Kittilän perinteiset kesämarkkinat järjestetään 5.-8.7.2019

Tulostettava sivu

Tiedote 2.7.2019, Kittilän kunta

 

Kittilän perinteiset kesämarkkinat järjestetään Kittilän koulukeskuksella, kirkonkylällä. Jo 1600-luvulta lähtien järjestetyt markkinat muotoutuneet nykyaikaiseksi kesätapahtumaksi, joissa on säilynyt tietty perinteisten markkinoiden henki. Markkina-aikaan alueella ja ympäri kirkonkylää tapahtuu paljon - markkina-ajan tarjonnasta löytyy tekemistä kaikenikäisille!

Markkinoilla tarjolla on monenlaisia tuotteita - vaatteita, vanhoja ja uusia tavaroita, paikallisia elintarvikkeita, makuja maailmalta ja perinteisiä markkinaherkkuja. Myös erilaiset yhdistykset ja kädentaitajat esittäytyvät markkinoilla.

Kesämarkkinoiden avajaisiltamia vietetään torstaina 4.7.2019 Kiistalan kylässä. Avajaisiltama perinne on aloitettu kolmekymmentä vuotta sitten Kiistalasta ja nyt kylä tuo saman iloisen tunnelman kaikkien koettavaksi. Avajaisissa luvassa on paljon monipuolista ohjelmaa, kuten puheita, näytelmä, musiikkiesityksiä - tansseihin vauhdittaa Sinusrytmi. Myös lapsille on järjestetty pientä ohjelmaa! Avajaisten arpajaisissa pääpalkintona on upea sähköfatbike!

Kittilän kunnan kulttuuritoimi järjestää avajaisiltamiin ilmaiset meno-paluukuljetukset Raattamasta, Kelontekemästä/Tepsasta ja Molkojärveltä. Paluukuljetukset lähtevät Kiistalasta ohjelman loputtua. Ilmoittautuminen kuljetuksiin ke 3.7. klo 12 mennessä sähköisesti www.lyyti.in/Kiistalan_avajaisiltamat_kuljetukset tai Kittilän kunnan vaihteeseen p. 0400 356 500

Markkinalavalla ja –alueella tapahtuva ohjelma tarjoaa tekemistä, kokemista ja näkemistä koko perheelle.  Tarjolla on muun muassa musiikkiesityksiä, teatteria, kirjaesittelyjä, elokuvia ja Taideseura Staalon taidenäyttely yläkoululla. Esiintymislavalla paikallisia bändejä perjantaista sunnuntaihin, lauantaina lavan valtaa The Meänland, esityksiä lapsille sunnuntaina. Markkinoilla on myös katusählyturnaus, koirien match show ja karaokekilpailu. Fillaripianisti kiertää markkina-alueella lauantaina ja sunnuntaina! Timo Taikuri Kulmakon käsittämätöntä lähitaikuutta alueella perjantaista sunnuntaihin! Tohtori Tohelon pehmoleluvastaanotto yläkoululla lauantaina.

Kittilä-puodista markkina-alueelta voi ostaa Kittilä Ahman vuodenajat –tuotteita, joiden logon ja kuosin on suunnitellut Jukka Puljujärvi.

Kotiseutumuseon 40-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina 7.7. klo 13 eteenpäin kotiseutumuseon pihalla Pakatissa. Tilaisuudessa on tarkoitus tuulettaa yhdessä kansallispukuja, eli nyt on hyvä syy kaivaa esiin kansallispuku, lapinpuku, kansanpuku yms - tietenkin juhlaan saa osallistua myös ilman kansallispukua!

Markkinoiden koko ohjelma löytyy Kittilän kunnan www-sivuilta: www.kittila.fi/kittilan-perinteiset-kesamarkkinat-2019

 

Lisätiedot:     
Kittilän kesämarkkinat / ohjelma:
Kulttuuritoimisto, Kittilän kunta, puhelin 040 568 1356, kulttuuritoimisto@kittila.fi,

Lisätietoa markkinapaikoista: Markku Mäkitalo, Kittilän Yrittäjät ry, puhelin 0400 691 417

Sivua päivitetty: 
3.7.2019