Koronaohjeet ja tiedotteet

Kittilän kunnan koronavirus-sivun tarkoitus on kertoa miten valtakunnalliset linjaukset vaikuttavat Kittilässä ja mistä Kittilässä olevat ihmiset voivat saada tarvitsemaansa apua tai neuvontaa.

Kuva
Piirroskuva henkilöstä maski kasvoilla ja teksti Coronavirus 2019-nCov

Koronarokotukset Kittilässä

Ajankohtaista tietoa koronarokotuksista löytyy sivulta: Koronarokotusten ajankohtainen tilanne Kittilässä

Ajanvarauspuhelin, Kittilän terveyskeskus, p. 040 747 6102, avoinna ma-pe 8-14

 

Koronarokotustodistukset

Voit saada rokotustodistuksen Omakannasta sen jälkeen, kun rokotteen antaja on tallentanut rokotustiedot Kanta-palveluihin oikeassa muodossa. Yleensä todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Tiedot tulevat näkyviin osalle rokotetuista viiveellä, koska rokotustietoja korjataan tietojärjestelmään takautuvasti.

Jos siis todistustasi ei vielä näy Omakannassa, odota rauhassa, tietosi kirjautuvat kyllä Omakantaan. Jos huomaat todistuksen muodostumisessa virheen ja tarvitset todistuksen välttämättömästä syystä, ota yhteys potilastietojärjestelmän pääkäyttäjään: Soile Liekkinen, puh. 040 355 3536 tai sähköpostilla: soile.liekkinen@kittila.fi

Jos et jostakin syystä saa  todistustasi tulostettua Omakannasta, voit pyytää paperitulosteen terveydenhuollosta: Todistuspyynnöt tehdään rokotusajanvarausnumerosta p. 040 747 6102 (valinta 3). Todistuspyyntö tulee tehdä hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen todistuksen tarvetta.

 

Koronatestaus Kittilässä

Jos sinulla on koronavirustautiin viittaavia oireita, voit hakeutua koronatestiin soittamalla terveyskeskuksen päivystysnumeroon 0400 356 498, käytössä 24/7, myös pyhinä. Numerossa on takaisinsoittopalvelu.
Osoite: Kittilän terveyskeskus, Sairaalantie 2, 99100 Kittilä

Mikäli olet Sirkassa Levin matkailukeskuksen alueella oleva matkailija, voit hakeutua suoraan yksityisille lääkäriasemille, jotka tekevät asiakkaille maksuttomasti koronatestausta kunnan kanssa sopimusperusteisesti:
Pihlajalinna Levi p. 010 312 141, Levintie 1590, 99130 Sirkka, www.pihlajalinna.fi
Lääkäriasema Bene, p. 0400 808 804, Levinraitti 6, 99130 Sirkka, www.benefinlandia.fi/index.html

 

Koronavirustautiin viittaavia oireita ovat

  • kuume
  • yskä
  • päänsärky
  • pahoinvointi
  • ripuli
  • lihaskipu
  • kurkkukipu
  • nuha
  • hengenahdistus
  • haju- ja/tai makuaistin menetys

Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustautien oireista muuten kuin koronavirustestillä.

 

Koronajäljitys

Kittilän koronajäljitys: puhelin 040 672 8394, Pihlajalinnan tartuntajäljitys.

Voit ottaa yhteyttä mikäli tiedät tai epäilet altistuneesi koronavirukselle, eikä sinulle ole tullut yhteydenottoa tartunnanjäljityksestä.

 

Jos lapsi sairastuu

Jos lapselle tai hänen perheenjäsenelleen tulee koronavirustautiin viittaavia lieviäkin oireita, tulee oireilevalle tehdä koronavirustesti. Testiin hakeudutaan soittamalla terveyskeskuksen päivystysnumeroon 0400 356 498. Numerossa on takaisinsoittopalvelu.
Lapin sairaanhoitopiiri: Lapsen sairastuminen –ohje huoltajalle
(Koronaturvallinen Lappi -sivustolla)

 

 

Lue lisää:

THL - ajankohtaista koronaviruksesta

 

Kittilän kunnan maskijakelu vähävaraisille pääkirjastossa

Kunnan maskijakelu jatkaa sykystä 2021 eteenpäin kirjaston tiloissa, osoitteessa Kirjatie 1, kirjaston aukioloaikoina, maanantaista torstaihin klo 11-18 ja perjantaisin klo 9-16. Maskeja saavat noutaa maksutta kaikki vähävaraiseksi itsensä kokevat. Kerralla voi noutaa yhden 50 kpl paketin henkeä kohti, jonka arvioidaan riittävän kahdeksi kuukaudeksi. Maskit hankitaan edelleen Kittilän kunnan toimesta. Tarvittaessa maskien jakelukäytännöstä voi tiedustella työpajoilta puhelinnumerosta 0400 403 889 sekä kirjastosta puhelinnumerosta 040 728 5733.

 

Koronaturvallinen Lappi

Koronaturvallinenlappi.fi on Lapin sairaanhoitopiirin, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja House of Laplandin toteuttama sivusto jolla jaetaan tietoa alueen koronatilanteesta ja siihen liittyvistä asioista.

koronaturvallinenlappi.fi

 

Ajankohtaista kansallista tietoa koronaviruksesta

https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

https://avi.fi/koronainfo

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-siivoukseen

https://raja.fi/korona-info

 

Kittilän kunnan koronaohjeet ja tiedotteet

6.8.2021 Koronatilanne Kittilässä 6.8.2021

3.8.2021 Kunnantalolla asiointi ensisijaisesti sähköpostilla ja puhelimitse

 

Kunnanjohtajan videot

7.4.2020
Kittilässä on 6.4. yhteensä 17 varmistettua koronavirustartuntaa. Kunnanjohtaja Antti Jämsen pyytää matkaa Kittilään suunnittelevia pysymään pääsiäinen kotonaan koronavirustartunnan leviämisen estämiseksi. Kittilän kunnan terveyskeskus toimii normaalisti kaikissa kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa. Potilailla ei ole kohonnutta riskiä saada koronavirustartuntaa terveyskeskuksessa asioidessaan.
Video julkaistu Kittilän kunnan Facebook-sivulla 7.4.2020

 

2.4.2020
Kittilän kunnassa on todettu 11 koronavirustartuntaa. Kunnanjohtaja Antti Jämsen kehottaa kuntalaisia noudattamaan viranomaisohjeita koronavirusepidemian välttämiseksi.
Video julkaistu Kittilän kunnan Facebook-sivulla 2.4.2020

 

16.3.2020
Kittilän kunta huomioi hallituksen linjaukset kunnanjohtaja Antti Jämsenin mukaan koronaepidemiaan varautumisessa.
Video julkaistu Kittilän kunnan Facebook-sivulla 16.3.2020