Kittilän kunta evakuoi tulvariskin vuoksi 70 ihmistä Pääskylänniemen alueelta

Utskriftsvänlig version

Tiedote 27.5.2020, Kittilän kunta

 

Kittilän kunnan tulvajohtoryhmä päätti tänään 27.5., että kunta evakuoi Ounasjoen kohonneen tulvariskin vuoksi Palvelutalo Pääskylän, Metsolan ja kunnan omistamien Lanssitien rivitalojen asukkaat huomenna torstaina 28.5. klo 9-14. Evakuointi koskee yhteensä 70 ihmistä.

Evakuoinnit toteutetaan Kittilän kunnan evakuointisuunnitelman mukaisesti ja siirtymiset tehdään huolehtien evakuoitavien terveydestä ja turvallisuudesta. Evakuointiin osallistuvat henkilöt suojautuvat asianmukaisesti koronavirusriskin vuoksi.

Asukkaat evakuoidaan koteihin, terveyskeskukseen ja Kittilän hotelleihin. Asukkaiden omaisia ja läheisiä pyydetään antamaan hoivayksiköiden henkilökunnalle evakuoinnin ajaksi työrauha. Vastaavat hoitajat ilmoittavat asukkaiden omaisille evakuointipaikat.

Kuntalaisia pyydetään välttämään turhaa liikkumista Pääskylänniemen alueella.

Evakuointipäätös perustuu Ilmatieteenlaitoksen ennusteeseen, jonka mukaan sää lämpenee Kittilässä ja ensi viikko on Kittilässä erittäin lämmin. Todennäköisyys helteisen sään pysymisestä kasvaa Lapissa.

 

Suomen ympäristökeskuksen mukaan todennäköisyys, että Kittilässä ylitetään vuoden 2005 tulvan taso on yli 50 prosenttia. Tulvahuippu voi tulla maksimiennustetta korkeammaksi.

 

 

Lisätiedot:
Antti Jämsén, kunnanjohtaja, Kittilän kunta puhelin 040 745 9830, antti.jamsen@kittila.fi
Tiina Huilaja, vt. perusturvajohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 847 6526, tiina.huilaja@kittila.fi

Palvelutalo Pääskylä. Kuva: Kittilän kunta / Antti Jämsén

 

Tiedote pdf-muodossa: 27.5.2020, Kittilän kunta evakuoi tulvariskin vuoksi 70 ihmistä Pääskylänniemen alueelta
- pdf lisätään 28.5.2020
 

Sivua päivitetty: 
27.5.2020