Lapin sairaanhoitopiirin yöpäivystyksen toiminta 1.1.2016 alkaen

Tulostettava sivu

Tiedote, Lapin sairaanhoitopiiri, 17.12.2015

 

Lääkäripäivystys palvelee välitöntä tai kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa klo 08 – 21 aiemman käytännön mukaisesti yhdessä alueen terveyskeskuksista (Kittilä, Kolari, Muonio-Enontekiö) ja yöaikaan klo 21 – 08 Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikalla. Hoidon tarpeen määrittelee omalla paikkakunnalla työskentelevä hoitaja, johon ensisijaisesti otetaan yhteys soittamalla.

 

Hätätilanteissa soitetaan valtakunnalliseen hätänumeroon 112.
Tällaisia hätätilanteita ovat esimerkiksi voimakas rintakipu, hengenahdistus, vakava vamma, rytmihäiriö, tajunnan tason muutos tai vastaava tila.

Päivystyshoito tarkoittaa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen edellyttämää välitöntä arviota ja hoitoa.

1.1.2016 sairaanhoitopiirin alueella otetaan käyttöön yhtenäinen hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointi. Käytännöllä varmistetaan välitöntä arviota ja hoitoa tarvitsevien potilaiden hoidon laatu, nopeus ja turvallisuus. Sairauden vakavuusaste sekä sen edellyttämät tutkimukset ja hoidot määräävät hoitopaikan ja kiireellisyyden.

 

Päivystyksessä hoito aloitetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Mikäli yöaikainen vaiva ei ole henkeä uhkaava tai välitöntä hoitoa vaativa, saa potilas kotihoito-ohjeet tai ohjataan hakeutumaan tarkoituksenmukaisen palvelun piiriin.

 

Kiireettömät ja tavanomaiset lääkärin tai hoitajan kannanottoa vaativat asiat hoidetaan terveyskeskuksissa kuten aiemminkin. Tällaisia ovat esimerkiksi vuosikontrollit, pitkäaikaiset sairaudet, korvakipu, flunssa, selkäkipu. Päivittäin terveyskeskuksessa ja työterveyshuollossa on tarjolla vapaita aikoja kiireellistä hoitoa tarvitseville.

 

Ennen päivystykseen hakeutumista, soita päivystävälle hoitajalle saadaksesi tilanteen arvion ja toimintaohjeet. Virka-aikana voit myös käydä omassa terveyskeskuksessa.
 

Päivystyksen yhteystiedot Kittilässä 1.1.2016 alkaen (pysyvät samana kuin aikaisemminkin)
Puhelinnumerot:
virka-aikana: 0400 356 498
virka-ajan ulkopuolella: 0400 356 498, 016 510 0200
Hätänumero: 112
Käyntiosoite: Sairaalantie 2, 99100 Kittilä
Internet: www.kittila.fi

Lataa ja tulosta tästä tiedote: Lapin sairaanhoitopiirin yöpäivystyksen toiminta 1.1.2016 alkaen

 

Sivua päivitetty: 
8.1.2016