Yleisötiedote: Audi FIS Alpine Ski World Cup Levi

Utskriftsvänlig version

Yleisötiedote, Levi World Cup, 13.11.2019
Lataa tiedote tulostettavassa pdf-muodossa

 

FIS Alpine World Cup Tour saapuu seuraavaksi Leville ja Lappiin, kun ohjelmassa on pujottelun maailmancupin avauskilpailu 22.-24.11.2020

Levin maailmancupin kisarinnettä valmistellaan parhaillaan. Säilölumi on levitetty ja upea lokakuinen talvikeli on taannut hyvät lumetusolosuhteet rinteeseen, joten kisa-areena on erinomaisessa kunnossa. Kisoihin saapuu joukkueiden myötä lähes 450 henkilöä, joista urheilijoita on 150 ja loput ovat mm. valmennus- ja huoltohenkilökuntaa 22 eri maasta.  

123 miljoonaa katsojaa näki viime vuonna Levin maailmancupin tapahtumat TV:n välityksellä ja tänä vuonna luvun odotetaan jälleen nousevan. Paikalle on akkreditoitunut kuusi TV-yhtiötä, joka on ennätyslukema Levin maailmancupin historiassa. TV-yhtiöitä on tulossa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Itävallasta, Ranskasta ja Slovakiasta.   

 

VIIKONLOPUN OHJELMA
Perjantai 22.11.2019

14.00 – 17.45 Lasten pujottelukilpailu eturinteellä
18.20 – 18.30 Lasten pujottelun palkintojenjako Zero Pointilla
18.30 – 19.00 Levi Worldcup 2019 -avajaiset
19.00 – 19.30 Naisten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla 22.00 – 04.00 Chisu Hullu Poro Areenalla

Lauantai 23.11.2019
09.30 – 18.00 Yleisökuljetukset non-stop
10.00 Kisa-alue ja Lapland Avenue aukeavat
11.15 Naisten pujottelu, 1. kierros
14.15 Naisten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen. Carlsberg after ski yleisöteltassa kello 18:00 asti.
19.00 – 19.30 Miesten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla
22.00 – 04.00 Erin Hullu Poro Areenalla

Sunnuntai 24.11.2019
9.30 – 16.00   Yleisökuljetukset
11.15 Miesten pujottelu, 1. kierros
14.15 Miesten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

LIPUNMYYNTI
Kilpailuihin myydään pääsylippuja osoitteessa www.worldcuplevi.com/liput. Suosittelemme lippujen ostamista etukäteen, mutta lippuja myydään ennakkoon myös Visit Levin matkailuneuvonnasta sekä tapahtuman aikana pääportilla. Hissilippu ei oikeuta sisäänpääsyyn. Zero Pointin oheistapahtumiin ei ole pääsymaksua.

Pääsylippujen hinnat

•    Aikuinen lauantaipäivä 25 €
•    Aikuinen sunnuntaipäivä 15 €
•    Lapset viikonloppulippu 7-12-vuotiaat 10 €
•    Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa
•    Pääsylippu aikuinen molemmille kisapäiville hinta: 30 €
 

Parttio-passi liput aikuinen, sis. pääsy pääkatsomoon, Feelian tarjoama maistiainen sekä kisapipo.
Lauantaina 59 €      
Sunnuntaina 49 €   
Hinta viikonloppu 79 €     
Sunnuntaitarjous perheille: 2 aikuista ja 1-2 lasta (alle 12-vuotta) 99 €

Tokka VIP-lippu 495€
Perjantain 22.11. sekä lauantain 23.11. Levi Centerin Public Draw iltatapahtumiin on vapaa pääsy.

KIELLETYT TAVARAT SEKÄ LEMMIKKIELÄIMET
Seuraavat tavarat ja aineet ovat kiellettyjä tapahtuma-alueella:

•    Päihteet tai muut huumaavat aineet
•    Terä ja ampuma-aseet
•    Räjähteet, raketit tai muu syttyvä / räjähtävä materiaali
•    Lemmikkieläimet
•    Kauko-ohjattu ilmailualus ja lennokki

 

YLEISÖN SISÄÄNKÄYNTI
Yleisön sisäänkäynti kilpailualueelle on pääportista gondolirakennuksen oikealta puolelta. Sisääntulopaikalla on järjestetty lipunmyynti. Huomioitavaa on, että siirtymät G3 ja G1 sekä Levin huipulta alas johtavat kisa-alueelle. Kisa-alueelle saavuttaessa pitää ostaa pääsylippu. Kisa-alueelta ei pääse eteenpäin Gondoli2000 – hissillä koska se on varattu ainoastaan kilpailijoiden käyttöön.   
 

