Alppikoulu

Tulostettava sivu

Levin alppikoulu on perustettu vuonna 1999, jolloin Kittilän lukion kahdella eri linjalla; huippu-urheilulinjalla ja monitaitolinjalla, aloitti seitsemän opiskelijaa. Alppikoulun toiminnan kautta kevääseen 2018 mennessä lukiosta on valmistunut 92 ylioppilasta.

 

Tällä hetkellä alppikoululaisia on yhteensä 26. Uutena toimintana aloittava FreeRide koulutus on startannut viiden opiskelijan voimin, monitaitolinjalla on 16 ja 5 huippu-urheilulinjalla. Alppikoululaisten määrä tarkoittaa neljäsosaa koko lukion oppilasmäärästä. Lukiossa opiskelun lisäksi opiskelija voi valita myös opiskelun ammatillisella puolella ja suorittaa opintoja Levi-Instituutissa tai molempia yhdessä.

 

Monitaitolinjalla, opiskelija suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaaja- sekä lumilautailunohjaajakoulutuksen, jonka jälkeen hän on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa. Levin hiihtokoulun opettajista noin kolmasosa on nykyisiä tai alppikoulun käyneitä oppilaita.

 

FreeRide koulutuksessa opiskelija niin ikään suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaajakoulutuksen. Alppikoulun aikainen koulutussisältö kuitenkin painottuu vapaalaskuun ja aihetta ympäröiville ilmiöille. 

 

Huippu-urheilulinjalla oleva oppilas harjoittelee opintojen ohella ammattimaisesti tavoitteenaan saada urheilusta ammatti ja nousta maajoukkueen kautta maailman huipulle.

 

Lue lisää Alppikoulun sivuilta!

 

Lisätietoja:

Päävalmentaja: Jukka Markkanen, puh. 040 5701835, sähköposti: jukka.markkanen(at)edu.kittila.fi

FreeRide koulutus: Pertti Vanninen, puh 040 779 1634, sähköposti: pertti.vanninen(at)edu.kittila.fi
 

Sivua päivitetty: 
17.8.2018