Särestön kahvilan helmikuun taiteilija, akvarellimaalari Tuomo Tiensuu

Tulostettava sivu
Tapahtumapäivämäärä: 
1.2.2020 - 29.2.2020

Klo: 12 -18

Tapahtumapaikka: Särestöniemi-museon kahvila

Osoite: Särestöntie 880

"Mielenrauhaa luonnosta"

Olen syntynyt v. 1950 Kittilässä ja lapsuuteni ja nuoruuteni olen viettänyt Sirkan kylässä, kauniin Immeljärven rannalla. Siellä olen kokenut talven kylmät tuiskut, ”Immelän vihurit” ja leppoisat kesäillat, jolloin Kätkätunturi heijasteli itseään Immeljärven tyyneen peiliin, ja liekö näillä hienoilla ja vuodenaikojen mukaan vaihtuvilla maisemilla ollut osuutensa, mutta jo alle seitsemän vanhana aloin piirrellä ja myös vesivärein maalailla näitä näkymiä. Kansakoulussa ja keskikoulussa (Kittilän yhteislyseo) opettajat kannustivat harrastuksen pariin, voitin palkintoja koululaisten piirustus- ja maalauskilpailuista, joihin opettajani lähettivät töitäni. 60-luvun lopulla töitäni oli ensi kerran esillä julkisesti Sirkan Matkailumajan seinällä. Kittiläläiset taiteilijat Einari Junttila ja Reidar Särestöniemi näkivät töitäni ja kehoittivat pyrkimään taidealan opintoihin, mutta ne jäivät ja myöhemmin opiskelin maanmittausalalle. Edellä mainitut ovat olleet myös innoittajiani ja lisäksi sain tutustua myös tunnetun taiteilijan, Aimo Kanervan taiteeseen, kun hän asui kesän 1963 Kittilässä Immeljärven rannalla, ja toimin välillä hänen oppaanaan ja kalakaverinaan.

Nykyisin asun Rovaniemellä.

Ammatiltani olin maanmittausteknikko, mutta nykyään olen eläkkeellä.

Maalaan pääasiassa vesivärein ja aiheet ovat realistisia, Lapin luonnosta saatuja aiheita.

Maalauksillani haluan tuottaa katsojalle saman elämyksen, jonka itse olen kokenut saadessani virikkeen maalauksen toteuttamiseen. Talvinen iltahämärä, kun lumihiutaleet hiljalleen leijailevat, tai sumuiset syysaamut metsälammen tai järven rannalla ja usvainen suo tupasvilloineen ja harmaine keloineen ovat mm. mieliaiheitani. Katsojat ovat kertoneet saavansa tauluistani hyvän ja rauhaisan olon tunteen, ja sitähän Lapin luonto meille juuri antaa, jos osaamme ottaa sen vastaan.

Olen ollut mukana lukuisissa taideyhdistysten yhteisnäyttelyissä, mm Ars Arcticassa v. 1979, ym.

Omia näyttelyitä mm. Taidegalleria Hyvärisellä v. 1986, Kittilän kirjastossa v. 2007, Rovaniemen kirjaston Lapponica-salissa v. 2014, Pallastunturin opastuskeskuksessa v. 2018 ja Rovaniemellä galleria Villavinkkelissä muiden taiteilijoiden kanssa v. 2019.

Terveisin Tuomo Tiensuu, akvarellimaalari.

Sivua päivitetty: 
6.2.2020