Alppikoulu

Tulostettava sivu

Levin alppikoulu on perustettu vuonna 1999, jolloin Kittilän lukion kahdella eri linjalla; huippu-urheilulinjalla ja monitaitolinjalla, aloitti seitsemän oppilasta. Alppikoulun toiminnan kautta kevääseen 2017 mennessä lukiosta on valmistunut 86 ylioppilasta.

 

Tällä hetkellä alppikoululaisia on yhteensä 24, joista 17 monitaitolinjalla, 3 ratalaskulinjalla ja 4 huippu-urheilulinjalla. Alppikoululaisten määrä tarkoittaa neljäsosaa koko lukion oppilasmäärästä. Lukiossa opiskelun lisäksi oppilas voi valita myös opiskelun ammatillisella puolella ja suorittaa opintoja Levi-Instituutissa tai molempia yhdessä.

 

Monitaitolinjalla oppilas suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaaja- sekä lumilautailunohjaajakoulutuksen, jonka jälkeen hän on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa. Levin hiihtokoulun opettajista noin kolmasosa on nykyisiä tai alppikoulun käyneitä oppilaita.

 

Ratalaskulinjalla oppilas suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaajakoulutuksen ja harjoittelee 3-5 kertaa viikossa laji- ja fyysisiä taitoja.

 

Huippu-urheilulinjalla oleva oppilas harjoittelee opintojen ohella ammattimaisesti tavoitteenaan saada urheilusta ammatti ja nousta maajoukkueen kautta maailman huipulle.

 

Lue lisää Alppikoulun sivuilta!

Lue lisää: Alppikoulun tiedote 15.12.2017

 

Lisätietoja:

Huippu- urheilulinja: Eetu Virranniemi, puh. 040 637 2857, sähköposti: eetu.virranniemi(at)levi.fi

Ratalaskulinja: Jukka Markkanen, puh. 040 5701835, sähköposti: jukka.markkanen(at)kittila.fi

Monitaitolinja: Esa Keränen, puh. 040 0699311, sähköposti: esa.keranen(at)kittila.fi
 

Sivua päivitetty: 
19.12.2017