Lastenneuvola

Kuva
Lastenneuvola11

Lastenneuvolan työ on lapsiperheiden parissa tehtävää työtä. Lastenneuvolatyön tavoitteena on edistää lasten ja perheiden hyvinvointia. Lastenneuvolassa tuetaan vanhempia turvallisessa, lapsilähtöisessä kasvatuksessa ja lapsen hyvässä huolenpidossa sekä parisuhteessa.

Lastenneuvolassa ovat työmuotoina lapsen ja perheen terveystapaamiset, johon sisältyvät seulontatutkimukset, rokottaminen, ohjaus, tuki ja neuvonta. Perhetiimiin kuuluu terveydenhoitajan ja perhetyöntekijän lisäksi lääkäri, psykologi, puheterapeutti, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä, suuhygienisti ja hammaslääkäri. Perhetiimi tekee tiivistä yhteistyötä varhaiskasvatuksen kanssa. Yhteistyömuotona on mm. lapsiperhetiimi tapaamiset, jotka varhaiskasvatus kokoaa perheen tarpeista lähtien. 

Lasten määräaikaistarkastukset kehityksen ja kasvun seuraamiseksi tehdään 1-2 vko:n, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10kk:n iässä ja 1, 1½, 2, 3, 4, 5 ja 6 vuoden iässä. Lapsen ollessa 1-3 vko:n ikäinen tapaaminen tapahtuu perheen kotona. Lapsen ja perheen tarpeen mukaan voidaan sopia ylimääräisiä neuvolakäyntejä.

Terveystapaamisten lisäksi järjestetään 2kk, 6kk ja 10kk:n ikäisten lasten perheille ryhmäneuvoloita.

 

Yhteystiedot

Neuvoloissa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Lue ohjeet takaisinsoittojärjestelmän käytöstä.

Kittilän kirkonkylä Valtatiestä joen puoli Taalovaaraan:
Terveydenhoitaja Eija Takalokastari, p. 040 525 5294

Kittilän kirkonkylä Aholanperän alue ja kaikki sivukylät:
Terveydenhoitaja Maija Rahko, p. 040 525 5296

Kittilän kirkonkylä jänkän puoli Ansatiestä Sätkenään:
Terveydenhoitaja Saija Jauhojärvi, p. 040 716 0248

Ota yhteyttä