Konsertti: Kittilän Pelimannit ja Kuoro Särestössä

Tulostettava sivu
Tapahtumapäivämäärä: 
20.3.2019

Pohjoinen perintömaa soi ke 20.3. klo 18

Kittilän Pelimannit ja Kuoro, johtajana Jukka Hannula

Tapahtumaan on kulttuuritoimen järjestämä bussikuljetus Leviltä Kittilän kautta! 
Aikataulu: Levi Hotel Spa klo 16.30
Hotelli Kittilän pysäkki ja Nesteen huoltoasema klo 16.55
Bussi lähtee takaisin tilaisuuden jälkeen.

 

Liput 20 € 
Lipun hintaan sisältyy kuljetus, konsertti ja kahvit

 

Ilmoittautumiset maksuttomaan kuljetukseen ti 19.3.2019 klo 17 mennessä
info@sarestoniemenmuseo.fi / p. 016 654 480

 

Särestöniemi-museon Galleriassa on esillä Pohjoinen perintömaa -näyttely, jossa Reidar Särestöniemen (1925–1981) teoksien kautta tutustumme tämän originellin pohjoisen taiteilijan juuriin ja hänen luovuuttaan ruokkineisiin asioihin. Kittilän Pelimannit ja Kuoro ovat inspiroituneet näistä teoksista, ja konsertissa kuullaan sävelmiä niin Ruijan rannoilta kuin myös Kittilän ja laajan Lapin alueelta.

Kittilän pelimannit ja kuoro on perustettu 1972, jolloin Helvi Hangasvaara ja Kelontekemässä opettajana toiminut Matti Yli-Tepsa keräsivät laulajia ja soittajia mies- ja naiskuoroista. Pelimannit ja kuoro ovat esiintyneet monissa tilaisuuksissa niin Kittilässä kuin maailmalla. Heitä on kuultu Kittilän lentoaseman avajaisissa, maaherran Uuden Vuoden vastaanotolla, jutajaisissa, Kaustisilla, Norjassa ja Ruotsissa, ja onpa esiintymisiä kuvattu televisioonkin. He ovat myös aikoinaan esiintyneet Särestössä Reidarin Gallerian avajaisissa. Kuoroa johtaa Jukka Hannula.

Pohjoinen perintömaa soi -konsertissa tutustumme Reidarin elämään ja hänen taiteeseensa. Museonjohtaja Tuija Alariesto haastattelee kuoron perustajajäsen Helvi Hangasvaaraa, jonka äiti oli Reidarin kummitäti ja opettaja. Kappaleiden lomassa Helvi jakaa muistojaan Reidarista ja kuulemme muistoja erityisesti Reidarin ja hänen äitinsä Alman lämpimästä suhteesta.

Reidarin äiti Alma oli kotoisin Norjan Vesisaaresta. Myös näiltä seutuvilta on konsertissa mukana kappaleita. Sodankyläläinen Matti Ylitepsa on tehnyt arvokkaan työn ja kerännyt kveenien lauluja. Konsertissa kuulemme Matin kertomana, millaista laulujen keruutyö.

 

Yhteistyössä: Särestöniemi-museo, Kittilän pelimannit ja kuoro ja Kittilä kulttuuritoimi

Sivua päivitetty: 
27.2.2019