Vuosi 2018

Tulostettava sivu

Satutuokioissa tapahtunutta

13.11. Pupun luminen yllätys

Alussa kuunneltiin vauhdikas versio laulusta Jänöjussin mäenlasku. Satuna oli Pupun luminen yllätys. Karhu on aina äkäinen, eikä tahdo pihalleen ketään leikkimään. Yhtenä yönä joku tekee luvatta karhun pihalle lumipupun. Karhu lähtee hakemaan äkäisenä syyllistä joka paljastuu iloiseksi pupuksi. Pupu lähtee karhun kanssa pihalle ja myös karhu innostuu tekemään lumikarhun.

6.11. Karri tohtorina

Karri löytää lääkärinlaukkunsa ja parantaa ”tohtorina” niin Kattiinan kuin Sulo Saukon kuin Tipsu Tipunkin. Jatkuva muiden hoivaaminen käy kuitenkin tohtori Karrin voimille, niin, että lopulta myös häntä hoivataan. Karri saakin maailman parasta hoitoa.

30.10. Timantti lumessa

Myyrä kömpii ulos kolostaan keskellä talvea ja tutustuu lumeen. Hän löytää timantin ja on viemässä sitä kotiinsa. Vaan kuinkas sitten kävikään? Joskus aivan yllättävissäkin paikoissa on taikaa. Kaija Pispan runo Tiistaipäivän timantti päätti satutuokion

23.10. Villeistä villein Cowboy

Satutuokiossa vierailtiin Tusca-villinlännen kaupungissa. Kaupunkiin saapuu iloinen sirkus-karhu Bingo, koira ystävänsä kanssa. Kaupungissa ei uskalleta iloita koska kaikki pelkäävät villeistä villeintä cowboyta. Iloinen Bingo kohtaa Cowboyn ja sen jälkeen kaikki muuttuu. Tarinan luvun lomassa kuunneltiin vauhdikasta villinlännen musiikkia.  

9.10. Pikkupandat päiväkodissa

Pikkupandat, Pan ja Daa, saavat tietää pääsevänsä päiväkotiin. Edellisiltana he eivät meinaa rauhoittua nukkumaan, joten heidän äitinsä kertoo tarinan omasta ensimmäisestä päiväkotipäivästään. Millainenkohan se oli? Entä pikkupandojen oma ensimmäinen päiväkotipäivä?

25.9. Pupu, karhu ja iso karvahirvitys

Iikka-pupu ei malta jäädä iltauniaikaan nukkumaan vaan lähtee äiti-pupun nukahdettua ulos metsään tutkimusretkelle. Metsässä asustaa äidin kertoman mukaan Iso Karvahirvitys, jota Iikka lähtee etsimään uuden ystävänsä karhun kanssa. Iikka löytää Ison Karvahirvityksen mutta otus paljastuukin ystävälliseksi ja kovin tutuksi kaveriksi.

18.9.  Stefanie Dahle: Mansikkahaltiatar - Pelkkää auringonpaistetta

Mansikkahaltiatar kohtaa sateen ja joutuu mansikkoineen muuttamaan pois teekannustaan. Mutta mistä hän löytää uuden kodin? Miten hän saa mansikat muutettua? Kuka auttaisi? Mikä mansikoita vaivaa? Tuokiossa luettiin myös Elina Kynsijärven runo Sateenkaari.

11.9. Ei syytä huoleen, Turo

Tuokiossa kuultiin tarina Turo-karhusta, joka on lähdössä leikkimään isosiskonsa kanssa putouksille. Mutta voi, tulee huoli siitä, että putous on liian äänekäs ja iso. Onneksi isosisko tietää, että murheiden jakaminen saa ne tuntumaan paljon pienemmiltä. Isosisko Taru auttaa pikkuveljeään tekemään huolirasian, jonne huolet voi kätevästi sujauttaa estämästä pitämään hauskaa. Ennen tarinaa luettiin pari murheaiheista runoa Eppu Nuotiolta teoksesta Näin pienissä kengissä.

4.9. Kiki hukkaa pallonsa

Syksyn ensimmäisessä satutuokiossa tutustuttiin Kiki kissaan. Kiki on hukannut pallonsa ja alkaa Aurora-tytön kanssa etsiä sitä. Palloa ei löydy olohuoneesta, lastenhuoneesta eikä makuuhuoneestakaan. Missä se mahtaa olla? Asia selviä kun Aleksi tulee päivän päätteeksi kotiin.

