Rikos- ja riita-asioiden sovittelun peruskurssi 2018 Lapin sovittelutoimistossa (kolme viikonloppua)

Tulostettava sivu
Tapahtumapäivämäärä: 
6.10.2018 - 7.10.2018

Lapin sovittelutoimisto järjestää sovittelupalvelua 18 kunnan alueella Lapissa. Nyt haemme uusia vapaaehtoisia sovittelijoita koko toimialueellemme (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio, Sodankylä, Savukoski, Salla, Pelkosenniemi, Kemijärvi, Enontekiö, Kittilä, Inari ja Utsjoki). Sovittelijoiksi toivotaan eri-ikäisiä naisia ja miehiä. Kurssilaiset saavat tietoa mm. sovittelun lähtökohdista sekä rikosoikeusjärjestelmästä ja sen suhteesta sovitteluun.

 

Sovittelijat mahdollistavat asianosaisten kohtaamisen ja auttavat heitä konfliktien ratkaisemisessa. Sovittelussa pyritään rakentavalla keskustelulla selvittämään rikos- ja riita-asioita, mm. pahoinpitelyitä, vahingontekoja, kunnianloukkauksia ja kotirauhan häirintää.

 

Vapaaehtoisen sovittelijan tehtävässä tarvitaan kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa sekä kykyä asettua muiden asemaan. Muita hyödyllisiä taitoja sovittelijalle ovat keskustelu- ja neuvottelutaidot, tasapainoisuus, myönteinen asenne ongelmatilanteissa sekä yhteistyökyky. Monenlainen koulutus-, työ- ja elämänkokemus on eduksi sovittelutilanteissa.

 

Kurssi on maksuton. Osallistujat valitaan haastattelun perusteella. Kurssille otetaan enintään 24 hlöä.

 

Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostilla jo nyt, mutta ilmoittaudu viimeistään 31.7.2018

sanna.toivainen@sovittelulappi.fi. Lisätietoa kurssista p. 0400 238 002.

 

Kurssi järjestetään seuraavina viikonloppuina:

la 6.10. & su 7.10.

la 27.10.

la 17.11. & su 18.11.

 

Sovittelu on mahdollisuus – rakennetaan sovintoa
www.sovittelulappi.fi

 

Sivua päivitetty: 
16.5.2018