Kittilän kunnan muutokset palveluissa koronavirustilanteen vuoksi

Utskriftsvänlig version

Tiedote 31.3.2020, Kittilän kunta
Päiv. 13.5.2020 - tietoja päivitetään jatkuvasti

 

Koronavirustilanteesta johtuvat kunnan palvelumuutokset ovat voimassa toistaiseksi, tämän hetken tiedon mukaan 13.5.2020 saakka. Muutosten päättymisestä tai jatkumisesta tiedotetaan erikseen.

 

Terveyskeskus

Terveyskeskuksen toiminta 14.5.2020 alkaen:

Koronavirusnäytteitä otetaan terveyskeskuksessa alueellisen ohjeen mukaisesti potilailta, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla lääkärin arvion perusteella on syytä epäillä koronavirustartuntaa. Näytteitä voidaan ottaa terveyskeskuksessa päivittäin.

Päivystyspoliklinikka toimii normaalisti, mutta edelleen siten, että hengitystieinfektiopotilaat tutkitaan ja hoidetaan erillään muista potilaista. Ennen poliklinikalle saapumista on soitettava päivystysnumeroon 0400 356 498

Kiireetön lääkärin ja terveydenhoitajien vastaanotto toimii normaalisti myös yli 70-vuotiaiden osalta, mutta vastaanotot voidaan toteuttaa myös puhelimitse asiasta riippuen.

Laboratorionäytteiden ottaminen kotona yli 70-vuotiailta keskeytetään, ja näytteet otetaan taas normaalisti terveyskeskuksen laboratoriossa.

Terveyskeskuksen vastaanotolla, päivystyksessä, laboratoriossa ja röntgenissä asioidessaan asiakkaiden tulee käyttää nenä-suusuojusta koko asioinnin ajan. Suojus annetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Fysioterapia toimii normaalisti, mutta ryhmävastaanottoja ei pidetä.

Neuvola toimii normaalisti, mutta ryhmäneuvoloita ei pidetä.

Perhetyö toimii normaalisti.

Vuodeosastolla on edelleen vierailukielto. Poikkeuksia voidaan tehdä kriittisesti sairaiden tai saattohoidossa olevien potilaiden omaisten osalta.

Mielenterveystoimistossa vastaanotto toimii pääsääntöisesti normaaliin tapaan, mutta tarvittaessa voidaan käyttää etäyhteyttä.

Hammashoitolassa annetaan myös kiireetöntä hoitoa rajoitetusti, tehostettua hygieniaa noudattaen. Ajanvaraus kiireelliseen hoitoon puhelimitse 040 546 3901.

Jos epidemiatilanne muuttuu, toimintoja rajataan tarpeen mukaan. Hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen on edelleen erittäin tärkeää.

 

Päivittäistavaroiden ja apteekkituotteiden kuljetuspalvelu yli 70-vuotiaille

Kittilän kunta järjestää kuljetuspalvelua päivittäistavaroiden ja apteekkituotteiden kotiin tuomiseksi ikäihmisille.
Lisätietoa: www.kittila.fi/paivittaistavaroiden-ja-apteekkituotteiden-kuljetuspalvelu

 

Kittilän kunnantalo

Kunnantalon ovet on suljettu, asiointi kunnanvirastolla tulee hoitaa ensisijaisesti puhelimella ja sähköpostilla. Jos asian hoitaminen on välttämätöntä tapaamisella, siitä on sovittava etukäteen ajanvarauksella. Ajan voi varata puhelimitse siltä henkilöltä, jota tapaaminen koskee.
Yhteystiedot ajan varaamiseksi: www.kittila.fi/yhteystiedot.
Voit myös tiedustella yhteystietoja kunnan puhelinvaihteesta, p. 0400 356 500.

Kuulutukset ovat nähtävillä kunnantalon pääovien läheisyydessä ikkunassa ja kunnan internetsivuilla www.kittila.fi/kuulutukset, kaavojen osalta  www.kittila.fi/vireilla-olevat-kaavat. Mahdollisten nähtäville tulevien kaavojen osalta voi ottaa yhteyttä teknisen toimen asiakaspalveluun tai sopia maanmittausinsinöörin kanssa tapaamisesta.

