Kittilän kunnan koronatilannetiedote 15.3.2021

Tulostettava sivu

Tiedote 15.3.2021, Kittilän kunta

 

1. Koronavirustartuntojen määrä lisääntynyt Kittilässä

Kittilässä koronatartuntojen määrä on lisääntynyt hiihtolomaviikkojen aikana. Viikolla 8 tuli 17 uutta tartuntaa, viikolla yhdeksän 13 ja viikolla kymmenen 22 uutta tartuntaa.

 

Viime viikon tartunnoista yli puolet liittyi yksityistilaisuudesta lähteneeseen tartuntaketjuun, minkä vuoksi pyydämme kuntalaisia, vapaa-ajanasukkaita ja matkailijoita välttämään yksityistilaisuuksia ja ylimääräisiä kontakteja, sillä nyt kunnassa on jouduttu asettamaan iso määrä ihmisiä karanteeniin myös Kittilän kirkonkylällä.

 

Kunnan tavoitteena on estää viruksen leviäminen kuntalaisten keskuuteen, huolehtia matkailijoiden terveysturvallisuudesta ja kannustaa ihmisiä välttämään ylimääräisiä ihmiskontakteja. Rokotteita annetaan THL:n ohjeiden mukaan. Suurempia määriä rokotteita Kittilään saadaan mahdollisesti vasta toukokuussa.

 

Kittilän kunta on lisännyt koronavirustestausta ja viime viikolla toteutettiin ravintolatyöntekijöiden seulontatestaus, jolloin noin 250 henkilöä kävi testeissä. Tuolloin saatiin muutamia koronapositiivisia tuloksia. Yläkoulun ja lukion rehtorin mukaan Kittilän yläkoulussa ei ole ilmennyt koronatapauksia.

 

 

2. Yläkoulun siirtyminen etäopetukseen

 

Koska kunnassa on koronavirustartunnalle altistuneita henkilöitä, yläkoulun osalta on valmistauduttu etäopetukseen siirtymiseen. Koululautakunta on 4.3.2021 päättänyt, että Kittilän lukiossa siirrytään etäopetukseen 8.3. - 28.3.2021. Lautakunnan delegoinnin perusteella sivistystoimen johtaja voi päättää myös peruskoulun siirtymisestä etäopetukseen korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan.

 

Kittilän kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri suosittelee tilanteen huomioiden ennakoivana toimenpiteenä yläkoulun siirtymistä etäopetukseen.

 

Kittilän epidemiajohtoryhmän mukaan Kittilän yläkoulun tulisi siirtyä tiistaina 16.3. etäopetukseen, joka jatkuu 1.4.2021 saakka. Päätöksen asiasta tekee vs. sivistystoimenjohtaja.

 

 

3. Nuorison sisäliikuntaharrastusten rajoittaminen

Tämän hetken suosituksen mukaan Lapissa alle 16-vuotiaat voivat kokoontua sisäliikuntaharrastuksiin. Ministeriön yleisen suosituksen mukaan ikäraja on alle 12-vuotiaat.

 

Yläkoulun etäopetukseen siirtymisen kanssa yhdenmukaisesti Kittilän kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri ja epidemiajohtoryhmä suosittelevat linjausta, että ikäraja olisi alle 12-vuotiaat. Asia viedään kunnanhallituksen käsiteltäväksi tiistain 16.3.2021 kokoukseen.

 

Lisätiedot:
Antti Jämsén, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 745 9830, antti.jamsen@kittila.fi
Heidi Tanninen, johtava lääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Kittilän kunta, heidi.tanninen@kittila.fi

 

Sivua päivitetty: 
15.3.2021