Konsertti Särestössä: Matkalla pohjoiseen

Tulostettava sivu
Tapahtumapäivämäärä: 
16.4.2019

Matkalla pohjoiseen ti 16.4. klo 18 Särestön ateljee

Raimo Laukka, laulu
Jarmo Tinkala, harmonikka

Konserttilipun hinta 25€ sis. kuljetuksen ja kahvit museolla.

 

Kittilän kulttuuritoimi järjestää maksuttoman kuljetuksen:
Lähtö Levi Hotel Span edestä klo 16:30, Hotelli Kittilä ja Neste klo 16:55.
Ilmoittautumiset kuljetukseen: info@sarestoniemenmuseo.fi tai 016 654 480.

 

"Repe Helismaan ja Junnu Vainion laulujen myötä matkaamme Lappiin, kaipailemme nuoruutta, vilkuilemme peiliin. Meno on höystetty hyväntahtoisella huumorilla; käymme myös Saimaan saaressa, koukkaamme maailman meriltä Meksikoon ja matkaamme Albatrossin kanssa rakovalkealle.
Lapin maisemat olivat Helismaalle tuttuja ja Junnua ”Kotkan poikaa” Repen esimerkki innosti myös. Kumpikin taiteilija menehtyi aivan liian varhain, mutta silti heidän tuotantonsa on huikea ja se on kestänyt aikaa."

Raimo Laukka on kansainvälisesti menestynyt oopperalaulaja. Opiskelu Sibelius-Akatemiassa sekä Berliinissä ja Milanossa valmisti hänet oopperalaulajan ammattiin. Kilpailuvoitot Oskar Merikanto- ja Lappeenrannan-laulukilpailuissa toivat hänet suuren yleisön tietoisuuteen. Hän on tehnyt mittavan uran Suomen Kansallisoopperassa sekä vieraillut yli kymmenessä eurooppalaisessa oopperatalossa ja konsertoinut monilla suurilla kansainvälisillä areenoilla. Savonlinnan oopperajuhlilla Laukka on esiintynyt monena kesänä. Yhteistyö George de Godzinskyn, Seppo Hovin ja Markku Johanssonin kanssa oli avain viihteen ja operetin maailmaan.

Jarmo Tinkala opiskeli harmonikan soittoa Jyväskylän Konservatoriossa ja suoritti diplomin 1993. Tinkala on pitkän linjan viihde- ja studiomuusikko, joka tunnetaan mm. Seinäjoen Tangomarkkinoiden orkesterin vakiojäsenenä, Veikko Ahvenaisen hanurikvartetin jäsenenä sekä useista TV- ja studiokokoonpanoista. Hän on säestänyt maamme eturivin artisteja ja liki 40 vuotta kestäneellä urallaan vieraillut useissa eri maissa. Jarmo Tinkala voitti Viljo Vesterinen-kilpailun, Kultaisen Harmonikan ja kaksi kertaa Pohjoismaiden mestaruuden. Tango-Finlandia palkinto myönnettiin hänelle 2008. Jarmon soittoa kuulee esim. Jari Sillanpään ja Marita Taavitsaisen levyillä."

 

Yhteistyössä Särestöniemi-museon kanssa.

 

Sivua päivitetty: 
28.3.2019