Toimielinten kokousaikatauluissa muutoksia. Päivitämme kokousaikatauluja, kun päivämäärät varmistuvat. Toimielinten sivuja voit lukea: www.kittila.fi/luottamuselimet

 

Asuntotoimisto ja kiinteistöpalvelut

Asiakaspalvelumme tapahtuu toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostitse, asiakastapaamiset vain ajanvarauksella. Hoidamme vain välttämättömät käynnit ja palvelupyynnöt vuokra-asunnoissa ja vuokratoimitiloissa toistaiseksi

Asuntotoimiston yhteystiedot:
asuntosihteeri Anita Rauhala 0400 356 436
isännöitsijä Timo Sattanen 040 506 4496

Kiinteistöpalvelun yhteystiedot:
huoltomestari, puh. 0400 124 334
kiinteistöpäällikkö Mauri Kivelä puh. 040 674 4393
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@kittila.fi

 

Kaavoitus ja mittaus

Asiakaspalvelu tapahtuu pääasiassa puhelimella tai sähköpostilla. Mahdolliset tapaamiset sovitaan erikseen.
Yhteystiedot:
Kaavoitusasiat: Maanmittausinsinööri Toni Juuti, p. 040 762 2917
Tontinmyynti ja mittausasiat: Maanmittausteknikko Veli-Matti Virtanen, p. 040 581 1889
Sähköposti etunimi.sukunimi@kittila.fi

                         

Rakennus- ja ympäristövalvonta

Asiakaspalvelu tapahtuu pääasiassa puhelimella tai sähköpostilla. Mahdolliset asiakastapaamiset ja katselmukset sovitaan viranomaisen kanssa erikseen. 
Yhteystiedot:
Ympäristösihteeri, Jessika Karvinen, p. 040 847 9552                                    
Rakennustarkastaja Matti Niska, p. 0400 396 074                                          
Rakennustarkastaja Mauri Kenttälä, p. 040 752 4201                                    
Rakennustarkastaja Antti Pekkala, p. 040 682 1243                                       
Toimistovirkailija Hillevi Levirinne, p. 040 764 9172
Toimistotyöntekijä Anneli Puolakka, p. 040 685 0244          
Sähköposti etunimi.sukunimi@kittila.fi

 

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen yksiköt ovat viikolla 14 avoinna, jonka jälkeen tiedotetaan, mitkä yksiköt suljetaan kokonaan. Vanhemmille lähetetään tietoa Daisy-viestinnän kautta. Lisäksi tiedotteet julkaistaan kunnan nettisivuilla kohdassa varhaiskasvatus.

Lisätietoa päiväkodin johtajilta:
Muksula, perhepäivähoito ja yksityinen hoito: Mervi Kurtakko p. 040 703 3380
Pikkumettä: Kaija Takala p. 040 487 7554
Oravanpesä ja Raattama: Eija Metsärinta p. 040 827 9250
Mäntymaja, Köngäs, Kaukonen ja Alakylä: Katja Lehmuslehti p. 040 681 1206
Varhaiskasvatuspäällikkö Marketta Toivola p. 040 7162 084
Maksut, eDaisy: koulusihteeri Niina Jauhojärvi p. 040 6472 616
Myös tekstiviestit käy sekä s-posti: etunimi.sukunimi@kittila.fi

 

Kirjasto

Pääkirjasto ja kirjastoauto ovat kiinni ja avataan 1.6. Pääkirjaston lainaustoimintaa avataan ke 6.5. (ma-to klo 11-19, pe 9-16) asteittain siten, että noudatetaan turvaohjeita, eli kirjastotilassa voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerrallaan. Raattaman sivukirjasto avataan to 7.5. (klo 18-20). Lainoja voi palauttaa kirjastoon ja palautuslaatikkoon. Lainojen eräpäivät ja varausten noutopäivät on siirretty eteenpäin aikaisintaan 1.6.2020.

