Tiedote: Kittilä 150-vuoden ilmeessä seikkailee ahma eri vuodenaikoina

Utskriftsvänlig version

Tiedote 28.3.2018

 

Kittilä 150–vuoden ilme julkistetaan 28.3.2018 Kittilän 150-vuotisjuhlan yhteydessä. Ahman vuodenajat -ilmeen Kittilälle on suunnitellut Jukka Puljujärvi, jonka juuret ovat Kittilässä ja sen pohjoisessa kylässä Puljussa.

 

Kittilän kunta täyttää 150 vuotta tänä vuonna, ja vuotta juhlistamaan haluttiin tilata Kittilää kuvaava juhlailme. Kunnan juhlatoimikunta päätyi tilaamaan ilmeen tunnetulta suomalaisen muodin suunnittelijalta, kittiläläislähtöiseltä Jukka Puljujärveltä. Puljujärven Kittilälle suunnitteleman ilmeen nimi on Ahman vuodenajat. Ilme sisältää Kittilä 150-logon useissa eri väreissä ja Kittilä-kuosin, jossa värikkäät ahmat muodostavat raporttikokonaisuuden.

 

Puljujärven mukaan oli kunnia päästä mukaan tällaiseen projektiin. Hän on aina halunnut tehdä jotain kotia päin, ja siksi tämä toimeksianto tuli kuin tilauksesta. - Halusin ehottomasti tuoda pohjosen ilmiöt osaksi uutta ilmettä, kunnioittaen myös Einari Junttilan tekemää kunnan vaakunaa, Puljujärvi kertoo. - Ahma on kunnan ristiriitainen voimaeläin, ja minusta sen tuli näkyä myös uudistetussa ilmeessä maagisena hahmona.

 

Suunnitteluprosessin aikana Puljujärvi kertoo tehneensä ahmasta useita eri variaatioita, mutta päätyi lopulta mahdollisimman moderniin ja abstraktiin lopputulokseen. Abstrakti muoto antaa tilaa mielikuvitukselle, ilmeessä voi nähdä vaikka tunturin laen tai jopa jalokivimäisen kivilohkareen. Puljujärvi halusi tuoda esiin Kittilän monimuotoisen luonnon ja sen kahdeksan eri vuodenaikaa, samoin kunnan ainutlaatuisen maaperän ja kylien yhteyden.

 

Jukka Puljujärvi ollut viimeaikoina esillä kansainvälisille markkinoille tähtäävällä hálo-vaatemerkillään. Ennen omaan merkkiin keskittymistään hän on työskennellyt mm. Ivana Helsingille sekä Nansolle, ja hänen suunnittelemia vaatteita on nähty Suomen eturivin naisartistien päällä niin musiikkivideoilla kuin punaisilla matoillakin. Haló-merkin nimi viittaa pohjoisen valoilmiöihin kuten revontuliin, kaamokseen ja yöttömiin öihin, ja vaatemerkki on saanut oikeuden Reidar Särestöniemen taiteeseen, mikä näkyy vaatemalliston kirjavissa kankaissa. Kittilässä Puljujärvi sanoo käyvänsä muutamia kertoja vuodessa. - Oma kotiseutu on minulle tärkeä akkujen latautumispaikka, missä sielu lepää ja keho maadottuu, hän kuvaa.

 

Lisätiedot:       

Ahti Ovaskainen, juhlatoimikunnan puheenjohtaja, puhelin 0400 299 891, ahti.ovaskainen@kittila.fi

Marika Salminen, kulttuurisihteeri, juhlatoimikunnan sihteeri, Kittilän kunta, puhelin 040 568 1356, marika.salminen@kittila.fi
Jukka Puljujärvi, suunnittelija, puhelin 040 776 1106, jukka@halofromnorth.com, www.halofromnorth.com

 

Tutustu Ahman vuodenajat –ilmeeseen Kittilän www-sivuilla: www.kittila.fi/kittila-150-juhlailme-ahman-vuodenajat

Logojen ja kuosin käyttöoikeus ja omistus on Kittilän kunnalla. Kittilän kunnan alueella järjestettäville Kittilä 150-juhlavuoden tapahtumille ja muuhun juhlavuotta kunnioittavaan ei-kaupalliseen toimintaan voidaan antaa erikseen lupa käyttää ilmettä, lupa tulee pyytää osoitteesta kirjaamo@kittila.fi.

 

Sivua päivitetty: 
5.4.2018