Koronarokotusten ajankohtainen tilanne Kittilässä

Kuva
Piirroskuva koronarokotustilanteesta

Ajanvarauspuhelin, p. 040 747 6102, avoinna ma-pe 8-14

Ajan voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat Kittilän kuntalaiset.

Ajanvaraukset vain ajanvarauspuhelinnumeron kautta ja vain ilmoitettuina aikoina! Numerossa on takaisinsoittopalvelu. Soitamme puhelut saapumisjärjestyksessä mahdollisimman pian. Odota rauhassa. Takaisinsoitto voi mennä seuraaviinkin päiviin, mikäli puheluita tulee runsaasti. Ajanvaraus sulkeutuu, kun kaikki ajat on varattu. 

Huom. Rokotukseen ei kutsuta, vaan huolehdithan itse rokotusaikasi soittamalla ja varaamalla ajan!

 

Koronarokotteeseen ilman ajanvarausta pop up -tapahtumassa lauantaina 11.9.2021

Kittilässä järjestetään koronarokotuksen pop up -tapahtuman lauantaina 11.9.2021 klo 10-16 Kittilän terveyskeskuksessa. Pop up -tapahtuma tarkoittaa, että voit tulla paikalle ilman ajanvarausta ottamaan ensimmäisen koronarokotteen tai toisen koronarokotteen, mikäli ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään 8 viikkoa. Rokotustapahtuma on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille Kittilän kuntalaisille ja täällä pitkäaikaisesti (yli 5kk) oleskeleville.

Tervetuloa!

 

Kittilässä aloitetaan koronarokotukset 12-15-vuotiaille

9.8.2021

Uuden rokotusasetuksen myötä 12–15-vuotiaille avautuu mahdollisuus koronarokotukseen. Jo aiemmin koronarokotusta on tarjottu niille 12–15 -vuotiaille, joilla on perussairautensa tai tilansa vuoksi muita korkeampi riski saada vakava koronavirustauti. Koronarokotusta suositellaan 12 vuotta täyttäneille nuorille, sillä rokottamalla voidaan suojata nuoria ja samalla heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta koronavirustaudilta. Vaikka lasten sairaalahoitoa vaativien tautitapausten määrä on pieni, pandemian vuoksi asetetut rajoitukset kohtaamisille, harrastuksille ja koulunkäynnille vaikuttavat lasten ja nuorten elämään voimakkaasti.

Yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille voi käyttää BioNTech-Pfizerin Comirnaty- sekä Modernan Spikevax- rokotetta.

Ajan koronarokotukseen voi varata ajanvarauspuhelimesta p. 040 747 6102, avoinna ma-pe 8-14, rokotuspaikkana Kittilän terveyskeskus.

Lisätietoja antavat myös kouluterveydenhoitajat Heli Harju p. 040 6735324, Minna Kantola p. 040 8256677

 

Rokotusajan saatuasi, huomioithan vielä alla olevat ohjeet:

- Rokotuspaikka terveyskeskuksessa, josta löytyy tarkempi ohjaus rokotuspisteille.
- Saavuthan rokotuspaikalle Sinulle varattuna aikana voimassa olevien kokoontumisrajoitusten ja ruuhkan välttämisen vuoksi.
- Huomioithan rokotukselle tultaessa turvavälit, hyvän käsihygienian ja maskin käytön.

 

Lapin sairaanhoitopiirin alueella oleskelevat ulkopaikkakuntalaiset, jotka ovat oikeutettuja koronarokotukseen Lapin alueen terveyskeskuksissa

Lapin sairaanhoitopiirin alueen koronarokotekoordinaatioryhmässä on 31.3.2021 yhteisesti linjattu, että STM:n ohjeen mukaisesti, pitkään alueella oleskelevia, joilla on kotikunta Suomessa, rokotetaan seuraavien kriteerien mukaan:

- oleskelu Lapin sairaanhoitopiirin alueen kunnassa on vähintään 5 kuukautta yhtäjaksoisesti JA
- kotikunta ei ole Lapin alueella tai Lapin kunnan rajanaapuri

Mikäli kotikunta on Lapin alueella ja on käyttänyt valinnanvapauttaan siirtäen perusterveydenhuollon hoitonsa kotikunnastaan oleskelukuntaan, tuolloin rokotetaan oleskelukunnassa, muutoin ohjataan rokotettavaksi kotikuntaan. Samoin myös muualta Suomesta kotikunnastaan Lapin alueelle hoitonsa siirtäneet rokotetaan kyseessä olevassa oleskelukunnassa oleskelun kestosta riippumatta.

Heidi Tanninen, johtava lääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Kittilän kunta

 

Koronarokotustodistukset

Voit saada rokotustodistuksen Omakannasta sen jälkeen, kun rokotteen antaja on tallentanut rokotustiedot Kanta-palveluihin oikeassa muodossa. Yleensä todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Tiedot tulevat näkyviin osalle rokotetuista viiveellä, koska rokotustietoja korjataan tietojärjestelmään takautuvasti.

Jos siis todistustasi ei vielä näy Omakannassa, odota rauhassa, tietosi kirjautuvat kyllä Omakantaan. Jos huomaat todistuksen muodostumisessa virheen ja tarvitset todistuksen välttämättömästä syystä, ota yhteys potilastietojärjestelmän pääkäyttäjään: Soile Liekkinen, puh. 040 355 3536 tai sähköpostilla: soile.liekkinen@kittila.fi

Jos et jostakin syystä saa  todistustasi tulostettua Omakannasta, voit pyytää paperitulosteen terveydenhuollosta: Todistuspyynnöt tehdään rokotusajanvarausnumerosta p. 040 747 6102 (valinta 3). Todistuspyyntö tulee tehdä hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen todistuksen tarvetta.

 

Ajankohtaista tietoa koronarokotusten edistymisestä

THL:n sivuilta, mm. www.thl.fi -   Tilannekatsaus koronaviruksesta - Infektiotaudit ja rokotukset - THL  ja tiedotusta mm: Kittilälehti, Facebook. kunnan nettisivut ym.

 

 

Rokotusjärjestys ja rokotteet

Rokotusjärjestys määräytyy THL:n ohjeiden mukaisesti ja rokotteiden saatavuus määrää eri ryhmien rokotusaikataulua.

Tällä hetkellä käytössä:

· Biontech&Pfizer

· Moderna, tulossa vain tehosteannokset

· AstraZeneca, THL:n linjausten mukaan jatketaan yli 65-vuotiaille. Halutessaan 1.5. lähtien yli 65-vuotias voi valita rokotteeksi jonkun muun tarjolla olevista rokotteista rokotteiden saatavuustilanteen mukaan.

Noudatathan annettua rokotusjärjestystä ja otat yhteyttä vasta, kun oman ryhmäsi ajanvaraus käynnistyy. Näin jokainen saa oman aikansa sujuvasti.