Visma Ski Classics Ylläs-Levi -hiihtotapahtuma lauantaina 13.4.2019

Utskriftsvänlig version

Tiedote 4.4.2019, Levi Events Oy

Lataa tiedote (pdf), jossa myös aluekartat ja muut kuvat: Visma Ski Classics Ylläs-Levi -hiihtotapahtuma 13.4.2019

Lataa tapahtumaesite/osallistujainfo (pdf): Ylläs-Levi Participant Magazine 2019

 

Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon

Kolmatta kertaa järjestettävä Ylläs–Levi-hiihto kutsuu hiihtokansaa Lapin tunturimaisemin. Kilpailu on osa maailmanlaajuista pitkänmatkan maailmancupia Visma Ski Classic -kiertuetta. Kauden päätöskilpailuun on tulossa pro-hiihtäjien lisäksi paljon hiihdon harrastajia. Matkoina on 70 km (lähtö Sport Resort Ylläkseltä) ja 55 km (lähtö Äkäslompolosta). Maali on Levin eturinteiden edessä Hissitiellä, Zero Pointin vieressä. Tavoitteena on saada mukaan noin 1400 hiihtäjää. Katsojia odotetaan sekä reitin varrelle että maaliin, pääsylippuja ei myydä. Tapahtuma televisioidaan kansainvälisesti ja Suomessa se on nähtävissä YLE Areenassa.

 

OHJELMA LA 13.4.2019

8:25 PRO naisten lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs
9:00 PRO miesten + muiden osallistujien lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs
10:00 Lasten hiihtokisa Äkäslompolojärven jäällä
11:00 55 km lähtö Äkäslompolossa
09:00 - 14:00 Tapahtumatori auki Äkäslompolossa
11:00 - 19:00 Tapahtumatori auki Levin maalialueella
19:00 - 22:00 After Ski -buffet Hullu Poro Areenalla

 

AFTER SKI

Koko hiihtokansan after ski -juhlia vietetään Hullu Poro Areenalla klo 19.00 – 22.00. Liput 42 € / henkilö sisältää maittavan buffet-illallisen, hiihtohenkistä ohjelmaa, sisäänpääsyn Elastisen keikalle ja vaatesäilytyksen. Ovet aukeaa kaikille klo 22.00 ja Elastisen keikka alkaa noin 23.30. Liput kannattaa hankkia tiistaihin mennessä osoitteessa: www.levi.fi/yllaslevi-afterski

 

BUSSIKULJETUKSET
Kilpailijoille on järjestetty maksullinen kuljetus seuraavasti lauantaina 13.4.2019. Lähtö / saapuminen Leviltä Lapland Hotels Sirkantähti.
• Lähtökuljetus klo 6:45 Ylläsjärvi / 9:00 Äkäslompolo
• Paluukuljetus klo 16:30 / 17:30 / 18:30 Ylläsjärvi,tarvittaessa Jounin Kauppa, Äkäslompolo
Bussilipun hinta 10€. Bussilippujen osto ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päältä.
Kilpailijoille on järjestetty maksullinen kuljetus seuraavasti lauantaina 13.4.2019. Lähtö / saapuminen Leviltä Lapland Hotels Sirkantähti.
• Lähtökuljetus klo 6:45 Ylläsjärvi / 9:00 Äkäslompolo
• Paluukuljetus klo 16:30 / 17:30 / 18:30 Ylläsjärvi,tarvittaessa Jounin Kauppa, Äkäslompolo
Bussilipun hinta 10€. Bussilippujen osto ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päältä

 

LIIKENNEJÄRJESTELYT
Tapahtuma aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levin keskustan Hissitie on suljettu torstaina 11.4. klo 7.00 - lauantai 13.4.2019 klo 20.00, jolloin aloitetaan väliaikaisten järjestelyjen purku. Sulku päättyy viimeistään klo 24.00.

Hiihtokilpailureitti kulkee Ylläkseltä Leville seuraavaa Kittilän puoleista latureittiä Kalliokoski - risteys 158 - risteys 159
(Aakenuspirtti) — risteys 150 (Vuolittaman Hirvikämppä) — risteys
149 - Pyhätunturin eteläinen ylempilatu — risteys 138 — risteys 137
(Kätkanlaavu) — Vilttojänkkä — risteys 132 — risteys 131 Ahvenjärven pohjoispuoli — risteys 1 15 — Koutamaa — maisemasilta — Levikeskus.

Viime vuodesta poiketen reitti viedään Levikeskukseen tultaessa Levi Hotel Span ja Levi Ski Resortin huoltohallien välissä olevan tapahtumaan lumetetun lammen kautta.

Kilpailun vuoksi em. latureitille on asetetut seuraavat rajoitukset:
• Luisteluhiihtokielto kilpailureitillä 12.4.2019 klo 18.00 - 13.4.2019 klo 18.00
• Kielletty hiihtosuunta kilpailureitillä Leviltä Ylläkselle päin koko reitin osalta 13.4.2019

 

Linja-autoliikenne muutetaan 11.04.2019 klo 7.00 alkavaksi siten, että kaikki liikenne tapahtuu Levinraittia pitkin.

Kaukoliikenteen pysäkki Kylpylänpuolelta Hissitieltä siirretään Levinraitille Skimbaajankujan puolella olevalle vanhalle pysäkkisyvennykselle. Kaukoliikenteen toinen alppitalojen puoleinen pysäkki siirretään Levinraitille Sirkantähden kodalle siinä olevan paikallisliikennepysäkin jatkeeksi.