LIIKENNEJÄRJESTELYT
Levin maailmancup aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levi Black-alueella tämä tarkoittaa esimerkiksi nopeusrajoituksien muutoksia sekä pysäköinnin rajoittamista.
Levin keskustan alueen liikennettä tullaan rajoittamaan perjantaina 22.11. sekä lauantaina 23.11. klo 17.30 – 21.00 välisenä aikana. Tällöin ns. Eturinteiden edessä kulkeva Hissitie on suljettuna yleiseltä liikenteeltä.  
Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuman aikoihin, joten liikkeellä kannattaa olla ajoissa! 

PYSÄKÖINTI
Levi Black -kilpailualueella on maksullinen parkkipaikka yleisölle 10 € / ajoneuvo. Seuraa opasteita!
Levi Black -alueen parkkipaikan kapasiteetti on rajallinen ja tämän täyttyessä pyydämme käyttämään Levin keskustan parkkimahdollisuuksia. Ilmaiset non-stop yleisöbussit kuljettavat kätevästi kisa-alueelle.  
Kilpailijoille, medialle ja organisaatiolle on järjestetty pysäköinti Levi Black alueella. Kulku tapahtuu ns. Levi Black pääliittymästä vain erillisellä kulkuluvalla. Myös yleisölle järjestetty bussikuljetus sekä taksit käyttävät pääliittymää.
Parkkialueet on merkattu selvästi kylteillä ja opasteilla aidattu tarpeen mukaan. Liikennettä sisäänajoa sekä pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.
Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erillistä pysäköintialuetta, yleiset parkkialueet ovat käytössä. Liikenne ja parkkipaikat tulevat ruuhkautumaa, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa!

 

YLEISÖKULJETUKSET
Levin keskustasta on järjestetty yleisölle ilmainen non-stop kuljetus Levi Black -kilpailualueelle ja sieltä takaisin. Tämän aikataulu on seuraava:
LA 17.11. klo 09.30 – 18.00
SU 16.11. klo 09.30 – 16.00
Yleisökuljetusten reitti: Levi Hotel Spa - Zero Point (taksi-asema) - Hotelli Hullu Poro – Levin raitti, Sirkan tähden kohdalla - Levi Black
Levin keskustan alueella järjestettäviin oheistapahtumiin ei järjestetä erikseen kuljetusta Levi Black -alueelta.
 

MUUT KULJETUKSET
Ski bussi kulkee reittiä 1 (R1 = Zero Point - Rakkavaara - Koillisrinne - Zero Point ja R2 = Zero Point – Levinraitti – South Point – West Point – Gondoli – Zero Point 23. - 24.11. klo 09.00 – 19.00 puolentunnin välein.
Taksit on ohjeistettu jättämään ja noutamaan asiakkaat Levi Blackin yleisöbussien kääntöpaikkaa hyväksikäyttäen.  

 

LEVI BLACK (tapahtuma-alue)
Yleisölle on varattu katsomoalue maalialueen tuntumasta sekä kilpailurinteen alhaalta katsottuna oikealta puolelta. Yleisöllä on mahdollisuus myös katsoa tapahtumia aivan rinteen reunalta myös ns. jyrkän osuuden tietämillä. Kisoihin on tuotu myös kaksi ns. jättiscreeniä, jotka sijoitellaan molemmille puolille Levi Black -rinnettä. Tokka VIP -vieraille ja Parttio-passin lunastaneille on varattuna nouseva katsomo maalialueen edessä. Tänne pääsyyn vaaditaan erillinen kulkulupa.  
Alhaalta katsottuna kisarinteen oikealla puolella, kisakahvilan vieressä sijaitseva alue on varattu lasten viihtymiseksi.  Katsomoalueiden ja gondolirakennuksen välisellä alueella kulkee ns. Lapland Avenue, jossa Levin ja Lapin yrittäjät sekä tapahtuman kumppanit tarjoavat palveluitaan ja esittelevät toimintaansa. Myös yleisön ravintolatiloja sijaitsee tällä alueella.  
Alueella myydään myös virallisia Levi World Cup -kisatuotteita. Lisätietoja Levi Shopista numerosta 0207 960 205.  
Tapahtuma-alueelle on sijoitettu yleisiä wc-tiloja ja lisäksi myös erillinen wc-teltta. Inva WC:t sijaitsevat gondolirakennuksen alakerrassa, samoin lastenhoitohuone. Kulku alapihan kautta (tarvittaessa hissillä myös yläpihalta). Ensiaputilat on niin ikään sijoitettu gondolirakennuksen alakertaan. Tapahtuman pelastussuunnitelma on tarvittaessa saatavilla.

