Juhlatervehdys 150-vuotiaalle Kittilälle, vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa

Utskriftsvänlig version

 

 

Hyvät Kittilän kunnan työntekijät ja kuntalaiset,

 

Vietämme tänään 28.3.2018 Kittilän 150-vuotisjuhlia. Kittilässä on monia aiheita juhlistaa 150-vuotiasta kuntaamme. Kuntamme taloudellinen tilanne on hyvä ja elinkeinoelämä nojaa kahteen kivijalkaan, matkailuun ja kaivostoimintaan sekä niiden ympärille rakentuneeseen yritystoimintaan. Kuntamme on mukana Unicefin Lapsiystävällinen kunta-hankkeessa ja olemme muuttovoittoinen kunta.

 

Katsoessamme ympärillemme, meillä on paljon positiivisia asioita, joiden olemassaolo ei ole lainkaan itsestään selvää pohjoisen Suomen ja Lapin pitkien etäisyyksien kunnissa. Tilanteemme on ainutkertainen, ja kuten muuan virkamies taannoisella Kittilän reissullaan totesi, ”Teillä on hyvät värkit täällä Kittilässä”. Meidän tehtävämme on oppia arvostamaan sitä hienoa perintöä, jonka edelliset sukupolvet ovat taistelleet meille työllä ja ahkeruudella, sinnikkyydellä ja periksiantamattomalla asenteella. Työtä tekemällä sekä yhteistyöllä tämä kaikki on ollut mahdollista. Arjen sujuvat palvelut kaikille kuntalaisille, vauvasta vaariin, ja lähellä kuntalaisia, ovat kuntamme perustehtävä ja ensisijainen tavoitteemme myös 150-vuottta täyttävässä Kittilän kunnassa jatkossakin.

 

Kittilässä on erityistä se, että meillä on pitkät perinteet ja vahvat juuret niin kuvataiteen, musiikin, tanssin kuin muunkin esittävän taiteen osalta. Kittilän kulttuurielämällä ja aktiivisilla paikallisilla kulttuuritoimijoilla on merkittävä vaikutus paikallisyhteisöissä toimiville kuntalaisille. Erilaiset kulttuurin- ja taiteenharrastamismahdollisuudet yhdistävät paikallisia asukkaita ja muualta tulleita. Kulttuurien eroista huolimatta kulttuurin kieli on universaalia. Juhlapäivän aikana eri tilaisuuksissa meillä onkin oivallinen tilaisuus nauttia kittiläläisestä kulttuuritarjonnasta monipuolisesti.

 

Juhlistamme tänään juhlapäivää kakkukahvien merkeissä kunnan eri toimipisteissä sekä kunnanvirastolla. Kunnan virallinen vastaanotto alkaa klo 15 kunnantalon valtuustosalissa. Klo 16 alkaa ruokatarjoilu yläkoulun ruokasalissa ja klo 18 Kittilän 150-vuotisjuhla lukion salissa.

 

Lämpimästi tervetuloa juhliin!

 

Sanna Ylinampa
vs. kunnanjohtaja, Kittilän kunta

 

 

Sivua päivitetty: 
28.3.2018