Levin Alppikoulun tiedote 15.12.2017

Tulostettava sivu

Tiedote 15.12.2017, Levin Alppikoulu

 

Levin Alppikoulu kasvaa ja kehittyy monella tapaa

Levin Alppikoulun 18. toimintakausi puskee täyttä vauhtia eteenpäin. Kevääseen 2017 mennessä alppikoulusta on valmistunut 86 ylioppilasta. Levin hiihtokoulussa vuosittain toimivasta n. 80 opettajasta kolmasosa on koulutettu Alppikoulun kautta, ja koulun huippu-urheilulinjan oppilaat ovat menestyneet kisoissa sekä Suomessa että ulkomailla.

 

Uusi ratalaskulinja käynnistettiin elokuussa 2016 ja tällä hetkellä Alppikoulussa on yhteensä 22 oppilasta kolmella eri linjalla. Lisäksi toimintaan kuuluvaan yläkoululeiritykseen osallistuu 3 - 6 oppilasta. Tavoitteena on vakiinnuttaa vuosien 2017 - 2021 aikana alpikoululaisten määrä 30 - 40 oppilaan tasolle.

 

Kokeneiden valmentajien käsissä opiskelijoilla on hyvät eväät kehittyä kukin tavoitteidensa mukaisesti. Olosuhteet harjoittelulle ovat Suomen parhaat, sillä Levin monipuoliset rinteet ja uusi Alpine Training Park ovat opiskelijoiden käytössä. Kittilän kunnan urheilutilat tarjoavat huippuolosuhteet harjoitteluun sisätiloissa.

 

Uusia kumppaneita ja uutta ilmettä

Levin Alppikoulun tavoite on kansainvälistyä, minkä vuoksi olemme ottaneet käyttöön suomenkielisen nimen rinnalle Levi Snow Sport Academyn. Tällä viikolla avataan alppikoulun uudet internet-sivut, joilla haluamme tuoda esiin uusiutumis- ja muokkautumiskykyä toiminnassamme. Pyrimme palvelemaan yhä paremmin nuorten tarpeita, ja jaamme modernilla tavalla tietoa siitä, mitä kaikkea koulutustarjonnastamme löytyy. Alppikoulu on ottanut käyttöönsä myös taannoisen Snow Sport Academy -hankkeen tuotoksena syntyneen logon.

 

Suomen pujottelueliittiin kuuluva Levi Ski Clubin Joonas ”Räsä” Räsänen on valjastettu alppikoulun kummiurheilijaksi. Hän on ajoittain mukana harjoituksissa ja sparraa nuorempia urheilijoita sekä jakaa omia kokemuksiaan pitkältä uraltaan. Joonas hallitsee sosiaalisen median ja kasvattaa siellä näkyvyyttään sekä urheilijakuvaansa. Haluamme opettaa myös oppilaillemme tällaista mediakasvatusta, joka on nyt ja tulevaisuudessa tärkeä taito.

 

Mediakasvatukseen tähtäävät myös muut tuoreet yhteistyökumppanuudet manageri Teemu Moision sekä Kittiläläisen Arctic Superfoodsin kanssa. Moisio toimii myös Räsäsen managerina, joten yhteistyö on luontaista. Hän tuo ammattitaitonsa kautta erilaisen näkemyksen toimintaamme ja valottaa myös opiskelijoille median keinoja ja mahdollisuuksia.

 

Eväspatukoita valmistava Kittiläläinen Arctic Superfoods on valittu Lapin lupaavimmaksi kasvuyritykseksi ja satsaa vahvasti sosiaalisessa mediassa näkymiseen. Yrittäjä Jari Kurtin kanssa totesimme, että meitä yhdistävät monet asiat sekä samat visiot kasvusta ja näkyvyydestä, joten halusimme lähteä tekemään aitoa yhteistyötä, joka tukee käytännön tasolla molempien toimintaa. Syksyllä pidimme ensimmäisen yhteisen koulutustapaamisen, jossa Moisio ja Kurtti esittelivät näkemyksiään siitä, minkälaisilla toimilla voimme parantaa yhdessä näkyvyyttämme sosiaalisessa mediassa.

