrityspalveluista sekä opastaa yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia eteenpäin. http://www.kideve.fi

Ota yhteyttä:
Leader Tunturi-Lappi, Laura Hokajärvi, projektipäällikkö, laura.hokajarvi@tunturileader.fi, p. 040 1486 112
Kideve Elinkeinopalvelut, kideve@kittila.fi, tarkemmat yhteystiedot: http://www.kideve.fi/kideve/ota-yhteytta/

Facebook: @originallapland                   
Instagram: @original_lapland_tunturilappi                        
Twitter: @OriginalLapland

 

Kideven tapahtumakalusto kiertää kesätapahtumia

25.6.2018

Kideven lainattava tapahtumakalusto on nyt varattu tuleviin kesätapahtumiin! Kalusto kiertää eri tapahtumia sovitun mukaisesti ja on varattu lähes koko heinäkuun ajaksi.

 

Voit vielä tiedustella kesätapahtumiin kalustoa to 5.7.2018 saakka. Huomioithan, että Kideve Elinkeinopalveluiden henkilökunta on lomalla 9.-31.7.2018, jona aikana kalustolle ei voi tehdä uusia varauksia. Elokuussa kalustoa voi jälleen tiedustella syksyn ja talven tapahtumiin!

 

Lisätietoa lainattavasta kalustosta: http://www.kideve.fi/tietoa-kittilasta/tapahtumanjarjestajille/

Yritystulkista löydät yrittämisen perustiedon kesälläkin!

21.6.2018

Yritystulkista löydät yrittämisen perustiedon. Selkeällä opastuksella ja hyvillä neuvoilla voit kehittää yritystoimintaasi tai perustaa uutta. Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta, hinnoittelua ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat yrityksen arkirutiineiden hoidossa.

Tutustu Yritystulkin sisältöihin! www.yritystulkki.fi/fi/alue/kideve/

Kideve Elinkeinopalvelut kesälomalla 9.-31.7.2018

21.6.2018

Kideve Elinkeinopalveluiden henkilökunta on lomalla heinäkuussa, ja ajalla 9.-31.7.2018 toimistomme on suljettuna.

 

Kideven sivuilta www.kideve.fi löydät paljon tietoa yrittämisestä ja alueesta.

Jos olet aloittava yrittäjä tai kiinnostunut yrityksen perusasioista, Yritystulkki-sivustolta www.yritystulkki.fi/fi/alue/kideve/ löydät  yrittämisen perustiedon ja valmiita lomakkeita alkuun pääsemiseksi!

 

Muissa asioissa voit jättää meille sähköpostia henkilökunnan omiin sähköposteihin, jokta löydät sivulta www.kideve.fi/kideve/ota-yhteytta/ tai Kideven sähköpostiin kideve@kittila.fi ja palaamme asiaan jälleen elokuussa!

Kittilän perinteiset kesämarkkinat 2018

20.6.2018

Kittilän perinteiset kesämarkkinat on järjestetty jo 1600-luvulta lähtien. Markkinat ovat muotoutuneet nykyaikaiseksi kesätapahtumaksi, mutta Kittilässä on säilynyt tietty perinteisten markkinoiden henki! Markkinoilla tarjolla on monenlaisia tuotteita – vaatteita, vanhoja ja uusia tavaroita, paikallisia elintarvikkeita ja perinteisiä markkinaherkkuja. Myös erilaiset yhdistykset ja kädentaitajat esittäytyvät markkinoilla.

Markkina-aikaan alueella ja ympäri kirkonkylää tapahtuu paljon – katso alla olevasta ohjelmasta koko markkina-ajan tarjonta!

AVAJAISILTAMAT RAUHALASSA

Paloranta, Rauhala (os. Paloranta 3148, Rauhala) klo 19-22

Tervetuloa Kittilän Kesämarkkinoiden avajaisiltamiin upean Jerisjärven maisemiin  Rauhalaan. Iltamat tarjoavat kaikenikäisille mieluisaa ohjelmaa ja estradilla nähdään Jerisjärven Muijat, viihdekuoro Vasitella, sekä paikallisten nuorten tanssiesitys. Musiikista ja tanssijalkojen vipatuksesta vastaa kylän oma bändi Meän Tahit! Iltamat korkkaa avajaispuheella Helena Ruotsala ja iltaa isännöivät Jukka Sirkkala ja Päivi Lapiolahti.

Tarjolla myös Jerisjärven kalaa sekä grillistä makkaraa, otathan siis käteistä mukaan!

Liput tapahtumaan on 10 € / 5 €, ja iltamat järjestää Rauhalan kyläyhdistys ry.

Kittilän kunnan kulttuuritoimi järjestää avajaisiltamiin ilmaiset meno-paluukuljetukset Raattamasta, Tepsasta ja Molkojärveltä. Paluukuljetukset lähtevät Rauhalasta ohjelman päätyttyä.

