Nuoret

Tulostettava sivuSend by email

Kittilän nuorisotoimi

 

Kittilän nuorisotoimi järjestää tapahtumia, harrastusmahdollisuuksia, kursseja, kerhoja, retkiä ja muuta toimintaa. Kittilän nuorisotoimi tiedottaa Kittilän nuorille ajankohtaisista asioista näillä sivuilla. Nuorisotiedotustiedotustoimintaan on saatu Lapin lääninhallituksen nuorisotyön kehittämisrahaa. Tiedotustoimintaan kuuluu myös Nuorisotila Käellä sijaitseva nuorisotiedotuspiste.

Lapin nuorten tieto- ja neuvontapalvelun eli LaNutin pääsivuilta löytyy tietoa mm. opiskelusta, asumisesta, työvoimapalveluista, terveydestä, armeijasta, kansainvälisyydestä jne. Kittilää koskeva tiedotus löytyy Kittilän sivuilta kohdasta Nuorten tietopalvelut.

 

Sivustoa koskevia ehdotuksia ja tapahtumauutisia voi ilmoitella kunnan nuorisotoimeen, puh. 040 571 2103 Sanna Seppälä tai sähköpostilla sanna.seppala(at)kittila.fi.
 

 

Nuorisotoimen yhteystiedot löytyvät täältä.


Get to know Kittilä - Mitä Kittilästä kannattaa tietää?

Mikä paikka Kittilässä on sinun mielestäsi käymisen arvoinen? Missä on mukava viettää aikaa? Mihin paikkaan liittyy hyvä muisto tai tarina? Mikä on se Kittilän "must" juttu? Jaa tarinasi meille!

Kittilän nuorisotoimi tekee Kittilään mobiilipeliä, joka esittelee Kittilää hauskalla ja uudella tavalla sellaisille jotka tulevat muualta. Kesällä 2017 julkaistavassa pelissä liikutaan seikkailujen avulla paikasta toiseen ja ratkotaan tehtäviä.

Pelistä halutaan nuorten näköinen ja makuinen, joten tarvitsemme SINUA! Kerro meille seikkailuideasi ja saatat päästä ideoinesi osaksi peliä. 
 

Siirry vastaamaan kyselyyn tästä!

 


5.-6. -luokkalaisten leiri – ”Mennään metsään” 7.6. - 8.6. 2017

 

Kittilän kunnan nuorisotoimi järjestää toiminnallisen yhden yön leirin Kittilän Lonnakossa  7. - 8.6. Retki on tarkoitettu 2004-2005 syntyneille. Leirillä eräillään, seikkaillaan, uidaan (jos jäät ovat lähteneet, ratkotaan arvoituksia ja etsitään aarteita….sekä tietenkin paistetaan lättyjä!

Lähtö: keskiviikkona 7.6. klo 9.00 Sirkan koulun pihasta. Kittilän koulukeskuksen pysäkillä olemme klo 9.30. Paluu: torstaina 8.6. klo 13.00 Kittilän koulukeskuksen pysäkille ja klo 13.30 Sirkan koulun pihalle. 

Leiripaikkana toimii Lonnakon vanha porokämppä. Mökissä ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä. Rannasta löytyy sauna, grillikota sekä pihapiiristä ulkohuussi.  

 

Ilmoittautuminen päättynyt.

 


Völjy2 - leiri 13.- 15.6. 2017

 

Kittilän kunnan nuorisotoimi järjestää Völjy - the second -leirin 13.-15.6. Völjy on keveillä ajoneuvoilla liikkuva leiri, jonka siirtymät tehdään leiriläisten omilla, laillisilla ja tieliikenteeseen sopivilla moottoriajoneuvoilla. Leiri on aktiivinen toimintaleiri, joka sisältää ajelun lisäksi ainakin eräilyä (ensimmäinen yö on teltassa), koskenlaskua, saunomista, mökkeilyä jacuzzin kera, yllättäviä käänteitä, hyvää ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa. Leiri on tarkoitettu yli 15-vuotiaille.

Reitti:

päivä 1. Kittilä – Äkäslompolo – Särkijärvi

päivä 2. Särkijärvi – Muonio – Harriniva

päivä 3. Harriniva – Pakasaivo – Äkäslompolo – Kittilä

Matkan yhteispituus on noin 270km. Matkalla pysähdytään tarvittaessa.

 

Ilmoittautumismaksu on 25€, joka sisältää päiväohjelman sisällä kaiken muun paitsi bensat ja omat ostokset.

 

Ilmoittautuminen päättynyt.

