Terveysturvallinen äänestäminen aluevaaleissa

Tiedote 13.1.2022, Kittilän kunta

 

Näin toimit, jos olet karanteenissa tai sinulla on hengitystieoireita

Hengitystieoireisia ja karanteenissa olevia äänestäjiä varten on suunniteltu erityistoimenpiteitä äänestyksen mahdollistamiseksi. Toimenpiteet riippuvat siitä, sairastutko ennakkoäänestysaikana vai vaalipäivänä.

 

Ennakkoäänestysaikana kotimaassa 12.1.-18.1.2022

Jos sinulla on hengitystieoireita, käy koronatestissä ja odota testitulosta ennen kuin äänestät ennakkoon, tai jos olet omaehtoisessa karanteenissa, odota karanteenin päättymistä ennen kuin äänestät. Jos olet lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, älä tule ennakkoäänestyshuoneistoon. Voit soittaa etukäteen keskusvaalilautakunnan sihteeri Sanna Ylinammalle puh 040 6530 774.

 

Vaalipäivänä 23.1.2022

Jos sinulla on vaalipäivänä hengitystieoireita tai olet omaehtoisessa karanteenissa tai jos tiedät olevasi vaalipäivänä lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, toimi seuraavasti: Älä tule sisälle vaalihuoneistoon vaan soita vaalihuoneiston ulko-ovessa tai sen läheisyydessä olevassa vaalijulisteessa olevaan vaalilautakunnan puheenjohtajan puhelinnumeroon.

Tartuntatautilain mukaan eristyksen ja karanteenin aikana vain välttämätön asiointi ohjeita noudattaen on sallittua.  Mikäli tiedät olevasi lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä ennakkovaalien aikaan tai vaalipäivänä, noudata tartuntataudeista vastaavan lääkärin antamia ohjeita tullessasi äänestämään.

Lisätietoja aluevaaleihin liittyvistä asioista löydät sivulta https://vaalit.fi/aluevaalit

KITTILÄN KUNNAN KESKUSVAALILAUTAKUNTA

 

Oikeusministeriön vaalisivuilta vaalit.fi löytyy äänestäjille ohjeita terveysturvalliseen äänestämiseen korona-aikana. Aluevaaleja koskevat ohjeet on valmisteltu yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Lue lisää:
https://vaalit.fi/-/1410853/oikeusministerio-ohjeistaa-turvallisesta-aanestamisesta-korona-aikana-1

 

Lisätietoja:
Sanna Ylinampa, hallintojohtaja, Kittilän kunta, sanna.ylinampa@kittila.fi, puhelin 040 653 0774