Koronarokotustodistukset

Kuva
Pitkätukkainen henkilö jonka olkapäässä laastari, henkilö näyttää peukkua ylöspäin

EU:n koronarokotustodistus Omakannassa

Voit saada rokotustodistuksen Omakannasta sen jälkeen, kun rokotteen antaja on tallentanut rokotustiedot Kanta-palveluihin oikeassa muodossa. Yleensä todistus on saatavilla seitsemän vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Tiedot tulevat näkyviin osalle rokotetuista viiveellä, koska rokotustietoja korjataan tietojärjestelmään takautuvasti.

Jos siis todistustasi ei vielä näy Omakannassa, odota rauhassa, tietosi kirjautuvat kyllä Omakantaan. Jos huomaat todistuksen muodostumisessa virheen ja tarvitset todistuksen välttämättömästä syystä, ota yhteys potilastietojärjestelmän pääkäyttäjiin: Soile Liekkinen, puh. 0400 356 459 tai Raisa Vaattovaaraan, puh. 040 531 8478 tai sähköpostilla: etunimi.sukunimi@kittila.fi

Huom! Pyyntö todistuksen korjaamisesta tulee tehdä hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen todistuksen tarvetta. Tarkista siis todistuksesi oikeellisuus Omakannasta jo hyvissä ajoin esim. ennen matkalle lähtöä! Korjaamme mahdolliset virheet virka-aikana.

Ohjeet Koronatodistuksen tulostamiseen

Koronatodistusta (koronapassia) ei ole välttämätöntä tulostaa, vaan todistukseksi riittää sähköinen todistus esimerkiksi puhelimessa. Mikäli kuitenkin tarvitset tulosteen, voit tulostaa todistuksen. Tulostuksen voi tehdä maksutta Kittilän pääkirjastossa tai tulosteen voi pyytää terveydenhuollosta.

Toimi näin:

  • Kirjaudu Omakanta-verkkopalveluun osoitteessa www.kanta.fi/omakanta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  • Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Mikäli Sinulla on todistus, avautuu asiakirja uuteen välilehteen.
  • Tämän jälkeen voit tulostaa todistuksen paperille.
  • Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa tulostamisessa.
  • Jos et jostakin syystä saa todistustasi tulostettua Omakannasta, voit pyytää paperitulosteen terveydenhuollosta puh. 0400 356 459 (Soile Liekkinen) tai 040 531 8478 (Raisa Vaattovaara). Todistuspyyntö tulee tehdä hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen todistuksen tarvetta
  • Lisätietoa koronatodistuksesta www.kanta.fi/koronatodistus