Talous- ja velkaneuvontaa vuoden 2018 ajan Seita-Säätiöltä

Utskriftsvänlig version

Kittilän kunta hankkii vielä tämän vuoden ajan talous- ja velkaneuvontaa Seita-säätiöltä Sodankylästä. Vuoden 2019 alussa talous- ja velkaneuvonta siirtyy oikeusaputoimistoille. Siihen saakka neuvojana toimiva Paula Nilivaara on tavattavissa sopimuksen mukaan Sodankylän lisäksi myös Muoniossa, Kittilässä ja Utsjoella.

 

Talous- ja velkaneuvojaan kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun laskujen maksamisessa on vaikeuksia On parempi ensin selvittää asiantuntijan kanssa eri vaihtoehtoja kuin ottaa pikavippiä tai tehdä muita hätäratkaisuja. Velkatilanne on sitä helpompi saada hallintaan mitä aikaisemmin siihen puututaan.

 

Taloustilanteen ja velkojen selvittämiseksi pitäisi ottaa talteen kaikki mahdolliset laskut ja perintäkirjeet, vaikka niitä ei enää jaksaisi edes avata, saati sitten maksaa. Myös tulotiedot tarvitaan, jotta voidaan selvittää maksukykyä. Talous- ja velkaneuvoja voi auttaa parhaiten silloin, kun asiakkaalla on jo ensimmäisellä tapaamisella mukana kaikki mahdollisessa velkajärjestelyssä tarvittavat tiedot. Apua annetaan myös pienemmissä maksuongelmissa silloinkin, kun velkaa ei vielä ole liikaa.

Tapaamisajan voi varata puh. 040 8097644 tai sähköpostilla velkaneuvonta@sodankyla.fi.

Sivua päivitetty: 
12.2.2018