Arki nuorille

Työikäisten sosiaalipalvelut

Työikäisten sosiaalipalvelut on suunnattu alle 65-vuotiaille lappilaisille aikuisille. Voit saada apua esimerkiksi arjen haasteisiin, toimeentuloon, asumisen järjestämiseen tai oman toimintakyvyn vahvistamiseen. Sosiaalityöntekijät miettivät kanssasi, millaisia palveluita tai tukimuotoja tarvitset, ja ohjaavat sinut eteenpäin.

Kittilän Nuorten työpajat

Kittilän nuorten työpajoilla työn tekemisen ja siihen liittyvän työvalmennuksen avulla parannetaan nuorten valmiuksia hakeutua työhön tai koulutukseen. Työvalmennuksen rinnalla työpajalla tarjotaan yksilövalmennusta, jolla tuetaan yksilöllisen työelämäpolun rakentumista. Työpajalla voi päästä tutustumaan metalli- ja pienkone-, puutyö-, media-, käsityö-, kierrätys- tai palvelupajan monipuolisiin työtehtäviin. Työpajalla on mahdollista kartuttaa työkokemusta, suorittaa opintoja, parantaa työelämävalmiuksia tai vaikkapa kokeilla eri työtehtäviä, jos ammatinvalintaa on miettimässä tai ammattialaa on vaihtamassa. 

Kesätyö ja työsuunnittelu

Kittilän kunta tarjoaa kesätyötä nuorille koululaisille ja opiskelijoille. Kesätyöpaikkoja on tarjolla 16–24- vuotiaille koulun kirjoilla oleville koululaisille ja opiskelijoille, jotka eivät kuulu te- palveluiden piiriin. Työpaikat kunnassa sijoittuvat kunnan eri osastoille. Kittilän kunta kannustaa nuoria myös hakemaan kesätyöpaikkoja paikallisista yrityksistä, yhdistyksistä ja kotitalouksista. Kittilän kunta tukee paikallista yritystä, yhdistystä ja kotitaloutta, joka palkkaa nuoren koululaisen tai opiskelijan kesätyöhön vähintään kuukaudeksi. Nuorten kesätöiden hakuaika on yleensä maalis-huhtikuulla ja kesätyöt sijoittuvat pääsääntöisesti koulujen kesälomien ajalle. Työsuunnitteluun Kittilän kunnassa kuuluvat työllistäminen (palkkatuki), oppisopimukset ja nuorten kesätyöpaikat.

Kittilä TE-palvelut

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto palvelee  työnhakijoita verkossa, puhelimitse, kasvokkain ja kuvallisella etäyhteydellä. Lisäksi tukea TE-toimiston asiointiin tarjotaan useissa eri Lapin kuntien yhteispalvelupisteissä. Kittilän Käyntiosoite Valtatie 60, 99100 Kittilä. Asiakaspalvelu palvelee vain ajanvarauksella. Henkilöasiakkaat - valtakunnallinen puhelinpalvelu p. 0295 025 500 (arkisin klo 9.00-16.15) kirjaamo.lappi(at)te-toimisto.fi

Kuntarekry

Avoimet työpaikat löytyvät kuntarekrystä hakemalla Kittilä

Kela

 • Opiskelijat voivat saada Kelasta tukea peruskoulun jälkeisiin opintoihin. 
 • Asevelvollinen ja hänen omaisensa voivat saada sotilasavustusta.
 • Asumisen tuet: Voit saada Kelasta yleistä asumistukea, jos tulosi ovat pienet.
 • Kittilässä Kela-asioita voi hoitaa kunnantalon aulan asiointipisteessä, joka palvelee arkipäivisin klo 12–15. Kunnantalon asiointipisteessä on asiakastietokone, jolla Kela-asiat voi hoitaa verkossa. Asiointipisteestä saa Kelan hakemuslomakkeita ja esitteitä. Asiointipisteessä on myös postilaatikko hakemuksia ja muita Kelaan toimitettavia asiakirjoja varten. Kittilän uudessa asiointipisteessä on lisäksi Kelan etäpalvelu, jossa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa Kelan palveluasiantuntijalta tietokoneen kuva- ja ääniyhteydellä. Etäpalvelussa voi hoitaa samoja asioita kuin Kelan omassa palvelupisteessä. Lisäksi paikkakunnalla toimii vain ajanvarauksella palveleva Kelan oma palvelupiste osoitteessa Valtatie 60.
 • Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa verkossa tai puhelimessa. Kelan asiointipalvelussa eli OmaKelassa voi hakea etuuksia, lähettää liitteitä ja ilmoittaa muutoksista. OmaKelassa voi myös tarkistaa oman hakemuksen tilanteen ja etuuksien maksupäivät. OmaKelaan kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
 • Puhelinpalvelussa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa verkkoasiointiin ja hakemuksen tekemiseen. Puhelinpalvelussa voi myös jättää suullisen hakemuksen, jos mikään muu asiointitapa ei ole mahdollinen. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. 
 • Kelan palvelupisteiden ja kuntien asiointipisteiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät verkosta suomi.fi-palvelusta.

Coronaria/Nuotti-Valmennus

Nuotti-valmennus on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta elämänhallintaan ja tulevaisuuden suunnitteluun. Valmennus on matalan kynnyksen tukea arkeen ja mukaan pääsee helposti Kelan kautta. Jokainen asiakas saa oman henkilökohtaisen valmentajan. Valmennus on nuorelle maksutonta.

Coronaria/Oma väylä-kuntoutus

Oma väylä -kuntoutus on suunnattu ADHD-, ADD- tai autismikirjon diagnoosin saaneelle 16–29-vuotiaalle nuorelle tai aikuiselle. Kuntoutus on Kelan kustantamaa, joten se on osallistujalle maksutonta.

Kittilän Vuokratalot Oy 

Kittilän vuokratalot välittää kunnan omistamia vuokra-asuntoja. Löydät vapaat asunnot heidän sivuiltaan. Sivuilta löytyy tietoa myös muista vuokrataloyhtiöistä. Toimisto: Valtatie 15, 99100 Kittilä (kunnantalolla). 

 • Vuokra-asunnot: Satu Perttamo-Kangas +358 (0)40 847 9601
 • Vuokranmaksuasiat: Anneli Puolakka +358 (0)40 186 8887
 • Isännöitsijä, tj. Timo Sattanen +358 (0)40 506 4496

Intti.fi

Puolustusvoimien sivusto

Inttiin.fi

Varusmiesliiton ylläpitämä tietopankki varusmiespalvelukseen astuvalle tai sitä harkitsevalle

Siviilipalveluskeskus

Tietoa siviilipalveluksesta

Suomi.fi Tervetuloa täysi-ikäiseksi sivu

 • Aikuistuminen on merkittävä askel, joka tarkoittaa niin uusia mahdollisuuksia kuin velvollisuuksia. Kun täytät 18 vuotta, huoltajasi ei voi enää hoitaa asioita puolestasi. Voit hoitaa monia asioita sähköisesti, joten hanki ensimmäisenä sähköinen tunnistusväline, esimerkiksi verkkopankkitunnukset pankistasi. 
 • Ota myös Suomi.fi-viestit käyttöösi, jotta saat viranomaisilta viestit sähköisesti paperipostin sijaan. Jos sinulla on jo sähköinen tunnistusväline