Oikaisu Ylen uutiseen 27.12.2017

Tulostettava sivu

Ylen toimittaja Jyri Tynkkynen on jättänyt asiakirjapyynnön Kittilän kunnan kirjaamoon 11.12. Viranomaiselle osoitettuun asiakirjapyyntöön on vastattava pääsääntöisesti 14 vuorokauden kuluessa (L asiakirjojen julkisuudesta 14 §). Tynkkysen asiakirjapyyntöön on tullut vastata näinollen viimeistään 25.12. tai sitä seuraavana arkipäivänä eli 27.12.2017. 

 

Tynkkynen uutisoi 27.12. sekä Lapin radiossa että Ylen nettisivuille klo 8.10 päivitetyllä uutisella, että Kittilän kunta jatkaa lainvastaista toimintatapaa asiakirjojen julkisuuden osalta.  Ottaen huomioon, että Tynkkysen asiakirjapyyntöön on ollut mahdollista Kittilän kunnan antaa vastaus täysin julkisuuslain mukaisesti toimien  27.12.2017 virka-aikana, Tynkkysen kirjoittamaa uutista on pidettävä Kittilän kunnan näkökulmasta virheellisenä. Tynkkysen väite siitä, että Kittilän kunta on toiminut asiassa lainvastaisesti, ei pidä paikkansa. Mikäli toimittaja Tynkkynen olisi malttanut odottaa 27.12. virka-ajan päättymiseen saakka Kittilän kunnan vastausta, hän olisi voinut lukea ko. päivänä Kittilän kunnasta klo 15.39 saapuneesta sähköpostiviestistä, että Kittilän kunta tulee antamaan ko. asiakirjapyyntöön vastauksen perjantaihin 29.12. mennessä.

 

Kittilän kunnassa on käsiteltävänä tällä hetkellä useita komplisoituja juridisia asiakokonaisuuksia, joihin työaikaa täytyy varata huomattavan paljon. Julkisuuslain mukaan asiakirjapyyntöön on mahdollista vastata erityisestä syystä myös kuukauden kuluessa asiakirjapyynnön saapumisesta (julkisuuslaki 14 §). Asioiden käsittelyssä tulee tässä tilanteessa noudattaa kunnassa meneillään olevien prosessien vaatima työmäärä huomioiden kohtuullisuutta. Kittilän kunnan kannalta ei voida pitää hyväksyttävänä Ylen uutisointia, jolla annetaan virheellisesti julkisuuteen tietoja, jotka eivät vastaa sitä, mitä laki asiasta sanoo, eivätkä sitä asiantilaa, miten asiassa on Kittilän kunnassa asiakirjojen julkisuuden osalta toimittu.     

 

Sanna Ylinampa

vs. kunnanjohtaja

puh. 040 - 6530 774 

Sivua päivitetty: 
28.12.2017