Myös Ski bussi kulkee poikkeusreitillä Hissitie – Leviraitti - Rakkavaarantie – Hissitie – Levinkuve - Laaksotie - Ylä-Levintie - Rakkavaarantie. Ski bussit ovat ainoat, jotka kiertävät Levinkuvetta pitkin rakennustyömaan jälkeen.

Hissitien pysäköintialueet ovat myös tapahtuman käytössä.

Levikeskuksen pelastusliikenne sekä yhteydet kiinteistöihin toimivat kisan aikana Keskuskujan, Mariankujan ja Ratsastajankujan kautta.

Latureitin rajoitteiden sekä Levikeskuksen järjestelyiden purkutyöt tapahtuvat heti kisan loputtua lauantaina 13.4.2019 .

PYSÄKÖINTI

Ylläsjärven lähtöpaikalla on käytössä hiihtokeskuksen pysäköintialueet. Äkäslompolon lähtöpaikka sijaitsee Jounin kaupan vieressä, jossa löytyy rajallinen määrä pysäköintipaikkoja. Lisäksi viereiselle pellolle on aurattu lisäpysäköintipaikkoja.
Levin keskustan alueella (maali) ei ole erillistä pysäköintialuetta ja yleiset pysäköintialueet ovat varsin rajalliset. Suosittelemme pysäköimään Gondoli2000 tai South Pointin pysäköintialueille ja käyttämään ski bussia. Bussit liikennöivät klo 9.30 – 19.00.
• 4,00/ päivä Ennakkolippu hissilipputoimistoista, verkkokaupasta, Levin Matkailuneuvonnasta ja alueen hotelleista.
• 4,00/ Kertalippu Ski Bussista
• 3,50 + mpm / Mobiililippu soita matkapuhelimella numeroon 060 6052 1007. Lippu on voimassa tunnin ajan ostohetkestä. Näytä saamasi tekstiviesti maksusta kuljettajalle.

Liikenne ja parkkipaikat tulevat ruuhkautumaan, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa! Liikennettä ja pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt. Kilpatallien hiihtäjille on varattu omat pysäköintialueet sekä erikseen ja Äkäslompolon lähtöalueilla on liikenteenohjaus.

 

SOSIAALINEN MEDIA

Ylläs-Levi hiihto näkyy sosiaalisessa mediassa. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista. Olemme iloisia, jos käytät tunnistetta #ylläslevihiihto jakaessasi kuvia tapahtumasta. Tapahtuman nettisivuilla www.yllaslevi.com on lisätietoa järjestelyistä.

 

KATSELUPAIKKOJA YLLÄKSEN PÄÄSSÄ

70km lähtöpaikka, Ylläsjärvi (kartalla 1.)
Lähtöpaikkana toimii Sport Resort Ylläksen alue Ylläsjärven puolella. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen.

Maisemapaikat Keskisenlaki (kartalla 2.) ja Kellostapuli (kartalla 3.)
Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille voi retkeillä esimerkiksi lumikengillä. Mahtavien tunturinäkymien lisäksi pääset seuraamaan kaunista Kellostapulinkurua pitkin hiihtäviä kilpailijoita. Sopiva reitti tunturien päälle lähtee Luontokeskus Kellokkaan takapihalta ja tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla.

Ylläs Ski Resort ja Ihmisen Rinki (kartalla 4.)
Hiihtokeskus Y1 ja Ihmisen Ringin parkkipaikoilta pääset helposti reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita. 70 kilometrin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen Ringin sisäänkäynnin kohdalla ja toinen hyvä vaihtoehto aistia tunnelmaa on Jokerikuppilan terassilta.

55 km lähtöpaikka ja 70km sprintti, Äkäslompolojärven jää (kartalla 5.)
Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin. Lähtöpaikan läheisyydessä on tarjolla myös husky-ajelutusta katsojille! Lisäksi alueella on lasten hiihtokilpailu ja tapahtumatori.

Lumikengillä tai Fatbike-pyörällä Kukastunturin päälle (kartalla 6.)
Kukastunturin maisemia voi lähteä ihailemaan esimerkiksi lumikenkäillen tai fatbike-pyörällä. Perille pääset kahdesta suunnasta. Äkäslompolon suunnasta matka Kukastunturin päälle talvipolkuja pitkin on loivempi ja pidempi. Toinen reitti lähtee Elämänluukun pihasta, jolloin Kukastunturin päälle tulee matkaa noin 3,5 kilometriä. Täältä matka tunturin päälle on jyrkempi ja lyhyempi.

Hiihtäen, lumikenkäillen tai Fatbikepyörällä latukahvilaan, Kotamaja (kartalla 7.)
Kotamaja on Ylläksen latukahvila, jonka terassilta ja pihapiiristä voit seurata kilpailua kupponen lämmintä käsissä. Kotamajaan pääset esimerkiksi fatbike-pyörällä tai lumikengillä talvipolkuja pitkin. Yksi reitti lähtee jälleen Navettagallerian pihasta ja pituutta tunturien välissä kulkemiseen tulee n. 7 kilometriä. Toinen reitti Kotamajalle lähtee Elämänluukun pihasta, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 6 kilometriä. Hiihtäen pääset perille myös reittiä Kesänkijoki – Hangaskuru – Kotamaja. Kilpailureitin takia tämä on ainut reitti hiihtää Kotamajalle, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 8 kilometriä helppoa ja keskivaikeaa latua pitkin. Kotamajalla hiihtoviikolla kahvi ja Visma-munkki hintaan 5 euroa!

 

YHTEYSTIEDOT Levi Events Oy Satu Pesonen, p. 040 820 9419, satu.pesonen@levi.fi

Sivua päivitetty: 
4.4.2019