Koronaohjeet ja tiedotteet

Kittilän kunnan koronavirus-sivun tarkoitus on kertoa miten valtakunnalliset linjaukset vaikuttavat Kittilässä ja mistä Kittilässä olevat ihmiset voivat saada tarvitsemaansa apua tai neuvontaa.

Kuva
Piirroskuva henkilöstä maski kasvoilla ja teksti Coronavirus 2019-nCov

Koronarokotukset Kittilässä

Ajankohtaista tietoa koronarokotuksista löytyy sivulta Koronarokotukset Kittilässä.

Tietoa ajanvarauksesta löytyy sivulta Ajanvaraus koronarokotukseen.

 

Koronarokotustodistukset

Tietoa ja ohjeet koronarokotustodistuksesta löytyy sivulta Koronarokotustodistukset.
 

 

Koronatestaus Kittilässä

Koronatestaus on maksutonta kuntalaisille ja alueella oleskeleville sekä matkailijoille kun testikriteerit täyttyvät. Testikriteerit
Mikäli tarvitset testituloksen koronapassiin tai todistuksen esimerkiksi matkustamista varten, testi ja todistus ostetaan omalla kustannuksella yksityisestä testiasemalta.  Tartuntatautipäivärahaa varten tehtävät testit ja todistukset ohjataan täysi-ikäisten lieväoireisten osalta työterveyshuoltoon.


Lue tästä toimintaohjeet kunkin testauspaikan osalta: Koronatestaus Kittilässä

 

Eristyspäätökset ja jäljityssoitot lopetetaan, normaalit sairauspoissaolokäytännöt käyttöön

Torstaista 17.2.2022 alkaen koronavirustartunnan saaneita ei Kittilässä enää aseteta eristykseen. Tartunnanjäljitys ei enää soita positiivisen testituloksen saaneille. Tämän sijaan siirrytään tavanomaiseen sairauspoissaolokäytäntöön. 

Epidemian tarttumisen vähentämiseksi on tärkeää, että tartunnan saanut jää pois työpaikalta, koulusta tai päiväkodista ja välttää kontakteja muihin vähintään viiden vuorokauden ajan oireiden alkamisesta. Normaaliin arkeen voi palata sitten, kun oireet ovat selvästi helpottamassa ja työkyky on palannut. Kahta täysin oireetonta päivää ei tarvitse viettää kotona, jos 5 pv oireiden alusta on jo täyttynyt.

Työnantajia kannustetaan suosimaan sairauspoissaoloissa omailmoituskäytäntöä 5–7 vuorokauden ajan, jotta terveydenhuolto ei kuormittuisi tarpeettomasti.

Testauskäytännöt on päivitetty 19.2. 2022 alkaen. Testikriteerit Löydät tältä sivulta: COVID-19 näytteenottokriteerit 19.2.2022 alkaen

Jos olet saanut koronatartunnan, toimi näin: 

  • Vältä kontakteja muihin ja jää pois työpaikalta, koulusta tai päiväkodista vähintään viiden vuorokauden ajaksi. 
  • Kerro lähikontakteille tartunnastasi ja pyydä heitä välttämään tarpeettomia kontakteja viiden vuorokauden ajan.
  • Palaa normaaliin arkeen 5 vrk kuluttua sitten, kun oireet ovat selvästi helpottumassa. 
  • Mikäli tarvitset todistuksen sairauslomasta, ota ensisijaisesti yhteys omaan työterveyshuoltoosi, terveyskeskus kirjoittaa todistuksia vain niille, joilla ei ole työterveyshuoltoa.
  • Mikäli vointisi heikkenee ja tarvitset hoitoarviota ota yhteyttä työterveyshuoltoosi tai terveyskeskukseen
  • Mikäli olet raskaana tai synnyttänyt alle 6 vk sitten, ota yhteyttä terveydenhuoltoon


Ohje altistuneelle

Ohje koronavirukselle altistuneelle

 

Koronavirus - oireet ja hoito

Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustautien oireista muuten kuin koronavirustestillä. Lue THL:n sivuilta tarkemmin koronaviruksen oireista ja hoidosta.
 

Koronajäljitys

Koronajäljitys on lopetettu 17.2.2022. Eristys- tai karanteeripäätöksiin 16.2.2022 saakka liittyvät kysymykset voi lähettää tartuntataudit@kittila.fi

Tallenna tai tulosta saamasi sähköinen päätös heti, linkki vanhenee noin kahdessa viikossa.

Koronaturvallinen Lappi

Koronaturvallinenlappi.fi on Lapin sairaanhoitopiirin, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja House of Laplandin toteuttama sivusto jolla jaetaan tietoa alueen koronatilanteesta ja siihen liittyvistä asioista. Lue lisää: koronaturvallinenlappi.fi

 

Kittilän kunnan maskijakelu vähävaraisille pääkirjastossa

Kunnan maskijakelu jatkaa sykystä 2021 eteenpäin kirjaston tiloissa, osoitteessa Kirjatie 1, kirjaston aukioloaikoina, maanantaista torstaihin klo 11-18 ja perjantaisin klo 9-16. Maskeja saavat noutaa maksutta kaikki vähävaraiseksi itsensä kokevat. Kerralla voi noutaa yhden 50 kpl paketin henkeä kohti, jonka arvioidaan riittävän kahdeksi kuukaudeksi. Maskit hankitaan edelleen Kittilän kunnan toimesta. Tarvittaessa maskien jakelukäytännöstä voi tiedustella työpajoilta puhelinnumerosta 0400 403 889 sekä kirjastosta puhelinnumerosta 040 728 5733.