Ilmoittautuminen kuljetuksiin ti 3.7. klo 12 mennessä ja tarkemmat kyläkohtaiset aikataulut: https://www.lyyti.in/ilm_rauhala tai Kittilän kunnan vaihde, p. 0400 356 500.

AVAJAISKULKUE KIRKONKYLÄLLÄ

Lähtö perjantaina 6.7.2018 Kittilän kirkolta, Valtatie 95, Kittilä, klo 11. Kokoontuminen alkaa klo 10.30.

Kyliä ja yhdistyksiä pyydetään ilmoittautumaan mukaan kulkueeseen 27.6.2018 mennessä.
Ilmoittaudu tästä avautuvan sähköisen lomakkeen kautta.

Markkinoiden alkuun on Kittilässä perinteisesti järjestetty avajaiskulkue. Kutsumme Kittilä 150 -juhlavuoden hengessä kaikki Kittilän kylät ja yhdistykset osallistumaan avajaiskulkueeseen ja samalla tuomaan esille omaa kylää tai yhdistystä haluamallaan tavalla: tanssia, laulua, liikuntaa, runoa, kuvataidetta, matkailua, erämeininkiä. Mistä teidän kylänne tai yhdistyksenne on tunnettu? Kootaan kulkueeseen mukaan koko Kittilä!

Tavoitteena on saada kulkueeseen vähintään 150 henkilöä. Toive olisi saada mukaan ainakin 5 hlöä/kylä tai yhdistys. Kaikille kylille ja yhdistyksille, jotka saavat kokoon viiden hengen porukan maksetaan 50:n € osallistumispalkkio. Useampi osallistuja tuo 10 €/hlö lisää pottiin.

LAVALLA TAPAHTUU

Perjantaina 6.7. markkina-alueen lavalla:
12:00 Avajaisiltamien ohjelmaa

13:00 Trubaduuri Eero Tiensuu

16:00 Teatteri Tie ”Henkilö V ja Vinsentti”, lasten ja aikuisten näytelmä Aapelin romaanista Vinsentti. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille.

17:00 RallaGroup

 

Lauantaina 7.7. markkina-alueen lavalla:

11:00 3K-band Kittilän seurakunnasta

12:00 Urheilustipendien jako

13:00 Minna Siitonen ystävineen

14:30 Juuso Kleemola ja Summer Shark

15:00 Wörkkis

15:30 Anthony Crockett

16:00 KarmaGeddon

16:30 Jari

17:00 Lilac

17:30 Korh.

 

Sunnuntaina 8.7. markkina-alueen lavalla:

11:00 Taikuri Alfrendo 10-vuotisjuhlakiertue (kesto 35 min)

12:00 Tapani Haapasaari oppilaineen

13:00 Taikuri Alfrendo 10-vuotisjuhlakiertue (kesto 35 min)

14:00 Kairanlaulajat

14:30 Kittilän pelimannit ja kuoro

15:00 Kittilän Mandoliinimiehet

16:00 Aino Elina 

17:15 Duo Sand-Rai

 

Maanantaina 9.7. markkina-alueen lavalla:

13:00 Kasakkatanssiteatteri Artanian konsertti

14:00 Kasakkatanssiteatteri Artanian konsertti

 

Fillaripianisti markkina-alueella lauantaina ja sunnuntaina!

 

YLÄRILLÄ TAPAHTUU

KINO YLÄRI

Liput elokuviin:

3D aikuiset 9€, alle 18-vuotiaat 7€
2D aikuiset 8€, alle 18-vuotiaat 6€

pe 6.7.
klo 12:00 Mestarietsivä Sherlock Gnomes K7 86 min
klo 14:00 I Feel Pretty K12 110 min
klo 16:00 Deadpool 2 K16 119 min

la 7.7.
11:30 -12:05 Kittilän Nuorisoteatteri Pärinät: Liisa Ihmemaassa
14:00 – 14:50 Kittilän Nuorisoteatteri Kitinät: Hetki Pieni
17:07 – 18:08 Kittilä sanoin, elein, sävelin

su 8.7.
10:30 Viidakon veijarit K7 97 min
12:30 Jurassic World: Kaatunut valtakunta 3D K12 128 min
15:00 Valontuojat (ohjaaja Antti Haase paikalla)
17:00 Deadpool 2 K16 119 min

ma 9.7.

10:00 He jäivät, dokumenttielokuva 110 min
12:00 Viidakon veijarit K7 97 min
14:00 Mestarietsivä Sherlock Gnomes K7 86 min
16:00 Jurassic World: Kaatunut valtakunta 3D K12 128 min

LUKIOLLA TAPAHTUU

pe 6.7.
14:00-18:00 Taideseura Staalon näyttely ja Taidekahvila avoinna
14:00 Taideseura Staalon näyttelyn avajaiset

 la 7.7.
10:00-18:00 Taideseura Staalon näyttely ja Taidekahvila avoinna

su 8.7.
10:00-18:00 Taideseura Staalon näyttely ja Taidekahvila avoinna

ma 9.7.
10:00-15:00 Taideseura Staalon näyttely ja Taidekahvila avoinna
12:00-14:00 Evakkoajan muistoja ja musiikkia. Tule kertomaan evakkomuistosi vuosilta 1944-1945.

