Tietoa ikäihmisille Kittilän tulvatilanteesta

Tulostettava sivu

Tiedote 14.5.2020, Kittilän kunta

 

Kittilän kunta seuraa viranomaisten kanssa tarkkaan tulvatilannetta Kittilässä. Lumimäärän vuoksi vuoden 2020 kevättulvat voivat olla Lapissa tavallista suuremmat, tulvavesi voi nousta tulvavuoden 2005 tasolle ja tulvavahingot ovat mahdollisia. Viileä sää voi siirtää tulvahuippua touko-kesäkuun vaihteeseen tai kesäkuun puolelle. Jos kylmät ja lämpimät jaksot vuorottelevat, voi tulva jakautua pitkälle aikavälille ja tulvahuiput jäävät ennustettua pienemmiksi. Tulvan aikaiset runsaat sateet saattavat kasvattaa ne ennustettua suuremmiksi.
 

Tiedotus tulvavaara-alueilla asuville ikäihmisille

Kunta on kartoittanut kunnassa asuvien ikäihmisten tulvariskialueella olevat kiinteistöt ja kiinteistöt, joihin tieyhteys voi mennä poikki veden noustessa tielle tulvan aikana. Kartoitus on tehty aikaisempien vuosien kokemusten ja viranomaisten tulvakarttojen perusteella. Kunta seuraa tilannetta tiiviissä yhteistyössä pelastusviranomaisen kanssa, ja välittää ajankohtaista tietoa tilanteesta ikäihmisten koteihin toukokuun aikana jaettavalla tiedotteella kiinteistöjen suojauksesta, tärkeistä puhelinnumeroista ja kunnan Kauppakassi-palvelusta.

 

Tietoa kiinteistöjen suojaamisesta ikäihmisille

Huomioittehan, että yksityisten kiinteistöjen suojaus on kiinteistönomistajan vastuulla.

Kittilän kunnan työpajat voivat auttaa kiinteistöjen suojauksessa työntekijäresurssien puitteissa, työn hinta on 12,40 euroa / tunti. (sis.alv) Lisätietoja saat työpajoilta, puh. 0400 219356

Jos teillä ei ole itsellänne tai läheisten avulla tai työpajoja hyödyntämällä mahdollisuutta suojata omaa kiinteistöä, voitte ottaa yhteyttä Lapin pelastuslaitoksen Kittilän päivystäjään:

Päivystävä yksikönjohtaja, Lapin pelastuslaitos, Kittilä, 040 481 0420.
Hätätilanteessa tulvan aikana tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

Yleistä neuvontaa kunnan palveluista saat tulvatilanteessa
Kittilän kunnan tulvainfopuhelimesta, puh. 040 676 3000, (ma-pe, klo 8-16).
Tietoa Kittilän tulvatilanteesta saa myös paikallislehdistä, radiosta ja Kittilän kunnan kotisivuilta www.kittila.fi.

 

Kauppakassi- ja apteekkitavarapalvelu kotiinkuljetuksena

Kittilän kunnan järjestämä palvelu kuljetuspalvelua päivittäistavaroiden ja apteekkituotteiden kotiin tuomiseksi ikäihmisille jatkuu toistaiseksi. Palvelu pyritään järjestämään myös tulvan aikana, jos tiet ovat ajettavassa kunnossa ja pääsy kiinteistöihin on mahdollista.

Kuljetuksesta tulee sopia kunnan yhteyshenkilön kanssa viimeistään kuljetuspäivää edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä puhelimitse 0400 356 453. Huomaathan, että puhelinnumero on muuttunut. Palvelun voi tilata myös sähköpostilla: Kauppakassi@kittila.fi.

Kittilän kunnan kuljetuspalvelu on maksutonta Kittilän kunnan alueella asuville yli 70-vuotiaille. Asiakas sopii kaupan tai apteekin kanssa suoraan ostosten ja palvelumaksujen laskutuksesta. Tarvittaessa kunnan yhteyshenkilö voi neuvoa asiassa.

 

Lisätietoa:

Antti Jämsén, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puh. 040 745 9830, antti.jamsen@kittila.fi
Hanna-Maria Grandell, vs. hallintojohtaja, puh. 040 572 4460, hanna-maria.grandell@kittila.fi

 

Tiedote pdf-muodossa: 14.5.2020, Tietoa ikäihmisille Kittilän tulvatilanteesta

Sivua päivitetty: 
14.5.2020