 

SOSIAALINEN MEDIA
Levin maailmancup panostaa viestinnässä erityisesti sosiaaliseen mediaan. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista. Olemme iloisia, jos käytät seuraavia tunnisteita jakaessasi kuvia tapahtumista: #worldcuplevi #welcometowinter #levilapland
 

LAPSET JA PERHEET
Lapsille ja perheille on järjestetty omia aktiviteetteja ja toiminta-alue Kisakahvilan läheisyyteen ylätasanteelle. Ylätasanteella on myös sisäänpääsyltään ikärajattomaan kisakahvilaan, josta pystyy seurata kisoja lasi-ikkunan läpi. Teltasta löytyy myös kahvilapalvelut. Teltan läheisyydessä käytössä myös WC:t. Lastenhoitohuone löytyy gondolirakennuksesta.
 

TELEVISIOINTI YLE TV2
YLE TV2 televisioi suorana lähetyksenä Levin alppihiihdon maailmancupin kilpailutapahtumat sekä lähettää kauden ensimmäisen Talvistudio-lähetyksen Leviltä. Lähetyksen tekoa voi seurata Lapland Avenuella.
Lähetysajat lauantaina 23.11.2019 (katso tarkemmat tiedot tiedotteen pdf-versiosta)

 

MAAILMANCUPISTA AIHEUTUVAT MUUTOKSET LEVIN ALUEELLA
Rinteet:   
Levi Black -alueelle ei pääse 20.-24.11.2019 ilman pääsylippua tai akkreditointia. Kilpailurinne G2 on suljettu yleiseltä käytöltä ennen kisoja sekä toistaiseksi kilpailuiden jälkeen. G3 ja G1 sekä Levin huipulta alas johtavat kisa-alueelle. Kisa-alueelle saavuttaessa pitää ostaa pääsylippu. Kisa-alueelta ei pääse eteenpäin Gondoli2000 – hissillä koska se on varattu ainoastaan kilpailijoiden käyttöön.  Eturinteisiin rajataan kilpailijoille harjoittelualue.
Gondolirakennus:
Gondoliravintola (Alpina Café) on kokonaan TOKKA -VIP vieraiden käytössä 22.-24.11. Gondolirakennuksen alakerta on varattu median käyttöön. Johtokeskus sijaitsee katsomon yläpuolella.  Löytötavarat toimitetaan johtokeskukseen.
Hotelli Hullu Poro:
Hotelli Hullu Poron Kongressikeskus toimii kisojen mediakeskuksena sekä kilpailutoimistona. Sisäänpääsyyn vaaditaan akkreditointipassi.  
Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuma-aikoina, joten järjestettyjen julkisten ajoneuvojen käyttö on toivottavaa (kts. liikennejärjestelyt)! Kisa alueelle kannattaa tulla ajoissa!

 

Aluekartat (katso tiedotteen pdf-versiosta)

YHTEYSTIEDOT
Pääsihteeri Marko Mustonen | 040 518 4559  | marko.mustonen@levi.fi  Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari | 0400 690 770 |jouni.palosaari@levi.fi Turvallisuuspäällikkö Heikki Saarensalmi| 044 553 78 26 | heikki.saarensalmi@levi.fi Kilpailutoimisto Natalia Lahtela | 0400 818 484 |natalia.lahtela@skisport.fi
Levi Events Oy Satu Pesonen |040 820 94 19 | satu.pesonen@levi.fi

Sivua päivitetty: 
19.11.2019