 

KITTILÄSSÄ MARKKINA-AIKAAN TAPAHTUU

 

PERJANTAI 6.7.
12:00-18:00  Markkina-alue avoinna

11:00 Markkinoiden avajaiskulkue. Lähtö kirkolta.

11:00-17:00 Kittilän kotiseutumuseo avoinna, Pakattiojantie 1, Kittilä

11:00-17:00 Kittilä 150 puoti, Vanha kunnantalo, Valtatie 28, Kittilä

12:00-01:30 Karaokekilpailun alkukarsinta Levin Karaoke ry:n teltalla, osallistumismaksu 5€.

14:00 Taideseura Staalon näyttelyn avajaiset lukiolla

20:00 Kittilä nauraa – musiikkitilaisuus, Kittilän seurakunta, Kittilän kirkko

Tilaisuudessa kuullaan iloista ja hilpeää urkumusiikkia kanttori Mirjami Hiltusen soittamana sekä onnesta kertovia raamatunjakeita. Tapahtuma päättyy luonnollisesti riemulliseen virteen. Vapaa pääsy. Halutessaan lahjansa voi antaa kolehtiin, jonka tuotto menee Yhteisvastuulle.

 

LAUANTAI 7.7.
12:00-18:00  Markkina-alue avoinna

10:00-01:30 Karaokekilpailun alkukarsinta Levin Karaoke ry:n teltalla, osallistumismaksu 5€.

11:00-17:00 Kittilän kotiseutumuseo avoinna, Pakattiojantie 1, Kittilä

11:00-17:00 Kittilä 150 puoti, Vanha kunnantalo, Valtatie 28, Kittilä

10:00 Katusählyturnaus Yläkoulun pihalla. Lisätietoja www.sbclevi.fi

15:00 Jalkapallo-ottelu Kips-OuJK, miehet V-divisioona. Paikka Agnico Eagle Pallokenttä

20:00 Markkinatanssit Eero Avenin johdolla Kittilän työväentalolla, Narikkatie 5, Kittilä

SUNNUNTAI 8.7.
12:00-18:00  Markkina-alue avoinna

12:00-16:00 Kittilän kotiseutumuseo avoinna, Pakattiojantie 1, Kittilä

13:00-15:00 Metsälappalaisia tarinoita kotiseutumuseolla

11:00-17:00 Kittilä 150 puoti, Vanha kunnantalo, Valtatie 28, Kittilä

12:00-16:00 Koirien Match Show markkina-alueella tasatunnein. Lisätietoja www.ounasjokilaaksonkennelkerho.com

14:00 Karaokekilpailun semifinaali ja finaali Levin Karaoke ry:n teltalla. Teltta avoinna klo 10-18.

 

MAANANTAI 9.7.
12:00-16:00  Markkina-alue avoinna

Evakkomuistoja ja musiikkia 9.7.2018

Kittilän lukiolla maanantaina 9.7. klo 12:00-14:00 Evakkoajan muistoja ja musiikkia. Tervetuloa kertomaan evakkomuistosi vuosilta 1944-1945! Tilaisuus dokumentoidaan.

Runohuone 6.-9.7.2018

Runohuone avoinna osoitteessa Valtatie 44 B klo 12:00-16:00.

 

Metsälappalaispäivät Kittilässä 7.-8.7.2018

Lauantai 7.7.2018 klo 11-17 Kittilän urheiluhallissa Metsälappalaisuus elää luentoja, näyttelyitä ja työpajoja

La klo 19 alkaen metsälappalaisiltamat Kittilä Hotellissa

Su 8.7.2018 Näemmekö metsälappalaisuuden?

Klo 11 Kurjenivan Kalmisto

Klo 13-15 Kittilän kotiseutumuseo

KUVASUUNNISTUS – Näe kirkonkylä uusin silmin!

Järjestämme koko perheen kuvasuunnistustapahtuman markkina-aikaan yhteistyössä Aslakin, liikuntatoimen ja kulttuuritoimen kanssa. Kuvasuunnistuksessa yhdistyvät päättelykyky, suunnistustaito sekä liikunnan ilo hauskalla tavalla. Kuvat ovat Kittilän kirkonkylän yrityksistä ja tuotteista, mutta erilaisista kuvakulmista. Kuvasuunnistuksen tarkoituksena on katsoa omaa kylää uusin silmin! Kilpailun voi suorittaa yhdellä kertaa tai jakaa useammalle päivälle. Kulkuvälineeksi on sallittu ainoastaan lihasvoimalla kulkevat välineet esimerkiksi kävely ja pyöräily.

