Rovaniemen kaupunki: Kansallisen veteraanipäivän videotervehdys

Utskriftsvänlig version

Tiedote, 24.4.2020, Rovaniemen kaupunki

 

Kansallista veteraanipäivää 27.4. vietetään tänä vuonna etänä riskiryhmään kuuluvien turvallisuus huomioiden

 

Tänä vuonna järjestettävä Kansallinen veteraanipäivä on järjestyksessään 34. valtakunnallinen juhlapäivä. Kansallisen veteraanipäivän teemana on tänä vuonna “Ihmisten välillä hyvä tahto - Välvilja mellan människor". Teema kunnioittaa veteraanipäivän rauhanomaista luonnetta ja nostaa esiin veteraaneilta perintönä saatua puolustettua itsenäisyyttä.

 

Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuuksia vietetään tänä vuonna poikkeuksellisen tavoin. Koronaviruspandemian vuoksi perinteisiä, juhlallisia yleisötilaisuuksia ei pystytä järjestämään. Riskiryhmien suojeleminen on tilanteessa erityisen tärkeää. Rovaniemen kaupunki, Puolustusvoimat ja Rovaniemen seurakunta muistavat veteraaneja etäjuhlallisuuksilla, jotka välitetään myös muualle Lappiin Palvelu TV:n välityksellä, sekä julkaistaan Rovaniemen kaupungin ja Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavissa.

 

"Veteraanipäivän tärkeä ja yhteisöllinen teema kantaa veteraanisukupolven rankkojen sotakokemusten ja jälleenrakennusajan läpi myös nykyhetkeen. Tärkein viesti on nyt, että pidämme kaikki huolta toisistamme näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa", kertoo Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Roosa Nevala.

 

Juhlapuheet ja musiikkiesitykset välitetään videoyhteyksien kautta ympäri Lappia

Veteraanipäivää varten on kuvattu yhteistyössä Lapin sotilassoittokunnan kanssa juhlava videotervehdys, joka välitetään veteraaneille Lapin kuntoutuksen kahvitilaisuudessa sekä muualle Lappiin Lapin kuntoutuksen Palvelu TV:n välityksellä. 

Kansallisen veteraanipäivän videotervehdys on katsottavissa ma 27.4. alkaen: https://youtu.be/NqDj81uEn7w

Videolla kuullaan Kansallisen veteraanipäivän juhlapuhe, jonka pitää kansanedustaja ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto. Puolustusvoimien tervehdyksen juhlapäivään tuo Lapin lennoston komentaja eversti Antti Koskela.

Juhlavia musiikkielämyksiä tarjoaa Lapin sotilassoittokunnan vaskikvintetti, joka esittää kappaleet Muistoja Pohjolasta, Karjalan Kunnailla, Veteraanin iltahuuto sekä Maamme-laulu. Katsojia kannustetaan myös osallistumaan laulamalla videon kappaleiden mukana.

Juhlapuheen ja musiikin lisäksi videolla nähdään Kansallisen Veteraanipäivän kunniaksi vuonna 2019 tuotettu “On aika muistaa” -teos, jossa muistojaan kertovat sotaveteraanit Oiva Honkanen, Aarne Rautiola ja lotta Alli Korva.

Video lähetetään Palvelu TV:n kautta ympäri Lappia eri palvelupisteisiin ja veteraanien koteihin, jonka myötä sen toivotaan tavoittavan mahdollisimman moni kunniakansalainen.

Lue koko tiedote ja Rovaniemen kansallisen veteraanipäivän tapahtumat Rovaniemen kaupungin sivuilta

 

Sivua päivitetty: 
27.4.2020