Tervetuloa seuraamaan kansainvälistä pelastusharjoitusta Levillä syksyllä 2015

Tulostettava sivu

Tiedote, sisäministeriö 21.8.2015

 

Kittilän Levillä järjestetään 28.9.-2.10.2015 Barentsin alueen maiden (Suomi, Norja, Ruotsi ja Venäjä) kansainvälinen Suomen isännöimä pelastusharjoitus. Harjoitukseen osallistuu runsas joukko vapaaehtoisia sekä pelastus- ja lääkintäalan ammattilaisia, yhteensä ainakin 400 henkilöä.

 

Yleisö on tervetullut seuraamaan harjoitusta ja tutustumaan siihen liittyvään näyttelyyn. Näyttely on avoinna kuntalaisille torstaina 1.10. klo 11.00 - 15.00 Hullu Poro Areenalla, (Rakkavaarantie 5).

 

Kansainvälistä pelastus- ja lääkintätoimintaa voi tulla seuraamaan Sirkan keskustaan Hissitien pysäköintialueelle torstaina 1.10. klo 9.30 - 12.00. Harjoituksen aikana Hissitie on varattu vain harjoituksen liikenteen ja hälytysajoneuvojen pysäköintiä varten.

 

- Jos Lapissa tapahtuisi iso onnettomuus, miten pelastus- ja lääkintäyksiköt ulkomaisin apuvoimin vahvistettuna toimisivat? Tule seuraamaan ammattilaisten toimintaa, kuinka vaikeistakin onnettomuustilanteista selvitään ja saadaan loukkaantuneet hoitoon. Arjessa on mahdollista nähdä vain kapea osa siitä, millaisissa tilanteissa pelastajat joutuvat työskentelemään, millaista ammattitaitoa heiltä odotetaan, millaista kalustoa ja välineistöä he käyttävät ja kuinka kaikki johdetaan. Sirkan kylässä on tarjolla aitiopaikka seurata operaatioita, joissa on mukana myös kansainvälisiä toimijoita, kertoo ylitarkastaja Jari Honkanen sisäministeriöstä.

 

Lähtökohtana on tilanne, jossa Lapin ja pohjoisen muiden pelastuslaitosten voimavarat eivät yksin riitä vastaamaan tilanteeseen ja apua on pyydettävä naapurimaista. Tavoitteena on toimintavalmiuden ja yhteistoiminnan parantaminen maiden kesken. Barentsin alueen mailla on valtioiden välinen sopimus pelastuspalveluavun antamisesta ja vastaanottamisesta pohjoisilla alueilla. Yhteistoimintaa harjoitellaan joka toinen vuosi.

 

Lisätietoja:
ylitarkastaja Jari Honkanen, sisäministeriö, 050 456 44 57

 

Pelastusharjoitus käynnissä. Kuva: sisäministeriö

Sivua päivitetty: 
24.8.2015