 

Monitaito- ja ratalaskulinja

Monitaitolinjan syksyyn kuului myös ensiapukoulutusta, vaellusretki Pallakselle ja Levin uuden seikkailupuiston sisäänajo. Linjalla on tällä hetkellä 16 nuorta, joiden lumiharjoittelukausi on marraskuun puolivälissä kotirinteillä Levillä.

 

Marras-joulukuun vaihteessa Levillä järjestettiin Suomen Hiihdonopettajat Ry:n (Shory) 9 päivän alppihiihdonohjaajakoulutus, jonka johdosta Levin hiihtokoulu sai taas Levin Alppikoulusta uusia ammattilaisia hiihdonopetukseen. Monitaitolinjaa luotsaa tällä hetkellä Esa Keränen. Ratalaskulinjan kaksi oppilasta harjoittelee viikoittain uuden valmentajan Pertti Vannisen johdolla. Muuten syksy etenee monitaitolinjan kanssa.

 

Huippu-urheilulinjalle uusia ja tuttuja kasvoja

Elokuun puolivälissä, tehokkaan kolmen kuukauden kesäharjoittelujakson jälkeen, huippu-urheilulinjan urheilijat ja valmentajat kokoontuivat Kittilään kouluvuoden alkaessa. Edelliseltä kaudelta ryhmässä jatkoivat urheilijat Leo Aatamila, Lauri Aatamila sekä Wilhelm Wikström. Uutena mukaan tuli Sebastian Soikkanen Helsingistä.

 

Valmennustiimiä johtaa jo neljättä vuotta päävalmentaja Eetu Virranniemi. Alppikoulun entinen päävalmentaja Jukka Markkanen palasi kolmen vuoden tauon jälkeen huippu-urheilulinjan päivittäisvalmennukseen vastaten fysiikka- ja mentaalisten taitojen harjoittelusta. Aivan uutena valmentajana mukaan astui alppikoulun entinen urheilija, Kittiläläislähtöinen Juho Sattanen, joka entisenä alppikoululaisena tietää ja muistaa. mitä on olla urheilijana ja käydä koulua samaan aikaan, joten hän on löytänyt erinomaisesti roolinsa toimia urheilijoiden ja muiden valmentajien välimaastossa.

 

Leirityskaudella lumipäiviä kertyi Sveitsin Sas Feen ja Itävallan Hintertuxin jäätiköillä noin 30. Olosuhteet olivat vaihtelevia, mutta ottaen huomioon, että kysymys on ulkoilmalajista, ne olivat aivan normaalit. Lajitaitojen oppimisen kannalta, mitä haastavammat ja vaihtelevammat olosuhteet, sitä parempi, joten syyskaudelta jäi hyvä maku.

 

Leirityskauden jälkeen kilpailuihin valmistava kausi on jatkunut kotirinteillä Levillä. Kilpailukausi starttasi Levin FIS -kilpailuilla puolessa välissä marraskuuta. Siihen mennessä huippu-urheilulinjalla oli takanaan noin 40 lajiharjoittelupäivää. Kilpailuja kauden aikana tulee jouluun mennessä kaksitoista ja koko kaudella yhteensä noin 45, joten tulossa on ohjelmantäyteinen talvi.

 

Lisätietoja:

www.levinalppikoulu.fi UUDET SIVUT AVATTU!

Sivistystoimenjohtaja Tiina Nikander-Koivukangas 0407057486

Alppikoulun johtaja Janne Ylinampa 0407606503

 

Alppikoulun valmentajat:

Huippu-urheilu: Eetu Virranniemi 0406372857

Monitaito: Esa Keränen 0400699311

Ratalasku: Pertti Vanninen 0407791634

Fysiikka ja taitovalmentaja: Jukka Markkanen 0405701835

Apuvalmentaja/mentori: Juho Sattanen 0407649721

Ota rohkeasti yhteyttä asiassa kuin asiassa!

 

 

Sivua päivitetty: 
18.12.2017