Audi FIS Alpine Ski World Cup Levi 18.-20.11.2022 ja Aurora Event 18.11.2022

Kuva
Levi World Cup 2022

Yleisötiedote

FISin toiveiden mukaisesti tänä vuonna lasketaan jälleen kaksi naisten kilpailua lauantaina 19.11. ja sunnuntaina 20.11.2022. Kisoihin saapuu joukkueiden myötä lähes 240 henkilöä, joista urheilijoita on 85 ja loput ovat mm. valmennus- ja huoltohenkilökuntaa 20 eri maasta.
TV yhtiöitä saapuu kuudesta eri maasta lähettämään kisoja ympäri maailmaa.


Levin maailmancupin rinnalle on rakennettu yhdessä Ylen kanssa Aurora – tulevaisuus tapahtuma tunturissa. Aurora on uusi vuosittainen huipputapaaminen, joka kokoaa merkittäviä ja kiinnostavia puhujia pohtimaan tulevaisuuden isoja kysymyksiä. Aurora on “puhefestivaali”. Se koostuu keskusteluista ja kohtaamisista, ja huipentuu pääpuhujan puheenvuoroon tunturilla, ulkona avoimen taivaan alla. Pääpuhuja on Viron entinen presidentti Kersti Kaljulaid. Ulkona tapahtuma puheenvuoro on kaikille avoin ja veloitukseton. Päivällä tapahtuvia keskusteluja pääsee seuraamaan lounaslipun hinnalla. Lisätietoja ja lipunmyynti: auroraevent.fi
Keskustelut lähetetään Ylen kanavilla ja Areenassa.


VIIKONLOPUN OHJELMA

Perjantai 18.11.2022
10.30–18.30 Aurora – tulevaisuustapahtuma tunturissa, Levi Summit
14.30 Lasten alppikisa eturinteillä
18.00–18.30 Aurora - tapahtuman avoin yleisöluento, Viron entinen presidentti Kersti Kaljulaid - lumilavalla Express-hissin yläasemalla
18.30–20.00 Maailmancupin avajaiset, public draw eli numeroliivien arvonta ja lasten kisan palkintojenjako lumilavalla Express-hissin yläasemalla. Minikeikalla myös artisti Sanni.
Express-hissillä kulkeminen on maksutonta Aurora-tapahtumaan ja maailmancupin avajaisiin.


Lauantai 19.11.2022
09.45–16.30 Yleisökuljetukset non-stop (katso erillinen aikataulu alla)
10.00 Kisa-alue ja Lapland Avenue aukeavat
11.00 Naisten pujottelu, 1. kierros
14.00 Naisten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.


Sunnuntai 20.11.2022
9.45–16.30 Yleisökuljetukset non-stop (katso erillinen aikataulu alla)
11.15 Naisten pujottelu, 1. kierros
14.15 Naisten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

LIPUNMYYNTI
Molempien tapahtumien pääsylippuja ja pysäköintilippuja myydään ennakkoon lippu.fi -verkkokaupassa. Lisätietoja:
www.worldcuplevi.com/Liput
www.auroraevent.fi
Ostathan lippusi ajoissa!


Pääsylippujen hinnat:
Aurora Tulevaisuustapahtuma päivälippu, sisältää lounaan ja Gondoli Express lipun 37 €
Aurora Tulevaisuustapahtuma illallislippu Ravintola Kekäle – 98 €


MAAILMANCUPIN AVAJAISET JA AURORAN PÄÄPUHUJA 18.11. – VAPAA PÄÄSY


VIIKONLOPPULIPPU 19.-20.11.
Aluelippu 38 €
Lasten lippu, 7-14 vuotta, (sis. alue + pääkatsomo) 15 €
Alle 7-vuotiaat veloituksetta
Pääkatsomolippu 65 €
Parttio-passi (sisältää kisapipon ja pääsyn pääkatsomoon) 85 €
Pysäköintilippu 15 €
PÄIVÄLIPPU LAUANTAI 19.11. TAI SUNNUNTAI 20.11.
Aluelippu 28 €
Lasten lippu, 7-14 vuotta, (sis. alue + pääkatsomo) 10 €
Alle 7-vuotiaat veloituksetta
Pääkatsomolippu 45 €
Pysäköintilippu 10 €


Liput ostetaan lippu.fi sivulta. Hinnat sisältävät lippu.fi palvelupalkkion ja niihin lisätään toimitusmaksu, riippuen toimitustavasta.
Aluelipulla pääset tapahtuma-alueelle ja kisan seuraaminen on mahdollista rinteen vierestä.
Pääkatsomolipulla ja Parttio-passilla pääset tapahtuma-alueen ja rinteen reunan lisäksi maalialueella sijaitsevaan nousevaan kisakatsomoon, jossa on numeroimaton seisomapaikka.
Sisäänpääsylipuilla pääsee alueelle sisään päivän aikana kerran, eikä alueelta voi poistua välillä päivän aikana. Alueella on useita ruokamyyntipisteitä ja lämmin lounas- ja kahvilaravintola.

