Lauluyhtye Punctumin konsertti "Rorate Caeli" Särestössä

Tulostettava sivu
Tapahtumapäivämäärä: 
19.12.2018

Klo: 19 - 21

Tapahtumapaikka: Särestöniemi-museon Ateljee

Osoite: Särestöntie 880

Tapahtuma:

Keskiviikkona 19.12. klo 19 kuullaan harvinaisempaa musiikkia, kun rovaniemeläinen vanhan musiikin lauluyhtye Punctum konsertoi Särestössä.

Rorate caeli -joulukonsertin ohjelmistossa on pääasiassa keskiaikaista joulumusiikkia muutamalle lauluäänelle. Mukaan mahtuu myös riemukkaampia polyfonisia renessanssisäveliä sekä muutama modernimpikin sovitus.Pääteemana on kuitenkin rauhoittuminen kauniiden ja meditatiivisten kappaleiden parissa kaiken joulunalushässäkän keskellä. Punctumin konsertissa pienikin voi olla suurta.

Punctumin joulukonserttien nimitekstinä toimii vanha adventin ajan latinankielinen messunosa Rorate caeli, josta kuullaan konsertin aikana useampikin keskiaikainen versio. Teksti on peräisin Jesajan kirjasta ja kuvaa kuinka vanhurskaus sataa päällemme taivaasta. Muita teemoja konserttilauluissa ovat jumalanäiti Maria, enkeleiden Ilmoitus sekä seimessä makaava Vastasyntynyt. Suuri osa konsertin sävelmistä esitetään keskiaikaiseen tapaan kolmiäänisesti, mutta mukana on myös yksi-, kaksi-, neli- ja viisiäänisiäkin kappaleita. Konsertin laulut ovat peräisin jopa 500 vuoden jatkumolta, vaikka liikutaankin vanhan musiikin piirissä.

Laulajat: sopraanot Ilona Mettiäinen ja Tuija Alariesto, altto Kadri Joamets, tenori Mikko Vehkaperä, bassot Tatu Tikkanen ja Joona Saraste.

Liput: 20 €, tuntia ennen ovelta

Järjestäjä: Särestöniemi-museo ja Lauluyhtye Punctum

Lisätietoja: Särestöniemi-museo. puhelin 016 654 480, info@sarestoniemenmuseo.fi, https://www.sarestoniemimuseo.com/tapahtumat

Sivua päivitetty: 
3.12.2018