Lisätiedot:

Pääkirjasto: 040 728 5733, www.kittila.fi/kirjasto, facebook.com/kittilankunnankirjasto, kirjasto@kittila.fi

 

Kulttuuritoimi

Kino Ylärin toiminta on tauolla. Kulttuuritoimen tilaisuuksia on peruttu tai siirretty tulevaisuuteen tai ne järjestetään somekanavien avulla.

 

Nuorisotoimi

Yhdessä eteenpäin koronasta huolimatta! Valmiuslaki, poikkeustila, pandemia, korona, etäopiskelu. Mietityttää, hämmentää, pelottaa, ahdistaa, Kela ei vastaa, etkä tiedä mitä tehdä tai mitä tämä kaikki tarkoittaa.

Nuorisotilat on suljettu ja etsivässä nuorisotyössä pyrimme välttämään henkilökohtaiset tapaamiset suojellaksemme riskiryhmiä ja rajoittaaksemme viruksen leviämistä.

Käy katsomassa nuorisotoimen viikkotiedote netissä: www.kittila.fi/ajankohtaista-nuorille

Sieltä löydät viikkokohtaisesti, minkälaista toimintaa tarjoamme nuorille. Mahdollisista muutoksista tiedotamme nuorisotoimen eri kanavilla. Täällä ollaan edelleen sinua varten! 

Voit ottaa yhteyttä, jos jokin mietityttää tai ilmoitella kuulumisia. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa ja hassuihinkin kysymyksiin etsitään mielellämme vastauksia yhdessä.

Löydät meidät ja saat lisätietoa: Facebookista, Messengeristä, Whatsappista, Instagramista, Snapchatista, Discordista, soittamalla, txt, sekä sähköpostilla etunimi.sukunimi@kittila.fi.

Ota rohkeasti yhteyttä:
Etsivä nuorisotyöntekijä Tuomas Jääskö 040 596 5995
Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna Kuusela 040 631 6447
Nuoriso-ohjaaja Juha ”Jussi” Hänninen 040 673 7710
Digitaalinen nuorisotyö Henna Marttila 040 630 1593
Hyvinvointihanke Pirjo Junttila-Vitikka 040 180 1261
Nuorisotoimisto 0405712103

Erilaisissa medioissa liikkuu myös valetietoa aiheisiin liittyen. Muistathan että esimerkiksi valtioneuvoston ja THL:n sivuilta saat luotettavaa tietoa koronaa koskien

-Kittilän nuorisopalvelut, mukana nuorten arjessa-

 

Liikunta

Liikuntatoimen järjestämät tilaisuudet ja tapahtumat on toistaiseksi peruttu. Kittilän urheiluhalli ja koulujen liikuntasalit on suljettu. Agnico Eagle -jäähalli on suljettu tämän kauden osalta. Kirkonkylän latuverkoston kunnossapito jatkuu toistaiseksi normaalisti säiden salliessa. Myös kirkonkylän talviuintipaikan ylläpito jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Kunnan liikuntatoimi muistuttaa, että koronavirusepidemiaa koskevat määräykset, ohjeistukset ja suositukset on syytä huomioida myös ulkoliikuntaa harrastaessa.

Urheiluseura-avustukset, latuavustukset, urheilijastipendiesitykset ja ensi kesän salivuorohakemukset käsitellään normaalisti.

Kunnan liikuntapalveluita koskevissa asioissa ota yhteyttä: liikuntasihteeri Juha Marletsuo, 040 573 1123, juha.marletsuo@kittila.fi

 

Revontuli-Opisto

Revontuli-Opiston kaikki lähiopetus on keskeytetty. Osa lähikursseista jatkuu etäopetuksessa ja opiston verkkokurssit jatkavat. Revontuli-Opiston toimistot ovat suljettuna, mutta palvelevat asiakkaita sähköpostilla tai puhelimitse klo 9-15. Kirjallinen materiaali toimitetaan opiston postilaatikkoon (REDUn toimipisteen takapihalla).