8.5. Siili ja tähtisade

Kevään viimeisessä satutuokiossa luettiin Siili ja tähtisade. Siili on innostunut tähtien tarkkailusta ja avaruudesta. Yhtenä iltana taivaalla on mahdottoman paljon tähdenlentoja ja hän lähtee kertomaan siitä kaikille ystävilleen. He lähtevät porukalla kukkulan huipulle mutta matkan varrella on vastuksia ja he putoavat syvään kuoppaan. Onneksi he löytävät tunnelin jota myöten pääsevät jatkamaan matkaa kukkulalle. Lopuksi luettiin Kaarina Helakisan Leiniköiden kultarahaa.

24.4. Kirjaseikkailu

Kirja seikkaillun johdatti Jukka Virtasen Junalla runorataa-runo. Tuokion satuna luettiin Jenna Kunnaksen Hämärävaarit. Mitä ovat hämärävaarit ja mihin kummaan Pappa-vaari on kadonnut? Etsintä johtaa huimiin seikkailuihin ja hilpeään etsintäreissuun. Lopuksi luettiin satutuokion pitäjän ystävänsä kanssa kirjoittama runo Kirjaseikkailu.

17.4. Saapasjalkakissa

Satuna luettiin satuklassikko Saapasjalkakissa. Myllärin poika saa perinnöksi mustan kissan. Kissa lupaa hänelle rikkautta. Mitä tapahtuu ja kuka on Karabasin markiisi? Lisäksi luettiin pari Arma Mattilan kissarunoa.

10.4. Mennään retkelle!

Satutuokioon virittäydyttiin kuuntelemalla Teddykarhujen huviretki. Elina Kynsijärven runo Metsäretki johdatteli aiheeseen eli retkeen. Satuna luettiin Carrie Westonin Boris telttaretkellä. Boris on vähän kömpelö harmaakarhu, mutta kiltti ja hyväsydäminen. Kukahan pelastaa telttaretken? Viimeisenä luettiin Jukka Parkkisen runo Luonnonihmeitä.

27.2. Typy ja kelju keiju

Typyn kotona järjestetään juhlat. Bertta-täti tulee auttamaan järjestelyissä ja tuo Typylle tuliaisiksi keijupaperinuken, joka osoittautuukin aika eläväiseksi tapaukseksi. Pian Typyn huoneessa on mahdoton sotku ja juhlakakkukin on vaarassa mennä pilalle. Mutta yllättäen keiju osoittautuukin hyväksi kakunkoristeeksi

20.2. Minun, sainoi orava

Huoleton Oili orava ei ole kerännyt vielä yhtään käpyä talven varalle. Sadan kävyn Sakari sen sijaan on tosi ahkera keräilijä. Kumpikin huomaavat samaan aikaa metsän viimeisen kävyn. Alkaa hurja kilpajuoksu kumpi mahtaa saada kävyn? Lopussa kaikki saavat kuitenkin vatsansa täyteen.

6.2. Kettu ja värit

Kettu näkee ilmoituksen jossa haetaan taivaanrannanmaalaria. Hän tahtoisi sellaiseksi ja alkaa etsiä kauneinta väriä. Tehtävä on vaikea mutta oikea väri löytyy pohjoisen taivaalta.

30.1. Bäätöntä menoa

Lumikukka-lammas sairastuu eräänä talvi-iltana. Maatilan muut eläimet ovat siitä kovin huolissaan. Onneksi apuun saadaan Anni-eläinlääkäri. Lumikukka parantuu ja tahtoo juhlistaa sitä järjestämällä yökyläjuhlat herkkujen ja discopallon kera.

23.1. Onnea, Sakari Topelius!

Satutuokiossa juhlistettiin Zacharias Topeliusta jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 200 vuotta. Aina ja Tessa lähtevät Vattumadon innoittamana metsään hakemaan lisää vadelmia mutta eksyvät. Onneksi Vattukuningas auttaa heitä selviämään metsässä yön yli. Lopuksi kuultiin Viisivuotiaan sankarilaulu, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. 

16.1. Paddington pää pyörällä

Paddington kolauttaa päänsä kotipihallaan, loukkaa olkapäänsä sekä menettää muistinsa. Siitähän seuraa sairaalareissu jonka yhteydessä päästään tutustumaan mm. röntgenkoneeseen, rokotuksiin ja lastenosaston muihin potilaisiin. Sen jälkeen kuultiin Jukka Itkosen runot Sairaalaan ja Apteekki. Lopuksi tutkittiin mitä lääkärinlaukusta löytyy.

Sivua päivitetty: 
14.11.2018