Kino Yläri: BALETTI Pähkinänsärkijä

Tulostettava sivu
Osoite: 
Valtatie 9A, 99100 Kittilä
Puhelinnumero: 
+358405681356
Tapahtumapäivämäärä: 
16.12.2017

Lauantai 16.12.2017 klo 15.00 BALETTI Pähkinänsärkijä

Kapellimestari 
Valery Gergiev

Sävellys 
Pjotr Tshaikovski     Libretto 
Marius Petipa

Rooleissa 
Alina Somova, Vladimir Shklyarov, Alexandra Korshunova, Alena Mashintseva

Synopsis Vasily Vainosen versio sai ensi-iltansa 1934, ja se valittiin vuonna 1992 juhlistamaan alkuperäisen teoksen 100-vuotispäivää. Tämä nauhoite tuotettiin 120-vuotiaan teoksen kunniaksi, ja se oli maailman ensimmäinen baletti joka esitettiin elokuvateattereissa myös kolmiulotteisena. 

Tarinan tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun alun saksalaiseen kaupunkiin. Drosselmeyer, omalaatuinen keksijä ja taikuri, kutsutaan vieraaksi Stahlbaumien joulujuhlaan heidän suuressa, upeasti valaistussa talossaan. Drosselmeyer saapuu juhlaan muiden vieraiden tavoin kantaen lahjoja talon asukeille. Hän leikkii lasten kanssa hetken, ja leikissä mukana on myös talon nuori tytär Clara. Laikin jälkeen tanssitaan. 

Drosselmeyer esittää taikatemppuja ja nukketeatteria -Hiirikuningas aikoo kaapata prinsessan, mutta Pähkinänsärkijä surmaa Hiirikuninkaan ja pelastaa tytön. Väsymätön viihdyttäjä loihtii esiin mekaanisia leluja, ja saa ne tanssimaan lasten iloksi. Pähkinänsärkijänukke on kuitenkin Claran suosikki. Pikkuveli Franz ottaa nuken Claralta, ja sen pää irtoaa. Drosselmeyer korjaa vahingon, ja Clara halaa taas ehjää nukkea onnellisena, lohduttaen sitä. On myöhä ja vieraiden on lähdettävä. Clara sanoo hyvää yötä Pähkinänsärkijälle. Kuusen valot sammutetaan, ja lapset laitetaan nukkumaan...

Liput: 18 € - sisältää väliaikatarjoilun

Kittilän kulttuuritoimi

Sivua päivitetty: 
4.12.2017