Markkinaohjelman järjestää Kittilän kulttuuritoimi. Tarkista ohjelmapäivitykset www.kittila.fi. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään!

 

Markkinaesite – klikkaa kuvaa avataksesi suuremman tiedoston!

Markkinaesite – klikkaa kuvaa avataksesi suuremman tiedoston!

 

Kesän ja ruskan 2018 tapahtumia Kittilässä!

18.6.2018

6.-10.6.2018 HILJAISUUS-FESTIVAALI
9. kertaa järjestettävä Hiljaisuus-festivaali tuo Kittilään, Kaukosen kylään ja Särestöniemi-museoon laajan kirjon kotimaisia ja kansainvälisiä huipputaiteilijoita. Ohjelmistossa esityksiä, konsertteja, klubeja, festivaaliravintola, kahvila ja paljon muuta. Tervetuloa Kaukoseen!
www.hiljaisuusfestivaali.fi

9.6.2018 AVOIMET KYLÄT – TAPAHTUMIA KITTILÄN KYLISSÄ
Tee vaikka kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa Avoimet kylät -tapahtumissa: Alakylä: Historiakierros Alakylän hautausmaalla ja mahdollisuus tutustua kotimuseoon, Kaukonen: Kylätien varressa, Kelontekemä: Riukuaidan rakentamisnäytös ja opetusta. avoimetkylat.fi

11.-17.6.2018 LEVI GOLDEN GOSPEL – HENGELLISEN MUSIIKIN FESTIVAALI
Kansainvälinen musiikki- ja tapahtumaviikko perheille Levillä, joka huipentuu yöttömän yön, konserttiin Levitunturin laella. Tapahtumassa myös business-forum, taidenäyttely ja lasten päivä. Esiintyjälistassa musiikkia, artisteja ja tapahtumia aikuisille ja lapsille. www.hulluporo.fi/levig24/

22.-24.6. 2018 LEVIN JUHANNUS
Rentoudu, nauti ja lataa akkujasi tai intoudu monipuolisten aktiviteettien mahdollisuuksista. Aloita juhannus esimerkiksi laskuretkellä Pallaksen upeisiin maisemiin tai suuntaa lauttaristeilylle läheisille järville. Perinteiset juhannustanssit ja kokko Levitunturin huipulla. Tutustu tarkemmin ikimuistoisen juhannuksen mahdollisuuksiin Levillä. www.levi.fi

5.7.2018 MARKKINOIDEN AVAJAISILTAMAT
Kittilän kesämarkkinoiden avajaisiltamat vietetään Rauhalan kylässä, upean Jerisjärven maisemissa! Iltamissa on luvassa kaikenikäisille mieluisaa ohjelmaa, musiikkia ja tanssijalkojen vipatusta. Tarjolla on myös Jerisjärven kalaa sekä grillistä makkaraa. www.kittila.fi

6.-9.7.2018 KITTILÄN PERINTEISET KESÄMARKKINAT
Kittilän kirkonkylällä on tarjolla monenlaisia markkinatuotteita ja ohjelmaa, myös yhdistysiä esillä. www.kittila.fi

6.-8.7.2018 METSÄLAPPALAISPÄIVÄT KITTILÄSSÄ
Ohjelmassa on metsälappalaisen kulttuurin esittelyä, luentoja, lappalaisasujen ja -varusteiden esittelyä, myyjäiset ja työpajoja. www.metsalappalaiset.net

7.7.2018 SUOMEN POHJOISIN KATUSÄHLYTURNAUS
Katusählyturnaus saapuu nyt neljättä kertaa Kittilään salibandyseura SBC Levin järjestämänä! Turnaus järjestetään Kittilän perinteisten kesämarkkinoiden välittömässä läheisyydessä markkinaviikonloppuna! http://www.sbclevi.fi/seura/tapahtumat/katusahly/

13.-15.7.2017 KELONTEKEMÄN MUSIIKKIVESTIVAALI
Kaksipäiväinen musiikkivestivaali Kelontekemän kylässä! Kylätapahtumassa musiikkia, tanssit, syödään muikkuja, kuunnellaan musiikkia ja kyläläiset myyvät omia tuotteitaan. Yhteislaulua, esityksiä ja kilpailuja. Lapsille leikkipaikka, kasvomaalausta ja ongintaa. www.kelontekema.fi

21.7.2018 PÄIVÄ MAALLA KAUKOSESSA
Kokoperheen kesäinen päivä Kaukosen Ojanperän maatilalla, tutustutaan koneisiin, eläimiin, ratsastetaan ja nautitaan lätyistä ja muista herkuista. www.kittila.fi

