Tiedote: THL täsmensi lasten testausohjeita – kouluikäinen vietävä koronatestiin kaikissa flunssaoireissa

Tulostettava sivu

Tiedote 16.9.2020, Kittilän kunta

 

Aikaisemmin THL suositteli, että lieväoireista kouluikäistä lasta voi tarkkailla kotona eikä koronavirustesti ole heti välttämätön.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) täsmensi lapsia koskevaa koronatestausohjetta 11.9.2020. Kittilän kunta muuttaa lasten testaamisen ohjetta THL:n tarkennuksen mukaiseksi.

 

Ohjeen mukaan kouluikäinen lapsi tai nuori tulee viedä koronatestiin, jos hänellä on lieviäkin koronavirusinfektioon sopivia oireita. Käytännössä tällä tarkoitetaan lieviäkin flunssaoireita.

 

Alle kouluikäisen lapsen lieviä oireita voi seurata kotona pari päivää ilman testaamista. Lapsen oireet ovat lieviä, jos hän on virkeä ja jaksaa leikkiä, vaikka hänellä olisikin nuhaa, yskää ja kuumetta.

 

Aikaisemmin THL suositteli, että myös lieväoireista kouluikäistä lasta voi tarkkailla kotona eikä koronavirustesti ole heti välttämätön, jos lapsi ei tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustartunnalle tai kukaan perheestä ei ole ollut matkoilla.

 

Täsmennyksen taustalla on se, että kouluikäiset sairastavat vähemmän kuin pienemmät lapset, ja koronavirusinfektion todennäköisyys on heillä suurempi.

 

Lisätiedot:

THL:n ohjeet lasten testauksesta, https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus

Heidi Tanninen, johtava lääkäri, Kittilän terveyskeskus, heidi.tanninen@kittila.fi

 

Sivua päivitetty: 
16.9.2020