Matkailu Kittilässä

Tulostettava sivu

Matkailijan Kittilä

Kittilä on monipuolinen Lapin kunta, sillä se tarjoaa luontoa kaikissa muodoissaan: metsiä, jokimaisemaa, tuntureita, ihania hillasoita ja kirkkaita järviä. Kaikki on saavutettavissa helposti hyväkuntoisia teitä pitkin ja tarjolla on monipuoliset palvelut. 

 

Kittilässä voi nauttia luonto- ja ulkoilureiteistä, käyttää laajaa moottorikelkkareitistöä, käydä tutustumassa nähtävyyksiin ja nauttia alueen makuelämyksistä ravintoloissa ja kahviloissa. Majoittumiseen löytyy runsaasti vaihtoehtoja korkeatasoisista hotelleista luonnonrauhassa sijaitseviin mökkeihin.

 

Levin matkailukeskus ja Kittilän kylät tarjoavat tekemistä

Kittilän Levi on Suomen johtava matkailukeskus, jonka kehitys on ollut viime vuosina erittäin nopeaa. Levi on myynniltään mitattuna Suomen suurin hiihtokeskus. Levillä riittää paljon tekemistä kesäkaudellakin koko perheelle. Liikunnan lisäksi Levillä riittää myös viihdettä ja mukavaa yhdessäoloa. Juhannusta juhlitaan eri puolilla aluetta. Ruskan väriloisto ja runsaat harrastusmahdollisuudet jatkavat vuotta kohti sydäntalvea. Talvi-aktiviteetteja kunnan alueella on runsaasti.

 

Kittilän kylillä on tapahtumia ympäri vuoden, ja kylät tarjoavat monenlaisen tekemisen lisäksi majoitusta. Kylistä lisätietoa löytyy kohdasta Kittilä-info, Kylät, http://www.kittila.fi/kylat

 

Levi on oivallinen ja monipuolinen tukikohta myös laajemmalle Lapin kiertueelle. Esimerkiksi kalareissua varten on kätevä majoittua Leville ja kalastella vaikkapa Ounasjoella tai Kivijärvellä. Levin voi ottaa myös etapiksi Pohjois-Norjaan suuntautuvalla lomareissulla. Levi on hyvien tieyhteyksien varrella, suuntautuipa matka minne tahansa. Ja muistathan, että Levin kesästä voit nauttia myös lentäen suoraan Kittilään. Alueella on 23 000 vuodepaikkaa mukavissa hotelleissa, huviloissa ja lomahuoneistoissa. Leviltä löytyy muun muassa kylpylä, kauneushoitoloita ja sisäliikuntakeskus. Levin tunturikylän sydämessä on kaunis Marian kappeli.

 

Levillä ja Kittilän kylissä toimivat osaavat ohjelmapalveluyrittäjät järjestävät lomailijoille monenlaista tekemistä. Aktiivisille matkailijoille Levillä on tarjolla erilaisia safareita niin koirien, porojen kuin erilaisten moottoriajoneuvojen kyydittämänä. Kulttuurinnälkäiset pääsevät nauttimaan taiteesta ja maallisempaan nälkään auttavat Lapin puhtaista raaka-aineista loihditut makuelämykset. Lapsille on myös oma Lastenmaailma peleineen ja pomppulinnoineen sekä paljon muuta.
 

Kittilän tapahtumia voit seurata Kittilän tapahtumakalenterista kunnan www-sivujen etusivulta tai Tapahtumat-kohdasta. Levin tapahtumakalenterista Levin etusivulla löytyy myös paljon vinkkejä.

 

Visit Levi

Visit Levi on alueorganisaatio, joka myy, kehittää ja markkinoi Levin aluetta. Lisäksi Visit Levi vastaa Kittilän kunnan matkailuneuvonnasta.

Visit Levi hoitaa Matkailuneuvonnan ja Keskusvaraamon tehtäviä, ja tarjoaa lisätietoja alueen aktiviteeteista ja mahdollisuuksista! Edellisten kanssa samoissa tiloissa toimii myös paikallinen matkatoimisto Levi Travel.

Sivua päivitetty: 
9.7.2020