21.7.2018 LEVI ARCTIC CHALLENGE
Äärimmäisen kova haasteottelu keskellä Levin karua tunturiluontoa. . Armoton kokemus, jossa rapa roiskuu, maitohapot jyllää ja nauru raikaa. 10 kilometrin radalla kohtaat parisi kanssa 10 haastetta. Vastassa on kelotukkeja, kiviharkkoja, upottavaa suota ja hapottavaa tunturia, mutta ennen kaikkea fyysisten ja henkisten voimavarojen testausta sekä onnistumisen elämyksiä! www.arcticchallenge.fi

25.-29.7.2018 LEVI GOLF WEEK
Helppo mahdollisuus tutustua lajiin – harjoitusalueet ovat vapaasti käytössä, paikalla on opetusta sekä klinikoita niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin golffareille. www.levigolf.fi/events/levi-golf-week/

25.-29.7.2018 LEVI OUTDOOR FEST
Yksi Levi, viisi päivää ja kymmeniä aktiviteetteja – lukemattomia unohtumattomia elämyksiä. Kokeile uusia lajeja, paranna osaamistasi klinikoissa ja näytä taitosi kilpailussa. Haasta kaverisi mukaan tai aktivoidu koko perheen voimin, sillä Levi Outdoor Fest sopii kaikille!  www.levioutdoorfest.fi

26.7.2018 YLLÄS-LEVI MTB
Ylläs-Levi MTB kilpaillaan mahtavissa kansallispuiston maisemissa! Lähtö on Ylläkseltä Äläslompolosta, luontokeskus Kellokkaasta ja maali sijaitsee Levin keskustassa. Kokonaisuudessaan reitti on noin 50km pitkä. www.levi.fi  

27.7.2018 LEVI24
Levi24 on 24 tunnin maastopyöräkilpailu, jossa pisimmän matkan ajanut voittaa – mutta tärkeintä on osallistuminen. Osallistua voi joko yksin, pareittain tai joukkueena. Levi24 on myös hyvällä asialla, sillä osa osallistujamaksuista menee Rovaniemen sairaalan lasten osastolle. www.levi.fi

27.7.2018 LEVI UP
Jylhä 160 metrin nousu 788 metrin matkalla koettelee maitohappojen sietokykyäsi! Kisa käydään tunturin eturinteessä, joten tapahtuma on erittäin yleisöystävällinen. Yleisölle on vapaa pääsy tapahtuma-alueelle ja katsomoalueelle. www.levi.fi

27.-28.7.2018 LEVI MIDNIGHT ENDURO (SM -sarja)
Suoritukset kelloa ja muita kuskeja vastaan SM-sarjan korkeuseroltaan suurimmilla reiteillä Levi- ja Kätkätunturien mahtavissa maisemissa! Levin enduro-reiteillä tiedossa on niin rahkasammalta, mätäsmaastoa kuin kivikkoakin. Levi Bike Parkin haastavia DH-osuuksia. Vauhdikasta ja liukasta rinnekurvailua Eturinteellä – sekä paljon muuta! www.levi.fi

28.7.2018 EXTREME FINNTRIATHLON LEVI
Tule ja koe huikeiden maisemien ja todellisten elämysten triathlonkilpailu! www.levi.fi 

28.7.- 4.8.2018 LEVI CROSS – PARISUHDETAPAHTUMA
Lapin rauhaisassa kesässä on hyvä keskittyä huoltamaan elämän tärkeintä ihmissuhdetta. Leirillä tukena ovat käsiteltäviin aiheisiin koulutusta saaneet parit. www.polarmeetings.com

12.8.2018  KAUKOSEN KESÄRAVIT – 60-VUOTISJUHLARAVIT
Kaukosen raviradalla järjestetään perinteiset kesäravit, TOTO-4. Facebook/Kittilän Hevosystävät & Kaukosen ravirata

17.-19.8.2018 LETKEÄSTI LEVILLÄ
 Letkeästi Levillä- tanssileiri järjestetään jälleen Levillä! Tämän vuoden lajit ovat: fusku, rumba, hidas valssi ja salsa. www.nastat.net

18.8.2018 KITTILÄN KAIVOKSEN AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄ
Kaivoksen osastojen, malminetsinnän, turvallisuus- ja ympäristöasioiden ja uusien projektien esittelyt, kiertoajelut kaivosalueella sekä lounasruokailu. Lisätietoa: www.agnicoeagle.fi.

