Tiedote: Levin Alppikoulun huippu-urheilulinja käynnissä jälleen

Tulostettava sivu

Tiedote 20.12.2011

 

Levin Alppikoulun Juho Sattanen ensimmäisiin nuorten talviolympialaisiin 2012

 

Tammikuussa Innsbruckissa Itävallassa järjestetään maailman ensimmäiset, 14–18 -vuotiaille tarkoitetut nuorten talviolympialaiset. Toinen kahdesta Suomesta mukaan valitusta nuoresta alppihiihtäjästä on Levin alppikoulun kittiläläinen Juho Sattanen. Sattanen on lukion ensimmäisellä luokalla ja aloittanut Levin alppikoulun huippu-urheilulinjalla elokuussa 2011. Päävalmentaja Jukka Markkanen ja Juho Sattanen näkevät, että olympialaisiin osallistuminen antaa erinomaisen kokemuksen ja mahdollisuuden nähdä maailmalla, missä muut samanikäiset kehityksessä menevät.
 

– Kilpailullisia meriittejä tärkeämpää on tällä hetkellä Sattasen kehittyminen urheilijana ja alppihiihtäjänä, kertoo Levin Alppikoulun päävalmentaja Jukka Markkanen. – Juhon vahvuuksia laskijana ovat luonnollinen suksituntuma ja analyyttinen suhtautuminen omaan tekemiseen sekä halu kehittyä paremmaksi.

 

Huippu-urheilulinja tähtää alppilupausten mahdollisuuksiin nousta lajissa maailman huipulle asti

 

Levin Alppikoulun huippu-urheilulinja käynnisti toimintansa elokuussa 2011 kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Levin Alppikoulu toimii Kittilän lukion yhteydessä.

 

Elokuussa 2011 huippu-urheilulinjalla aloitti kuusi nuorta alppihiihtäjää, joista neljä lukiossa ja kaksi peruskoulun yhdeksännellä luokalla. Paikallisia nuoria aloittaneista ovat Juho Sattanen, Jenny-Juulia Mäntylä ja Jaakko Mustalahti. Lisäksi aloittivat Minttu Sinkkonen Imatralta, Anna Kempe Kauniaisista sekä Kasperi Kokko Kuopiosta. Päävalmentajana toimii Jukka Markkanen, joka on itse opiskellut Kittilässä alppikoulun ensimmäisellä vuosikurssilla, vuosina 1999–2003.

 

Alppikoulun tavoitteena on tarjota nuorille alppilupauksille laadukasta opetusta pienryhmässä, Suomen parhaat harjoitteluolosuhteet Levillä ja mahdollisuus nousta lajissa maailman huipulle asti. Toiveena on myös, että kotikisoissa Levin maailmancupissa nähdään lähivuosina koulun valmennettavia tulevaisuuden lupauksia. Alppikoulun huippu-urheilulinja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on potentiaalia osallistua tulevaisuudessa alppilajien Eurooppa- tai Maailmancup-kisoihin.

 

Levin alppikoulu on perustettu vuonna 1999, ja alusta saakka opiskeluvaihtoehtoina oli monitaitolinja ja huippu-urheilulinja. Vuosina 2004–2010 huippu-urheilulinjalla ei ollut opiskelijoita. Monitaitolinjalta on valmistunut hiihdonopettajia joka vuosi.

 

Lisätietoja:
Levin Alppikoulu, www.levinalppikoulu.fi
Jukka Markkanen, päävalmentaja, Levin Alppikoulu, puh. 040 673 4345, jukka.markkanen@levi.fi
Tapio Kokko, koordinaattori, Levin Alppikoulu, puh. 0400 642 642, tapio.kokko@levi.fi

 

Kittilän lukio, www.peda.net/veraja/kittila/lukio
 

Sivua päivitetty: 
14.11.2013