Lisätietoja: Jouni Alaraatikka / 040 653 0286 tai jouni.alaraatikka(at)kittila.fi

 

 


Kesäretki Alahärmän Power Parkiin 20.-22.6.2017

 

Kittilän kunnan nuorisotoimi järjestää kesällä huvipuistoretken Alahärmän Power Parkiin jossa on mm. Suomen suurin puuvuoristorata, Suomen korkein maailmanpyörä ja 400 metriä pitkä vesivuoristorata sekä Euroopan suurin kartinghalli ja Mika Salon suunnittelema Mika Salo Circuit ulkokarting-rata. Reissu on tarkoitettu seiskaluokkalaisille ja sitä vanhemmille alle 18-vuotiaille.

Lähdemme tiistaina 20.6.Kittilän koulukeskukselta bussilla kohti Alahärmää, olemme perillä illalla. Keskiviikon 21.6. olemme koko päivän Power Parkissa, jonka jälkeen aloitamme paluumatkan Kittilään.

Ilmoittautumismaksu on 50€, sisältäen ohjelmat, rannekkeet, pääsyliput, kyydin, majoituksen ja ruoat.

 

Ilmoittautuminen päättynyt.

 

Reissun infon löydät .pdf-muodossa täältä.

Lisätietoja: Jouni Alaraatikka / 040 653 0286 tai jouni.alaraatikka(at)kittila.fi

 

 


Poikain Kalareisu Naruskalle! 29.6. - 2.7. 2017

 
Kittilän kunnan nuorisotoimi järjestää 29.6.-2.7. 2017 vuosittaisen kalareisun tällä kertaa Sallan Naruskalle. Reissu on tarkoitettu seiskaluokkalaisille ja sitä vanhemmille alle 18-vuotiaille pojille. Kohteena on erämaajoki jonka tyypillinen saalis on taimen taikka harjus. Reissun tukikohtana on Naruskan retkeilymaja ja Kallelan mökki, josta liikutaan jokivarteen joko kävellen tai pidemmälle lähtiessä autolla. Kalastus tapahtuu joko virvelillä tai perhovehkeillä.
 
Majoittuminen tapahtuu omissa makuupusseissa Kallelan mökissä ja ruoat ja eväät tehdään pääosin itse. Lisätietoja majoitustilasta löytyy osoitteesta  www.naruska.com.

Ilmoittautumismaksu on 50€, hintaan sisältyy majoitus ja ruoat, kalastuslupa kolmelle päivälle ja reissun sisältämät toiminnot. Kalastusvälineet täytyy olla itsellä mukana. Spesiaalina hintaan sisältyy myös mahtavuustakuu joka päivälle.
Lähdemme torstaina Kittilästä koulukeskukselta klo 9.00. Takaisin tullaan sunnuntaina n. klo 18.00.

 

Ilmoittautuminen päättynyt.

 

Lisätietoja: Jouni Alaraatikka / 040 653 0286 tai jouni.alaraatikka(at)kittila.fi

 

 


Etsivä nuorisotyö tiedottaa

Etsivään nuorisotyöhön voi olla yhteydessä heinäkuun alkuun saakka kaikenlaisissa opiskeluun, työnhakuun tai omaan elämään liittyvissä asioissa. Kittilässä syksyllä 2016 aloittanut VALMA-koulutus, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus,  jatkuu syksyllä 2017. VALMA-koulutuksen hakuaika on  23.5.–25.7.2017. Lisätietoja VALMA-koulutuksesta www.opintopolku.fi.

Etsivien nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot tästä.

 


Muistathan myös Kino Ylärin leffatarjonnan!

Ohjelmisto osoitteessa www.kittila.fi/elokuvat

 

 


Nuorisotoimi jää avoimen toiminnan osalta kesätauolle. Ovet avataan jälleen koulujen alkaessa. Lisätietoja nuorisotilojen somesta!

Tietoja tulevista nuorisotoimen touhuista antavat nuoriso-ohjaajat Jenni Maansaari ja Jouni Alaraatikka.

Onko sinulla idea jonka haluaisit toteuttaa? Kerro se meille!

Nuorisotoimen yhteystiedot.

 


 

 

Nuorisotoimi järjestää erilaisia leirejä ja viikonlopputapahtumia nuorille pitkin vuotta.

 

Skeittiramppi avattu kesäkuussa 2014

 

Nuorisotila Käen takana oleva skeittiramppi uusittiin kesäkuussa 2014. Tule katsomaan graffitipuistoa Käen takana!

Kittilän kunta kunnosti kesällä 2013 skeittirampin työpajan voimin. Siihen vaihdettiin vesivanerit, rakennettiin uudet portaat ja kaiteet. Kesätyöntekijät ovat maalanneet pohjat ja rampin graffitimaalauksesta vastasivat kittiläläiset nuoret.

Lisätietoja: Nuorisotoimi, puh. 040 571 2103

 

Sivua päivitetty: 
14.6.2017