25.-26.8.2018 THIS IS THE REAL SH*T LIIKUNTA- JA HYVINVOINTITAPAHTUMA
Pohjoiskalotin inspiroivin, liikuttavin, suurin, hauskin ja aidoin liikuntatapahtuma! Luentoja, treenejä, workshoppeja, bootcamppejä ja vaikka mitä! Kaksi päivää täyttä inspiraatiota, ohjelmaa aamusta iltaan ja kaikki yhdellä rannekkeella. thisistherealshit.fi 

1.9.2018 RUSKAMARATON
Tapahtuma kaikille juoksusta kiinnostuneille ruskan keskellä. Kokopitkä ja puolikas maraton sekä 10 km ja vajaa 10 kilometrin polkujuoksu. Lisäksi nauti lähiruoasta, tunnelmasta ja kuuluisista Ruskamarkkinoista! www.ruskamaraton.com

15.9.2018 LEVI OPEN
Huippusuosittu Levi Open pelataan Lapin ruskamaisemissa. Pelimuoto: Lyöntipeli/ Scratch www.levigolf.fi/events/levi-open/

13.10.2018 STAALON FESTIT – TAITHEN JA KAUPAN PÄIVÄ
Poikkitaiteellinen paikalliskulttuurin tapahtuma Kittilän kirkonkylällä. Luvassa muun muassa musiikkia, kuvataidetta, teatteria, elokuvia ja sanataidetta. Kaupoissa tarjouksia ja tapahtumia! www.kittila.fi

Tapahtumien järjestäjät vastaavat tapahtumista ja antavat lisätietoa. Muutokset mahdollisia.

Tapahtumien yhteydessä – tutustu Kittilän palveluihin!
Kittilän alueen yritysten palvelut löytyvät kätevästi Kittilän palveluhakemistosta: kideve.fi/kittilan-yritykset.
Pistäydy Kittilän kesäinfossa kylän raitilla Vanhalla (Valtatie 28), avautuu 15.6., jonka jälkeen tarkemmat tiedot www.kittila.fi 

Tule kylään Kittilään, lomailemaan Leville!
Kurkkaa Kittilän tapahtumia: www.kittila.fi/tapahtumat
Löydä Levin kesä: http://www.levi.fi/fi/viihdy-levilla/levin-kesa/

Kideven aamukahvitilaisuus: Liiketoiminnan kehittäminen ja kasvattaminen muotoilun avulla, ti 28.8.2018

7.6.2018

 

Aika ja paikka: Tiistai 28.8.2018 klo 9-11, Levi Golf & Country Club, Draivi-ravintola

 

Lapin luovien alojen ennakointiklusteri järjestää yhdessä Kideve Elinkeinopalveluiden kanssa aamukahvitilaisuuden Levillä! Tervetuloa mukaan synnyttämään uutta yhteistyötä luovien alojen ja muiden alojen yritysten kesken. Aiheena muun muassa liiketoiminnan kehittäminen ja kasvattaminen muotoilun avulla.

 

Ilmoittautumiset pyydetään sähköisesti: Ilmoittaudu tilaisuuteen

 

Tapahtuma on maksuton.

 

Lisätiedot:
Katariina Palola, Kideve Elinkeinopalvelut, puh. 0400 955 472, katariina.palola(at)kittila.fi
Veli-Matti Hettula, Kideve Elinkeinopalvelut, puh. 040 487 7556, veli-matti.hettula(at)kittila.fi
Julius Oförsagd, Arctic Factory, puh. 040 866 8737, julius(at)arctic-factory.com

Pk-yritykset huomioidaan Kittilän ja Sodankylän uusissa hankintastrategioissa ja –ohjeissa

5.6.2018

Lapissa toteutettujen julkisten hankintojen arvo on satoja miljoonia euroja vuodessa. Julkiset hankkijat, esimerkiksi kunnat ja valtion virastot ja laitokset noudattavat hankinnoissaan hankintalakia. Lisäksi näillä toimijoilla voi olla omia hankintaohjeita ja –strategioita. Uudistettu hankintalainsäädäntö tarjoaa mahdollisuuden kehittää hankintatoimen toimintamalleja ja parantaa mahdollisuuksia ottaa pk-sektorin tarjonta huomioon hankintojen suunnittelussa: esimerkiksi suuret hankinnat on pääsääntöisesti jaettava osiin ja hankintamenettelyt voivat olla aiempaa joustavampia.

 

Hankintalain muutoksella nostettiin kaikkia tärkeitä kansallisten hankintojen kynnysarvoja, esimerkiksi tavara- ja palveluhankintojen kilpailutuksen raja nousi 60 000 euroon. Tätä pienemmät hankinnat tehdään julkisten hankkijoiden omien ohjeiden mukaisesti. Kittilä ja Sodankylä ovat päivittäneet hankintaohjeensa ja laatineet hankintastrategian ohjaamaan kuntien hankintoja. Uudet hankintamenettelyt ja hankintojen sähköiset järjestelmät vaativat myös yrittäjien osalta perehtymistä.

 

Hankintalaki tarjoaa uusia mahdollisuuksia

 

Kittilän ja Sodankylän kunnat ovat päivittäneet hankintakäytäntöjään uudistuneen hankintalain mahdollisuuksia hyödyntäen. Molemmissa kunnissa on otettu käyttöön uudet hankintaohjeet. Uudessa hankintastrategiassa on linjattu hankintojen toteutukseen tavoitteita ja periaatteita, jotka on huomioitava kaikenkokoisissa hankinnoissa. Avoimuuden, tasapuolisuuden, syrjimättömyyden ja suhteellisuuden lisäksi kunnissa on nostettu esiin elinkeinojen ja yrittäjyyden edistäminen hankinnoilla. Laatu, kestävä kehitys ja paikallisuus otetaan hankinnoissa huomioon mahdollisuuksien mukaan. Teknistä markkinavuoropuhelua korostetaan, mikä edistää kunnan ja yritysten välistä kanssakäymistä. Näin halutaan varmistaa, että paikallinen tarjonta huomioidaan kilpailutusten suunnittelussa.

