Hiihtoladut

Tulostettava sivu

Kuva: Kittilän kunta / Katja Kaunismaa

 

Tervetuloa hiihtämään!

 

Kittilässä on laaja ja hyvin ylläpidetty latuverkosto aivan keskustassa. Ladulle pääsee esimerkiksi kirkon parkkipaikalta (Valtatie 93, 99100 Kittilä), Levi-Instituutilta (Valtatie 82), Hotelli Kittilän rakennuksen (Valtatie 49) takaa Lämpökeskuksen vierestä, Kittilän urheilukeskukselta (Havutie 2), S-Marketilta (Valtatie 68), Teollisuusalueen työpajoilta (Teollisuustie 8), Kittilän Pesulan vastapäiseltä levikkeeltä (Latotie 1), Väliauttontieltä tai Paartoselästä. Näihin lähtöpisteisiin myös auton voi jättää parkkiin.

Ladut avataan kevätkausina Lapinkylään asti, josta latu yhdistyy Levin reitteihin. Kultamaassa Kenttälän kylässä Nälkäjärven rannalla n. 3 km ennen Lapinkylää Kittilästä päin tultaessa on latukahvila. Paartoselkään päin mentäessä Ylävitosen lenkin varrella on kota. Särestöniemen latu avataan maaliskuussa ennen Särestöniemi-hiihtoa.

Latuja ylläpidetään tarvittaessa päivittäin, mutta sankan lumisateen aikaan odotetaan sateen loppumista. Ladut avataan seuraavassa järjestyksessä:
1. Valolatu eli Paartoselkä ja Ylävitonen
2. Honkavaaran reitti
3. Isovaara
4. Leville menevä reitti

 

Kittilän latuverkoston reittejä (matkat urheilukeskuksesta laskien)
Paartoselän lenkki 12,5 km
Isovaaran lenkki 12,8 km
Honkavaaran lenkki 20 km
Särestön lenkki 34 km

Yhteydet Levin suuntaan
Levikeskukseen 31,8 km
Lapinkylään 20,8 km
Kultamaahan 16,8km
 

Latuvalaistus

Kittilän kirkonkylän valaistun ladun valojen toiminta-aika on klo 6:00 – 22:00 ja Levin valaistun ladun valojen toiminta-aika on klo 6:00 – 23:00.

Edellä mainittujen ajanjaksojen välissä valaistusta ohjataan automaattisin hämäräkytkimin, joten aamupäivällä valot sammuvat ja iltapäivällä valot syttyvät vuodenajan luonnonvaloisuuden mukaan.

Syksyisin ulkoilureittiverkostojen valaistus kytketään toimintaan ruska-aikana tarvittavin osin.

 

Vikailmoitukset

Vikailmoitukset latujen kunnosta ja latuvalaistuksesta voi tehdä kohdassa Vikailmoitukset.

 

Kittilän latukartta

Alla olevista linkistä voit avata ja tulostaa Kittilän kirkonkylän latukartan.

Kittilän kirkonkylän latukartta, talvikausi 2016/2017,  päivitetty 11/2016

 

Levin ladut

Levin alueen hiihtolatujen kunnon näet osoitteesta www.levi.fi/latupalvelu

Levin alueen hiihtolatukartta, talvikausi 2016/2017,  päivitetty 11/2016

Huomioithan, että kartta on vain katseluversio, eikä sitä voi tulostaa. Painetun Levin alueen hiihtolatukartan voi ostaa Levin Matkailusta (puhelin +358 16 639 3378) sekä alueen kaupoista ja kunnan keskuksesta (hinta 10 euroa).

 

Koiraladut

Latujen tietyillä osuuksilla saa hiihtää myös kytketyn koiran kanssa. Koiraladut on merkitty yllä olevien linkkien kautta avautuviin Kittilän kirkonkylän ja Levin latukarttoihin.

Koiralatu Kittilässä alkaa piipulta eli Lämpökeskukselta ja jatkuu Isovaarantien kautta Honkavaaran lenkkiä Väliauttontielle saakka.

Levillä koiraladut lähtee Kätkän suuntaan latujen lähtöpaikalta (kartalla A) sekä Könkään suuntaan Levijärven Järvirovantien pysäköintialueelta. Kätkän suunnan koiralatuna toimii latuyhteys Immeljärven ja Kätkäjärven kautta Nuottijärvelle (noin 8 km). Könkään suunnan ladut aina Rauduskylään saakka ovat koiralatuja (noin 28 km).

Lue uutinen: Levin koiralatuverkosto on pidentynyt (marraskuu 2015)
 
Lumen aikaan, niin kauan kuin latuja ylläpidetään, koirien ulkoiluttaminen muilla laduilla kuin erikseen merkityillä koiraladuilla on kielletty. Lumettomaan aikaan koirien ulkoiluttaminen kytkettynä on sallittua latupohjilla ja pururadoilla.

 

Lisätietoja:
Yhdyskuntainsinööri, reittivastaava, puhelin 0400 862 532

 

Kylien latuavustukset

Liikuntatoimi avustaa Kittilän kyliä hiihtolatujen kunnossapidossa kilometrikorvausperusteisesti. Latuavustusta voi hakea paikallinen yhdistys (esim. kyläyhdistys, urheiluseura) talkoovoimin ylläpidettyjen latujen osalta.

Latuavustushakemus/ajopäiväkirja löytyy osoitteesta www.kittila.fi/lomakkeet. Lomakkeita saa myös liikuntatoimistolta. Avustushakemukset tulee toimittaa 31.5.2018 klo 15 mennessä osoitteeseen Kittilän liikuntatoimisto, Valtatie 15, 99100 Kittilä tai sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@kittila.fi.  

Lisätiedot: Juha Marletsuo, liikuntasihteeri, p. 040 573 1123, juha.marletsuo@kittila.fi

 

 

Sivua päivitetty: 
14.12.2018