Lainaus

Tulostettava sivu

Kirjastokortin saa 7-vuotiaana koulun alkaessa. Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen, uusiminen maksaa 3 €. Sama kirjastokortti käy pääkirjastossa, kirjastoautossa sekä kaikissa Lapin kirjastoon kuuluvissa kirjastoissa. Kirjastokortti tulee esittää aina lainattaessa. Osoitteesi vaihtuessa muistathan tehdä osoitteenmuutoksen kirjastoon.

 

  

 

Laina-ajat

Laina-ajat pääkirjastossa ovat:

 

- kirjoilla, äänikirjoilla ja kielikursseilla 4 viikkoa

- lehdillä, musiikkilevyillä ja konsolipeleillä 2 viikkoa

- DVD-, Blu-ray -levyillä ja videoilla 2 viikko

 

Kirjastoautossa laina-aika on aina 3 viikkoa aineistolajista riippumatta. Jos arkipyhän tai muun syyn vuoksi auto ei liikennöi, siirretään eräpäivä seuraavaan käyntikertaan.

 

Aineiston varaaminen ja uusiminen

Aineistoa voi varata ja lainoja uusia kirjautumalla Lapin kirjaston verkkopalveluun. Varauksen tekemiseen ja aineiston uusimiseen tarvitaan kirjastokortin numeron lisäksi salasana, jonka saa pääkirjastosta tai kirjastoautosta.

Siirry Verkkokirjastoon

 

Jos aineistosta ei ole varauksia, laina-aikaa on mahdollista jatkaa myös puhelimitse (040 728 5733 tai auto 0400 392 854) tai sähköpostilla kirjasto(at)kittila.fi tai kirjastoauto(at)kittila.fi. Kirjastokortin numeron ilmoittaminen jouduttaa uusimista.

 

Maksut

Mikäli lainoja ei palauteta ajoissa, peritään huomautusmaksu, joka määräytyy huomautuskertojen mukaan.

  • 1. huomautus 2 €
  • 2. huomautus 3 €
  • Lasku

Noutamattoman varauksen maksu 2 €

 

Kortin haltija on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta ja velvollinen korvaamaan tai hankkimaan kadonneen tai rikkoutuneen lainan tilalle uuden. Kuvatallenteen voi korvata vain maksamalla korvaushinnan tekijänoikeusmaksun vuoksi. Lainaaja menettää lainausoikeutensa: 
- jos maksamattomia sakkoja on 10,00 € tai enemmän
- jos lainassa olevasta aineistosta on lähtenyt asiakkaalle lasku
Lainauskielto on voimassa, kunnes lasku on maksettu tai lainat palautettu lainauskuntoisina ja sakot maksettu.
Kirjasto ei ole korvausvelvollinen, mikäli lainattu tallenne vahingoittaa asiakkaan laitteita.

Valokopiot

Valokopioita on mahdollisuus ottaa sekä pääkirjastossa, että kirjastoautossa (A4 kokoa, mustavalko). Kopioiden hinnat ovat A4 mustavalkosivu 0,20 €, A4 värisivu 0,60 €, A3 mustavalkosivu 0,40 €, A3 värisivu 1 €. Kaksipuoleisista peritään kaksinkertainen hinta. Hinnat sisältävät alv 24 %.

Kaukolainaus

Lapin maakunnan ulkopuolelta tilattavan aineiston kuljetusmaksu on yleensä 5 € /kpl. Maksu määräytyy lähettävän kirjaston taksan mukaan, yliopistokirjastoista 5-10 €.

Sivua päivitetty: 
19.1.2021