Äitiysneuvola

Neuvolan tuki ja palvelut on suunnattu koko perheelle. Äitiyshuollon tavoitteena on turvata odottavan äidin, sikiön, vastasyntyneen ja perheenjäsenten paras mahdollinen terveys. Neuvolan tehtävänä on raskauden seuranta, raskauden tuomien häiriöiden seulonta, riskiraskauksien hoitoon ohjaaminen, valmentaminen synnytykseen ja vanhemmuuteen sekä parisuhteen tukeminen. Äitiysneuvolan tehtäviin kuuluu myös isyyden tunnustamisen vastaanotto ja yhteishuoltosopimuksen tekeminen.

 

Odottavat äidit ja isät käyvät neuvolassa 30 raskausviikolle asti noin kerran kuukaudessa. Raskausviikolta 30 raskausviikolle 36 käydään kahden viikon välein ja raskausviikoilla 36–40 kerran viikossa. Käynnit suunnitellaan aina perheen tarpeiden mukaan. Jokaiseen perheeseen tehdään kotikäynti synnytyksen jälkeen. Jälkitarkastus tehdään 6-9 viikkoa synnytyksestä omassa äitiysneuvolassa.

 

Jokaisella perheellä on mahdollisuus päästä kahteen maksuttomaan UÄ-tutkimukseen, jotka tehdään LKS:n äitiyspoliklinikalla. Kaikille raskaana oleville on tarjolla varhaisraskauden yleinen ultraäänitutkimus, joka tehdään viikoilla 10–13. Tähän tutkimukseen voidaan yhdistää ns. varhaisraskauden yhdistelmäseula, jota varten äidistä otetaan verinäyte.

 

Toinen ultraäänitutkimus nk. rakenne -UÄ tehdään raskausviikoilla 18–21 tai raskausviikon 24 jälkeen. Perhe saa valita haluamansa ajankohdan.

Yhteystiedot

Neuvoloissa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Lue ohjeet takaisinsoittojärjestelmän käytöstä.

Kittilän kirkonkylä Valtatiestä joen puoli ja Sirkka, Rauhala, Raattama, Köngäs, Tepasto, Lompolo, Pulju, Rautuskylä, Hanhimaa, Pokka:
Terveydenhoitaja, kätilö Eija Takalokastari 040 525 5294

 

Kittilän kirkonkylä Valtatiestä jängän puoli ja Kuivasalmi, Kiistala, Tepsa, Kelontekemä, Kaukonen, Kallo, Alakylä, Helppi, Kinisjärvi, Molkojärvi ja Vuoma:
Terveydenhoitaja, kätilö Saija Jauhojärvi 040 716 0248

 


 

Ota yhteyttä