Omaolo-palvelu käyttöön Kittilässä

Kuva
Mies ja nainen katsovat keittiönpöydän äärellä läppäriltä, kuvituskuva

Tiedote 20.12.2021, Kittilän kunta

 

Kittilän kunta on ottanut kuntalaisten käyttöön kansallisen digitaalisen Omaolo-palvelun. Palvelu tulee olemassa olevien palveluiden sosiaali- ja terveyspalveluiden rinnalle, sillä ei ole tarkoitus korvata jo olemassa olevia palvelukanavia vaan tuoda niiden rinnalle uusi sähköinen tapa asioida ajasta ja paikasta riippumatta.

Omaolosta terveyspalvelut löytyvät nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden. Omaolon antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia. Ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

Palvelu toimii osoitteessa  www.omaolo.fi, jossa täytetään oirearviokysely, vastaustesi perusteella saat hoitosuosituksen oireeseesi ja voit lähettää oirearviosi ammattilaiselle.

Kittilässä on tällä hetkellä käytössä alaselän oirearvio, hengitystietulehdus-, olkapään kipu, jäykkyys tai vamma-, seksitautiepäily-, virtsatietulehdus oirearvio. Myöhemmin on mahdollista laajentaa Omaolon tarjontaa useisiin muihinkin oirearvioihin sekä muihin Omaolon tarjoamiin palveluihin.

Palvelun käyttäjä saa kiireellisyydestä riippuen yhteydenoton ammattilaiselta pian, esimerkiksi samana tai seuraavana arkipäivänä. Yhteydenotto voi tapahtua puhelimitse tai viestinä Omaolopalvelussa. Mikäli ammattilaisen apu ei ole oirearvion perusteella tarpeen, Omaolo antaa luotettavat omahoito-ohjeet.

Omaolo on Suomen valtion omistaman DigiFinland Oy:n sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Lähtökohtana on sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintamallien uudistaminen.

Lisätietoja:
Tanja Gullsten, sairaanhoitaja, Kittilä kunta, tanja.gullsten@kittila.fi

Tutustu palveluun: Omaolo.fi https://www.omaolo.fi/

Lisätietoja palvelusta Digifinland.fi sivuilta: https://digifinland.fi/toimintamme/omaolo-palvelu/omaolokasikirja/

Videot (avautuvat YouTubessa)
Omaolo.fi - Huolenpitoa siellä missä sinäkin

Toimi oikein -digianimaatio

Alaselän kipuja? Aloita Omaolosta. Omaolo.fi kertoo, vaativatko oireesi hoitoa

Kirveleekö virtsatessa? Aloita Omaolosta. Omaolo.fi kertoo, vaativatko oireesi hoitoa