Vuosi 2017

Tulostettava sivuSend by email

Satutuokioissa 2017 tapahtunutta

14.3. Rankin: Minun vuoroni!

Emmi ja Valtti ovat naapurukset ja parhaat kaverit. Heille tulee yllättäen eripuraa siitä että Valttikin tahtoisi keinua välillä ja valita mitä leikitään. Emmi oppii kantapään kautta oman vuoron odottamisen olevan tylsää.

7.3. Tarina Tuomas-pojasta ja tämän Erkki-nallesta, joka haluaa olla Elli-nalle

Viime viikkoisen Arctic Pride Rovaniemi 2017 teeman innoittamana, satutuokiossa luettiin Walton Jessican Olen ystäväsi aina. Tuomas-poika ja Erkki-nalle ovat parhaat ystävät. Jokin asia painaa kumminkin Erkin mieltä. Tuomas on asiasta huolissaan ja kysyy mikä on vialla? Erkki-nalle ei uskalla aluksi kertoa, koska hän pelkää ettei Tuomas pidä hänestä enää sen jälkeen. Erkki rohkaistuu vihdoin kertomaan että hän tahtoisi olla mieluummin Elli-nalle. Tuomas ei ole siitä moksiskaan vaan sanoo: ”En minä välitä siitä oletko tyttönalle vai poikanalle! Välitän vain siitä että olet minun ystäväni.”

Lopuksi luettiin Hanhiemon iloisesta lippaasta loru Kolme pientä kissanpoikaa.

28.2. Koirien Kalevala

Kalevalan päivän kunniaksi satutuokiossa luettiin Suomen lasten Kalevalaa ja Kunnaksen Koirien Kalevalaa. Väinämöinen on pulassa, hän on luvannut Pohjolan Louhi-emännälle toimittaa Seppo Ilmarisen susien maille Sampoa takomaan. Seppo ei vain tahdo lähteä Kalevalan mailta joten Väinämöisen täytyy turvautua pieneen vilppiin. Hän huijaa Seppoa kertomalla kuusesta jonka latvassa on kuu ja oksilla Otava. Tällä tavoin hän Sepon kiikkumaan kuuseen ja loihtii saman tien Ilmarisen Pohjolaan. Taitava seppä takoo Louhelle vaikka mitä ja onnistuu lopulta takomaan myös Sammon, helpon elämän tuojan.

21.2. Wagner: Timo ja Piko muuttavat

Timo ja pehmokoira Piko ovat muuttamassa uuteen kotiin. Piko vain ei ole asiasta yhtään innoissaan. Timohan voi saada vaikka uusia ystäviä ja miten heidän ystävyytensä sitten käy? Uudessa päiväkodissa Timo ja Piko tapaavat Hannan ja hänen pehmolelunsa Emmin. Voisiko ystävyys toimia nelisinkin?

14.2. Kaichi: Herra Karhun eläinparaati

Pikku-Karhun isä on postiljooni, joka lähtee aina aikaisin aamulla postinjakokierrokselle. Pikku-Karhua tämä surettaa koska hän joutuu olemaan silloin yksin. Lähellä ei asu ketään kaveria jonka kanssa voisi leikkiä päivän aikana. Eräänä aamuna Isä-Karhu lupaa tuoda Pikku-Karhulle erityisen yllätyksen, mutta mikä se on? Tämän jälkeen Pikku-Karhulla ei ole enää ystävistä pulaa.

Hyvää Ystävänpäivää!

7.2. Klassen: Haluan hattuni takaisin

Karhu oli tänäänkin satutuokion pääosassa kirjassa Klassen: Haluan hattuni takaisin. Karhun hattu on hävinnyt ja karhu haluaa sen takaisin. Ovatkohan muut eläimet nähneet sitä? Karhu lähtee kylille kyselemään. Jossain hatun täytyy olla.

Lisäksi luettiin Jukka Itkosen Koipihumppa-kirjasta runot Karhunpoika ja Lumeen loikittu runo

31.1. Melling: Älä huoli, Huuko!

Satutuokiossa luettiin tänään Melling: Älä huoli, Huuko! Karhunpoika Huukon uudelle pipolle käy hassusti kärrynpyöriä heitellessä. Voi harmi! Eihän siinä niin pitänyt käydä! Yksin ei kannata murehtia. Onneksi ystävien apuun ja neuvoihin voi aina luottaa.

24.1. Kempter: Herra Jänis ja rouva Karhu kelkkamäessä

Vuoden ensimmäisessä satutuokiossa luettiin Kempterin Herra Jänis ja rouva Karhu kelkkamäessä. Herra Jänis tahtoisi tehdä lumitöitä, mutta rouva Karhu haluaisi peuhata lumessa ja leikkiä. Saako rouva Karhu houkuteltua ystävänsä kelkkamäkeen? Kestääkö herra Jäniksen pikkuruinen, vanha kelkka?

Sivua päivitetty: 
14.3.2017