Tiedote: Joka neljäs kunnan työntekijä lähtee Ruskamaratonille 2013

Tulostettava sivu

Tiedote 3.9.2013

 

Kuvassa Muksulan päiväkodin porukkaa valmiina Ruskamaratonille

 

Noin sata Kittilän kuntaorganisaation työntekijää on ilmoittautunut tänä vuonna työnantajan tukemana Ruskamaratonille. Tapahtumassa voi juosta tai kävellä eripituisia matkoja lauantaina 7.9.2013.

 

Aikaisempina vuosina, kun kunta on tukenut työntekijöidensä osallistumista tapahtumaan, osallistujia on ollut parikymmentä. - Olen positiivisesti yllättynyt. Tämä osoittaa, että työnantajan kannustin liikunnan harrastamiseen on ollut onnistunut. Fyysisesti ja psyykkisesti hyvinvoiva työntekijä on kunnan voimavara, joten toivottavasti kokeilu saa jatkoa, kertoo liikuntasihteeri Pekka Eriksson.

 

Kittilän kunnan liikuntatoimi on tukenut työntekijöiden osallistumista maksamalla osallistumismaksun ja mukaan ilmoittautuneiden työntekijöiden Kittilä-urheilupaidat. Myös kunnanjohtaja Anna Mäkelä on tyytyväinen työntekijöiden innosta osallistua tapahtumaan.

 

- On hieno juttu, että joka neljäs kunnan työntekijä haluaa reippailla ruskamaratonissa. Tänä vuonna työntekijöille on tarjottu uusia yhteisiä liikuntamahdollisuuksia, ja niistä on myös tiedotettu aktiivisesti. Levillä järjestettäviä kunnan tukemia liikuntatapahtumia on myös alettu pitää työyhteisöjen "yhteisinä juttuina"; tämä näkyi jo Levi24-tapahtumassa kesällä. Työantajan kannalta on yksinkertaisesti mahtavaa, että työntekijät innostuvat liikkumaan, koska se on työnantajalle helppo ja edullinen keino ennaltaehkäistä sairaspoissaoloja ja pidentää työuria, iloitsee Mäkelä.
Työntekijöiden kannustaminen mukaan tapahtumaan on osa laajempaa tyky-toiminnan kehittämistä. Vuoden alussa Kittilän kunnassa toteutetussa henkilöstötutkimuksessa kävi ilmi, että henkilöstö toivoisi parannuksia työhyvinvoinnin huomioonottamiseen ja tyky-toimintaan.

 

Lisätiedot:
Anna Mäkelä, kunnanjohtaja, anna.makela(at)kittila.fi, puh. 040 572 2044
Nina Willman, tiedottaja, nina.willman(at)kittila.fi, puh. 0400 356 027
Lisätietoja tapahtumasta: www.ruskamaraton.com
 

Sivua päivitetty: 
23.10.2013