Kaksi öljymaalausta Raisa Raekalliolta ja Misha del Valilta Kittilä 150-vuotta teemaan liittyen

Utskriftsvänlig version

Kittilän kunta on hankkinut Raisa Raekalliolta ja Misha del Valilta Kittilä 150-vuotta teemaan liittyen kaksi öljymaalausta.

 

Taiteilijat kuvaavat teoksissa Kittiläläistä maisemaa vuodenaikoina, jotka ovat paikalliselle ihmiselle hyvin tuttuja, mutta joiden valossa Kittilää harvemmin esitetään. Rospuuttoaikaan sijoittuvassa maisemassa teemana on uuden löytäminen. Toinen, alkukesän puhkeavaa vehreyttä kuvaavaa teos huokuu uutta alkua, välittämistä ja huolenpitoa.

 

Raisa Raekallio ja Misha del Val ovat maalanneet teokset yhdessä samaan aikaan samalle kankaalle. Maalaustapa on tunnelmallinen ja viitteellinen, taiteilijat haluavat antaa katsojalle tilaa kokea maiseman taika.

 

Kuntalaiset pääsivät seuraamaan teosten syntyä 28.3.2018 Kittilä 150-juhlallisuuksissa, kun taiteilijapari maalasi teoksia Kittilän kunnantalolla ja lukion salissa. Teokset löysivät lopullisen muotonsa viidessä viikossa taiteilijoiden työhuoneella Sirkassa.

 

Maalauksissa esiintyvät maisemat ovat Kittilästä, mutta taiteilijat jättävät mahdollisen paikan tunnistamisen katsojalle itselleen.

 

Lisätietoja: Raisa Raekallio ja Misha del Val, raisaandmisha@gmail.com, Facebook: Raisa Raekallio and Misha del Val

Raisa Raekallio & MIsha del Val 'Nourishing', öljy pellavalle, 135 x 115 cm, 2018

 

Raisa Raekallio & Misha del Val 'Willingness to See', öljy pellavalle, 105 x 125 cm, 2018

 

 

Sivua päivitetty: 
2.4.2019