 

Julkisten hankintojen kehittämistyötä on toteutettu Suomessa useissa kunnissa ja kaupungeissa, ja hanke on kerännyt parhaita käytäntöjä käytettäväksi Lapissa. Hankkeessa tuotettu sisältö palvelee myös muita Lapin kuntia ja hankkeessa kehitetyt toimintamallit ovat saatavissa käyttöön muuallekin. Hankinta-asioita vie jatkossa eteenpäin myös Lapin Yrittäjien hankinta-asiamies –toiminta.

 

Yrittäjä – ota sähköiset järjestelmät haltuun!

 

Uudistuksen yhteydessä on otettu käyttöön sähköiset hankintajärjestelmät. Molempien kuntien kilpailutukset toteutetaan jatkossa Cloudian järjestelmien avulla. Yrittäjien on tärkeää varmistaa osaamisensa uudessa toimintaympäristössä ja uusien järjestelmien käytössä. Kestävät hankinnat –hanke tarjoaa yrittäjille tukea uusien käytäntöjen omaksumiseksi. Näin halutaan varmistaa, että alueen pk-yrityksillä on käytettävissään uusin tieto julkisesta hankintatoiminnasta ja osaamisen kehittymisen myötä paremmat valmiudet osallistua julkisiin tarjouskilpailuihin.

 

Uusien ohjeiden ja strategian toivotaan vaikuttavan positiivisesti alueen yrityksiin. Kunta ei kuitenkaan voi suosia kilpailutuksissa yritystä paikallisuuden perusteella. Menestyminen tarjouskilpailussa onkin lopulta yrityksen omasta toiminnasta kiinni. Kun hinta-laatu-suhde on kohdallaan, yrityksellä on hallussaan sähköisten järjestelmien käyttö ja hyvän tarjouksen elementit, on mahdollista pärjätä kisassa.   

  Lisätietoja hankintatoiminnan kehittämisestä ja hankkeesta

 

Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta

Katariina Palola, elinkeinojohtaja. katariina.palola(at)kittila.fi, puh. 0400 955 477

Katja Kaunismaa, projektipäällikkö, katja.kaunismaa(at)kittila.fi, puh. 0400 356 431      

www.kideve.fi

www.sodankyla.fi

 

Kestävät hankinnat elinvoimaisuuden lisääjänä –hanke, jota toteuttavat Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta sekä Sodankylän kunta, pyrkii edistämään kestävän kehityksen mukaista hankintatoimintaa aluetalouden hyväksi. Hanke tarjoaa koulutusta ja tietoa sekä hankintoja toteuttaville kuntien edustajille että yrittäjille.  Hanke saa EAKR -rahoitusta Kestävää kasvua ja työtä 2014 – 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Rahoittava viranomainen on Lapin liitto. Hanketta toteuttavat Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta ja Sodankylän kunta yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa.  Hanke toteutetaan aikavälillä 1.1.2016–31.12.2018.

Video: Kolme askelta fiksuun hankintaan (Suomen yrittäjät ry)

 

 

Instagram-koulutus yrityksille ti 12.6.2018

5.6.2018

Aika ja paikka: Ti 12.6.2018 klo 18-20, Break Sokos Hotel Levi, Tähtitie 5, 99130 Sirkka

 

Mietitkö vielä, että pitäisikö sinun yrityksesi olla Instagramissa?

“Instagram on vaan sellainen nuorisopaikka, ei siellä voi tehdä kauppaa.” Ei pidä paikkaansa, Instagram on hyvä työkalu yrityksen markkinointiin, erityisesti silloin kun yritys myy elämyksiä tai tuotteita. Mutta sitä voi käyttää myös asiantuntijayrityksen tunnettuuden rakentamiseen. Instagramin käyttäjämäärät kasvavat sekä Suomessa että maailmalla edelleen. Käyttäjät etsivät mm. tietoa ja kuvia matkailukohteista sekä tuotteista.

Joten pelko pois ja tule ottamaan Instagram haltuun!

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Mikä on Instagram?

Miten pääsen alkuun?

 • tilin luominen, tietojen syöttö
 • kuvien ottaminen ja jakaminen
 • videoiden ottaminen ja jakaminen
 • kuvien ja videoiden käsittely Instragramissa
 • mitä ovat filtterit ja hashtagit
 • mikä on Instagram stories

Millaista sisältöä ja milloin?

Miten saan seuraajia?

