Tiedote: Kittilästä kaksi oppilasta lähtee Suomen lasten itsenäisyysjuhlaan

Tulostettava sivu

Tiedote 30.11.2017

Valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla järjestetään Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2017 Säätytalossa Helsingissä. Yli 600 lasta, kaksi jokaisesta Suomen kunnasta, on kutsuttu juhlimaan ja onnittelemaan satavuotiasta. Kuntia on pyydetty lähettämään juhlaan kaksi 10-vuotiasta, vuonna 2007 syntynyttä lasta. Vierasjoukon toivotaan edustavan kattavasti kaikkia Suomen lapsia.

 

Kittilän kunnan sivistystoimi lähettää kaksi oppilasta juhlaan. Säätytalolle lähtevät viidesluokkalainen Anni Asikainen Sirkan koulusta ja neljäsluokkalainen Aino Kallojärvi Kaukosen koulusta koulujen valitsemina osallistujina.

 

Itsenäisyyspäivän aaton juhlassa pääministeri Sipilä kättelee kymmenvuotiaat tulevaisuuden rakentajat. Juhlan www-sivuilla kerrotaan, että Suomen lasten itsenäisyysjuhla on arvokas juhla, ja ennen kaikkea se on lasten juhla. Juhlan jälkeen lapsilla ja heidän saattajillaan on vielä mahdollisuus osallistua Kauppatorilla pidettävään Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlinnan viralliseen avaukseen kello 18.00.

 

Juhlan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio.

 

Lisätiedot:
Tiina Nikander-Koivukangas, sivistystoimenjohtaja puhelin 040 705 7486, tiina.nikander-koivukangas@kittila.fi
 

Lisätietoa juhlasta: www.mll.fi

Sivua päivitetty: 
30.11.2017