Lippuja markkinoidaan ennakkoon ostettavaksi. nettikaupasta, ovella on rajoitettu määrä lippuja tapahtumapäivinä.


KIELLETYT TAVARAT
Seuraavat tavarat ja aineet ovat kiellettyjä tapahtuma-alueella:
• Päihteet tai muut huumaavat aineet
• Terä ja ampuma-aseet
• Räjähteet, raketit tai muu syttyvä / räjähtävä materiaali


LIIKENNEJÄRJESTELYT
Levin maailmancup aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levi Black-alueella tämä tarkoittaa nopeusrajoituksien muutoksia sekä pysäköinnin rajoittamista.
Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuman aikoihin, joten liikkeellä kannattaa olla ajoissa!


PYSÄKÖINTI
Levi Black -kilpailualueella on maksullinen parkkipaikka yleisölle 10 € / ajoneuvo / päivä. Opasteet ohjaavat! Levi Black -alueen parkkipaikan kapasiteetti on rajallinen. Ilmaiset non-stop yleisöbussit kuljettavat kätevästi kisa-alueelle.
Kilpailijoille, medialle ja organisaatiolle on järjestetty pysäköinti Levi Black alueella. Kulku tapahtuu ns. Levi Black pääliittymästä vain erillisellä kulkuluvalla. Myös yleisölle järjestetty bussikuljetus sekä taksit käyttävät pääliittymää.
Parkkialueet on merkattu selvästi kylteillä ja opasteilla aidattu tarpeen mukaan. Liikennettä sisäänajoa sekä pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.


YLEISÖKULJETUKSET
Levin keskustasta on järjestetty yleisölle ilmainen non-stop kuljetus Levi Black -kilpailualueelle ja sieltä takaisin. Kuljetusten aikataulu on seuraava:
La 19.11. klo 09.45–18.30
Su 20.11. klo 09.45–16.30

Yleisökuljetusten reitti: Hotelli Sirkantähti / Break Sokos Hotelli Levinraitilla - Hotelli Hullu Poro Rakkavaarantiellä - Hissitien bussipysäkki Kotipizza - Levi Black / kisa-alue. Klo 15 alkaen paluukuljetukset Levi Hotel Span pihaan.
Bussit kulkevat non-stoppina noin 10 minuutin välein. Bussikuljetus on maksuton.


Muut kuljetukset
Ski bussi kulkee kahta eri reittiä 19. - 20.11.2022 klo 9.00–19.00 puolentunnin välein.
R1 = Zero Point - Rakkavaara - Koillisrinne - Zero Point
R2 = Zero Point – Levinraitti – South Point – West Point – Gondoli – Zero Point
Taksit on ohjeistettu jättämään ja noutamaan asiakkaat Levi Blackin yleisöbussien kääntöpaikkaa hyväksikäyttäen.


LEVI BLACK TAPAHTUMA-ALUE
Yleisölle on varattu katsomorakenne suoraan maalialuetta vastapäätä. Katsomoon oikeuttavat VIP-liput, pääkatsomoliput ja Parttio-passi. Yleisöllä on mahdollisuus myös katsoa tapahtumia aivan rinteen reunalta myös ns. jyrkän osuuden tietämillä. Kisoihin on tuotu myös kaksi jättiscreeniä, jotka sijoitellaan molemmille puolille Levi Black - rinnettä. Yleisöä palvelee Metsäbaari sekä Rinnebaari pääkatsomon välittömässä läheisyydessä.
Gondoliravintola on avoinna yleisölle klo 10.00–16.00. Ravintolassa on tarjolla buffet-lounas sekä laaja valikoima kahvilatuotteita, olutta ja muita juomia. Gondolirakennuksen alakerta on varattu median käyttöön. Löytötavarat toimitetaan Gondoliravintolaan. Siirsin tämän tähän tuolta alhaalta,
After Ski teltta on avoinna yleisölle lauantaina klo 10.00–18.00, Dj Jaba viihdyttää kisavieraita. Su teltta palvelee klo 10.00–16.00.