 • kilpailut, suosittelut jne.

Mainostaminen Instagramissa

Miten yhdistän Instagramin ja Facebookin?

Koulutus on tarkoitettu yrityksille, jotka suunnittelevat Instagramin käyttöönottoa tai joilla on jo Instagram-tili mutta eivät käytä sitä vielä säännöllisesti tai tarvitsevat tukea käyttöönottoon.

 

Ilmoittautumiset pyydetään tarjoilujen järjestämiseksi viimeistään to 7.6.2018 aikana alla olevan linkin kautta:
https://www.lyyti.in/instagramkulutus_kesa_2018

Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Tilaisuuden järjestää Kideve Elinkeinopalvelut.

 

Kouluttajana toimii Jani Siivola konsulttitoimisto Reddo Partners Oy:stä.

Reddo Partners Oy on valtakunnallinen mutta Lapista ponnistava konsulttitoimisto, joka on erikoistunut auttamaan yrityksiä löytämään ratkaisuja erilaisiin yritystoiminnan haasteisiin ja kehittämistarpeisiin. Reddo tarjoaa ratkaisuja erityisesti markkinointiin ja myyntiin sekä tuote-ja palvelukehitykseen.

www.reddo.fi

Kaivosseminaari 2018, Saariselkä 6.-8.6.2018

5.6.2018

Suomen kaivosteollisuusalan ammattilaiset kokoontuvat Suomen Kaivosyrittäjät ry:n ja Lapin Kullankaivajain Liiton järjestämään seminaariin Inarin Saariselälle. Kaivosseminaari 2018 pidetään Lapland Hotels Riekkolinnan kokous- ja konferenssitilassa.

Vuonna 2018 vietämme Lapin kullan löytymisen 150-vuotisjuhlavuotta. Seminaari keskittyy tähän teemaan ja tuo esille Lapin kullan historiaa ja nykypäivää sekä ideoi tulevaisuutta.

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja tutustumaan alan ajankohtaisiin aiheisiin!

Seminaarin pääsisällöt ovat:

Ke 6.6.2018

 • Ekskursio Boliden Kevitsa tai Kultaretki
 • Tutustuminen kullanhuuhdontaan
 • Työpaja: Pienkaivostoiminnan ja pienrikastuksen mahdollisuudet Lapissa (Lapin kultamailla) (mikropartikkelien painovoimainen rikastaminen)

 

To-pe 7.-8.6.2018

 • Valtiovallan, aluehallinnon ja alan edunvalvonnan terveiset
 • Metallimalmi- ja teollisuusmineraalikaivosten ja kaivoshankkeiden kuulumiset
 • Kaivosalan projektiohjelmat (kulta)
 • Kultatutkimus indikaattorimineraalien, makro- ja mikrokultapartikkelien ja kemiallisten menetelmien avulla
 • Keski- ja pohjois-Lapin kultapotentiaali ja placer-kultaesiintymien mahdollinen lähde

 

Tarkemmat tiedot ja ohjelma: KAIVOSSEMINAARI 2018 – Ohjelma

Ilmoittautuminen su 3.6.2018 mennessä: https://www.lyyti.in/kaivosseminaari_2018

 

Lisätietoja:

Suomen Kaivosyrittäjät Ry
Harri Siitonen, puh. 0400 953 676, harri_siitonen@hotmail.com
Fannilantie 5, 99100 Kittilä

 

Green Care -yrittäjyys sote- ja maakuntauudistuksessa – Työpaja Rovaniemellä 11.6.2018

4.6.2018
Green Care -yrittäjyys sote- ja maakuntauudistuksessa

Työpaja Rovaniemellä 11.6.2018 klo 12.00-16.00

Työpajan tavoitteena on selvittää minkälaisia tarpeita ja mahdollisuuksia sote- ja maakuntauudistus tuovat green care -yrittäjyyteen.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, erityisesti yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Tule keskustelemaan kanssamme Lapin ammattikorkeakoululle (Jokiväylä 11, Rovaniemi).

Ohjelma:

12.00  Tervetuloa, porinaa kahvikupposen äärellä

12.30  Puheenvuoro: Maakunta uudistuu, miten? Mervi Nikander, Elinvoima- ja elinkeinot / Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu

13.00  Porinatuokio

13.10  Puheenvuoro: Yrittäjyys maakunnassa. Tiina Keränen, Elinvoima- ja elinkeinot / Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu

13.40  Porinatuokio

14.20 Puheenvuorot: Sote ja yrittäjyys sote-maailmalssa. Mirja Kangas ja Miia Palo, Sote / Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu

15.00 Porinatuokio

15.40 Yhteenveto ja kiitokset

16.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen tästä linkistä 1.6.2018 mennessä.

Tervetuloa!

Lataa tästä tilaisuuden ohjelma (pdf)

Tilaisuuden järjestää Green Care – yrittämisen kehittämistarpeet Lapissa – hanke