Lisätietoa www.revontuliopisto.fi ja opiston toimistosta

 

Koulutoimi

Koulut ovat siirtyneet pääosin etäopetukseen. Tilanne vaihtelee lähiopetustarpeen suhteen viikoittain. Koulukuljetukset peruttu, joitakin esiopetuskuljetuksia lukuun ottamatta. Sivistystoimen henkilöstö etätöissä mahdollisuuksien mukaan. Henkilöstö tavoitettavissa puhelimella ja sähköpostilla.

Kouluruokailu

Kittilän koulut alkavat jakaa oppilaiden lounasruokia to 2.4.2020 alkaen. Vanhemmille ja oppilaille lähetetään ohjeistus Wilmaan, jotta he voivat halutessaan varata oppilaalle lounaat. Näin vältämme ruuan hävikkiä.

Lounasannosten jakelu toteutetaan seuraavasti:

Raattaman oppilaat voivat käydä lounaalla koululla ma-pe klo. 10.45-11.45 välisenä aikana.
Sirkan ja kirkonkylän keittiöt valmistavat lounaat, jäähdyttävät ja pakkaavat annospakkauksiin. Ruuat lämmitetään kotona. Aterioihin kuuluvat leivät, levitteet ja leikkeleet annetaan mukaan. Alakylän ja Kaukosen kouluille ruuat viedään kirkonkylältä.
Ruoka-annokset ovat haettavissa Sirkan, kirkonkylän yläkoulun, Alakylän ja Kaukosen kouluilta tiistaisin ja torstaisin klo. 11.-15.00 välisenä aikana. Tiistain annokset sisältävät myös keskiviikon aterian ja torstain annoksiin kuuluu perjantain ja maanantain ateria. Maanantain ateriat on kuivamuonapakkaus kuukaudeksi.

Huoltajia ja oppilaita pyydetään huomioimaan aterioita haettaessa turvavälin, mikäli jonoja syntyy. Lisäksi pyydetään ottamaan mukaan tarpeelliset kuljetuskassit. Toivomme, että saman kylän/ alueen huoltajat ja kyläläiset auttaisivat toisiaan ruuan hakemisessa, jotta autottomatkin perheet voisivat ruuan oppilailleen saada.

Pyydämme palautetta ruuanjakelusta Wilmaan, jotta voimme kahden viikon kuluttua tarkistaa mahdollisia puutteita jakelussa. Lisätietoa: keittiöhenkilökunta Sirkassa Eija Kangas p. 040 0356 474 ja kirkonkylällä Raija Kantolainen p. 040 7287 083.
 

Kittilän Työpajat

Kittilän Työpajat ovat suljettuina. Kunnantalon ja terveyskeskuksen kanttiinit ovat kiinni. Työpajojen ohjaajat jatkavat töissä, yhteystiedot: www.kittila.fi/tyopajat-kittilassa

 

Palvelutalot Pääskylä, Metsola ja Koivukoti

Ikäihmisten vuorohoito on peruttu, samoin vierailut on estetty. Sama koskee myös yksityisiä hoitkoteja (Hopetupa ja Kätkä).

 

Kittilän elinkeinotoimi Kideve Elinkeinopalvelut

Kideve Elinkeinopalveluiden tapahtumat ja tilaisuudet siirretään toistaiseksi etäyhteydellä toteutettavaksi. Kideven ajankohtaisista etätilaisuuksista löytyy tietoa www.kideve.fi sekä Kideven Facebook-sivustolta: www.facebook.com/kideve  

Kideve Elinkeinopalvelut palvelee etäyhteyksillä (puhelin, sähköposti, Facebook, WhatsApp), yhteystietomme löytyvät täältä:  www.kideve.fi/kideve/ota-yhteytta - Ollaan yhteyksissä! 

 

 

 

 

Sivua päivitetty: 
13.5.2020