Alppikoulu

Tulostettava sivuSend by email

Levin alppikoulu on perustettu vuonna 1999, jolloin Kittilän lukion kahdella eri linjalla; huippu-urheilulinjalla ja monitaitolinjalla, aloitti seitsemän oppilasta. Alppikoulun toiminnan kautta kevääseen 2016 mennessä lukiosta on valmistunut 80 ylioppilasta.

 

Tällä hetkellä alppikoululaisia on yhteensä 29, joista 11 monitaitolinjalla, 4 ratalaskulinjalla ja 14 huippu-urheilulinjalla. Alppikoululaisten määrä tarkoittaa neljäsosaa koko lukion oppilasmäärästä. Lukiossa opiskelun lisäksi oppilas voi nykyään valita myös opiskelun ammatillisella puolella ja suorittaa opintoja Levi-Instituutissa tai molempia yhdessä.

 

Monitaitolinjalla oppilas suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaaja- sekä lumilautailunohjaajakoulutuksen, jonka jälkeen hän on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa. Levin hiihtokoulun opettajista noin kolmasosa on nykyisiä tai alppikoulun käyneitä oppilaita. Ratalaskulinjalla oppilas suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaajakoulutuksen.

 

Huippu-urheilulinjalla oleva oppilas harjoittelee opintojen ohella ammattimaisesti tavoitteenaan saada urheilusta ammatti ja nousta maajoukkueen kautta maailman huipulle.

 

Lue lisää Alppikoulun sivuilta!

 

Lisätietoja:

Alppikoulun koordinaattori Tapio Kokko
puh. 0400 642 642
sähköposti: tapio.kokko(at)levi.fi

Ratalaskulinjan valmentaja Jukka Markkanen
puh. 040 5701835
sähköposti: jukka.markkanen(at)kittila.fi

Huippu- urheilulinjan päävalmentaja Eetu Virranniemi
puh. 040 637 2857
sähköposti: eetu.virranniemi(at)levi.fi

Sivua päivitetty: 
16.11.2016