Kutsu: Kittilän kaivoskyselyn tulokset - yleisötilaisuudet 19.11., 20.11. ja 21.11.2018

Utskriftsvänlig version

Kutsu, Lapin yliopisto ja Luonnonvarakeskus:

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kaivostoiminnan vaikutuksista. Tilaisuuksien alustuksena esitellään Lapin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteistyönä Kittilässä toteuttaman karttapohjaisen kyselyn tuloksia.
- 19.11.2018 Kiistalan koululla, klo 18- 20
- 20.11.2018 Hotelli Hullu Poron kokoustiloissa Levillä, klo 18- 20
- 21.11.2018 Kittilän kunnan valtuustosalissa, klo 18 – 20

 

Kittilän kuntakysely kaivostoiminnasta toteutettiin kesä-elokuussa 2018 avoimena nettikyselynä paikkakunnalla asuville suunnattuna. Tilaisuudessa kerrotaan kyselyn alustavista tuloksista kuten kaivostoiminnan havaituista ja koetuista vaikutuksista ympäristöön, liikenteeseen ja hyvinvointiin.

 

Tarkoituksena on myös keskustella siitä, miten tunnistettuja ongelmia voitaisiin ratkaista ja toisaalta pohtia sitä, miten kaivostoimialan tuottamia paikallisia hyötyjä pystyttäisiin vahvistamaan. -Kyselyn tulokset ja työpajojen täydentävät keskustelut muodostavat aineiston tutkimuksen yhteenvedolle ja suosituksille, jotka jaetaan kunnan viranhaltijoille ja päätöksentekijöille alkuvuodesta 2019, yliopistonlehtori Leena Suopajärvi Lapin yliopistosta kertoo.

 

- On tärkeätä keskustella paikkakunnan merkittävästä elinkeinosta, sen vaikutuksista ihmisten arkeen ja elinympäristöön sekä tulevaisuuden skenaarioista. Tutkimustietoa voidaan hyödyntää esimerkiksi maankäytön suunnittelun ja päätöksenteon tukena, tutkija Anna Kantola BUSK-tutkimushankkeesta toteaa. Kyselyssä käytettiin osin karttapohjaisia kysymyksiä, joihin vastaajilla oli mahdollisuus merkitä esimerkiksi havaintoja ympäristövaikutuksista ja liikennevaikutuksista.
Kysely antaa tietoa myös suhtautumisesta kaivostoiminnan laajentumiseen Kittilässä.

 

- Lämpimästi tervetuloa kuulemaan kyselyn alustavat tulokset ja keskustelemaan niistä, Luonnonvarakeskuksen tutkija Mikko Jokinen toivottaa.

 

Olet tervetullut mihin tahansa näistä tilaisuuksista. Ilmoittautumiset tarjoiluja varten mielellään 16.11.2018 mennessä akantola@ulapland.fi tai numeroon 040 484 4027 Anna Kantola, BUSK- tutkimushanke, Lapin yliopisto

BUSK –Building Shared Knowledge Capital to Support Natural Resource Governance in the Northern Periphery-hanke on Luonnonvarakeskuksen johtama ja Pohjoinen Periferia ja Arktinen –ohjelman rahoittama tutkimushanke, jonka tavoitteena on muun muassa tutkia kaivostoiminnan paikallista hyväksyttävyyttä.

Sivua päivitetty: 
19.11.2018