TOKKA VIP -vieraille on varattu oma teltta ja terassi Home of Quatro -kyltin läheisyyteen. Tänne pääsyyn vaaditaan erillinen VIP-lippu.
Katsomoalueiden ja gondolirakennuksen välisellä alueella kulkee ns. Lapland Avenue, jossa Levin ja Lapin yrittäjät tarjoavat palveluitaan ja esittelevät toimintaansa. Alueella on tarjolla myös kahvilatuotteita.
Alueella myydään myös virallisia Levi World Cup -kisatuotteita. Lisätietoja Brand Storesta numerosta 0207 960 205.

Tapahtuma-alueelle on sijoitettu yleisiä wc-tiloja sekä sisäänkäynnin läheisyyteen, että Home of Quatro -kyltin läheisyyteen. Inva WC:t sijaitsevat gondolirakennuksen alakerrassa, Metsäbaarissa ja Home Of Quatro kyltin luona, samoin lastenhoitohuone. Ensiaputilat ovat niin ikään gondolirakennuksessa, alimmassa kerroksessa. Alueella päivystää SPR.


SOSIAALINEN MEDIA
Levin maailmancup panostaa viestinnässä erityisesti sosiaaliseen mediaan. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista @worldcuplevi. Olemme iloisia, jos käytät seuraavia tunnisteita jakaessasi kuvia tapahtumista: #worldcuplevi #welcometowinter #levilapland


LAPSET JA PERHEET
Lastenhoitohuone löytyy gondolirakennuksesta. Lapsille on tarjolla erilaista tekemistä kuten lumisählyä ja kullanhuuhdontaa. Kaikille Lapin alueen alakoululaisille on jaettu Agnico Eaglen toimesta ilmaiset pääsyliput.


LIIKUNTARAJOITTEISET
Liikuntarajoitteisille on oma parkkipaikka lähellä sisäänkäyntiä, noudata liikenteenohjauksen ohjeistusta. Avustaja pääsee ilmaiseksi sisään, omaa lippua ei tulosteta. Alueella liikkuminen on hankalaa lumen ja maaston vuoksi, tarvittaessa henkilökunta voi tilata kyydin katsomoalueelle.


TELEVISIOINTI YLE TV2
Ylen Urheilustudion olympiakausi starttaa Leviltä! Yle tekee koko viikonlopun Urheilustudion suoraa lähetystä Lapland Avenuelta. Tule tapaamaan Kallea ja muuta Urheilustudion väkeä studiolle. TV2 televisioi suorana lähetyksenä Levin alppihiihdon maailmancupin kilpailutapahtumat. Lähetykset suoraan Leviltä lauantaina 19.11. klo 10.45 – 15.30 ja sunnuntaina 20.11. klo 09.58 – 15.45.


MAAILMANCUPISTA AIHEUTUVAT MUUTOKSET
Rinteet
Levi Black -alueelle ei pääse 19.-20.11.2022 ilman pääsylippua tai akkreditointia. Kilpailurinne G2 on suljettu yleiseltä käytöltä ennen kisoja sekä toistaiseksi kilpailuiden jälkeen. Rinteet G1 ja G3 johtavat kisa-alueelle. Kisa-alueelle saavuttaessa pitää olla etukäteen ostettu pääsylippu. Kisa-alueelta ei pääse eteenpäin Gondoli2000 – hissillä koska se on varattu ainoastaan kilpailijoiden käyttöön.

Gondolirakennus
Gondoliravintola on avoinna yleisölle klo 10.00–16.00. Ravintolassa on tarjolla buffet-lounas sekä laaja valikoima kahvilatuotteita, olutta ja muita juomia. Gondolirakennuksen alakerta on varattu median käyttöön. Löytötavarat toimitetaan Gondoliravintolaan.


TERVEYSTURVALLISUUS
Lapin sairaanhoitopiirissä on voimassa maskisuositus sisätiloissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista sekä julkisissa liikennevälineissä. Huolehditaan edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä pidetään huoli, että liikumme muiden ihmisten seurassa ja julkisilla paikoilla ainoastaan terveenä.
Oireiset potilaat (koronaan sopivat oireet) pyydetään ottamaan yhteyttä kunnan terveyskeskuksen päivystysnumeroon 0400 356 498. Kisojen aikana Levin testauspisteenä toimii Pihlajalinna.

Kuva
Levi Black aluekartta Levi World Cup 2022

YHTEYSTIEDOT
Pääsihteeri Janne Leskinen | 040 0300 930 |janne.leskinen@skisport.fi
Tapahtumajohtaja Satu Pesonen |040 820 9419 |satu.pesonen@levi.fi
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari | 0400 690 770 |jouni.palosaari@levi.fi
Turvallisuuspäällikkö Heikki Saarensalmi| 044 553 78 26 | heikki.saarensalmi@levi.fi
Kilpailutoimisto Natalia Lahtela | 0400 818 484 |natalia.lahtela@skisport.fi