Leikkipuistot ja leikkipaikat

Kuva
Aholanperän leikkipuisto, keinu ja kiipeilyteline, aitaa hiekkakentällä

Kittilän kunnalla on ylläpidettävänä kaksi leikkipaikkaa ja kaksi leikkipuistoa, lisäksi Kittilän päiväkotien ja koulujen pihat sisältävät leikkivälineitä. Kittilän kunnan leikkipaikkojen turvallisuudesta vastaa puistotoimi. Leikkivälineet tarkastetaan vuosittain laaja-alaisesti ja niiden kuntoa tarkkaillaan kesäisin viikoittain sekä mahdolliset puutteet pyritään korjaamaan kiireellisyydestä riippuen välittömästi. Leikkipaikoilla ja –puistossa ei ole talvikunnossapitoa. Lisätietoa Kittilän kunnan ylläpitämistä leikkipaikoista ja –puistoista antaa tekninen toimi, tiemestari, 040 086 2532 ja hortonomi, p. 040 825 1113.

Telineiden rikkominen, sotkeminen ja roskaaminen eivät kuulu lasten leikkialueille. Vikailmoitukset ja palautetta viheralueista voit antaa palautekanavan kautta.

Kittilän kunnan ylläpitämät leikkipaikat ja puistot

Kittilän kunnan ylläpitämät leikkipaikat sijaitsevat kirkonkylällä ja Sirkassa. Leikkipaikkoja on myös päiväkotien ja koulujen pihoilla.

Lukkarintien leikkipaikka (Lukkarintie 5, 99100 Kittilä) sisältää kaksoiskeinun, joista toinen on lautakeinu ja toinen vauvakeinu. Lisäksi leikkipaikalla on kaksi jousieläintä ja torniliuku, joka on tarkoitettu yli kolmevuotiaille sekä pienempi torniliuku 1-3 vuotiaille. Leikkipaikalla on myös kaksi penkkiä sekä roska-astia viihtyvyyden lisäämiseksi.

Kuva
Lukkarintien leikkipuisto keinuja ja välineitä

Kuvassa Lukkarintien leikkipuisto. Kuva: Kittilän kunta

Pakattiojantien leikkipaikka (Pakattiojantie 1, 99100 Kittilä) sijaitsee Kittilän kotiseutumuseon yhteydessä. Se sisältää torniliu’un yli kolmevuotiaille sekä jousieläimen ja kaksoiskeinu. Keinussa on sekä rengasistuin, että vauvaistuin. Lisäksi leikkipaikalta löytyy pöytä ja penkit sekä roska-astia.

Aholanperän leikkipuisto (Aholanperäntie, 99100 Kittilä) sisältää linnunpesäkeinun, pienen torniliu’un 1-3 kolmevuotiaille sekä monitoimikiipeilykeskuksen yli kolmivuotiaille. Leikkipuistosta löytyy myös hoijakka (kahden istuttava karusellimainen laite) ja jousieläin sekä katos, roska-astia ja penkit. Pyöräillen paikalle tuleville on myös pyöräteline, minne voi leikkihetken ajaksi pyörän jättää.

Kuva
Aholanperän leikkipuiston liukumäkija puistoa

Kuvassa Aholanperän leikkipuisto. Kuva: Kittilän kunta

Akanrovan leikkipuisto (Hillakaari, Akanrovan kevyenliikenteenväylä, 99130 Sirkka) sisältää tasapainotelineen, kaksi jousieläintä kiipeily-liukutelineet pienille ja isoille, kaksoiskeinun, joista toinen on lautakeinu ja toinen linnunpesäkeinu. Lisäksi puistosta löytyy pöytä ja penkit.


 

Päiväkotien ja koulujen pihojen leikkipaikat


Päiväkotien ja koulujen pihojen käyttö on rajattu päiväkoti- ja kouluryhmien ulkoiluun ja välituntikäyttöön niinä aikoina, kun päiväkodeilla ja kouluilla on omaa toimintaa. Muuna aikana, esimerkiksi iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina pihoja saa vapaasti käyttää leikkialueena.

Päiväkoti Muksulan (Havutie 2, 99100 Kittilä) pihalta löytyy muun muassa keinuja, kiikku, liukumäki ja hiekkalaatikko sekä kiipeilykeskus pienimmille käyttäjille. Piha on jaettu pienille ja isoille lapsille aidalla.

Päiväkoti Pikkumettän (Havutie 4, 99100 Kittilä) pihan leikkivälineistö on kattava. Pihalla on muun muassa hämähäkkikeinu, iso kiipeilykeskus, hiekkalaatikoita, liukuja ja tavallisia keinuja sekä vauvoille, että isommille lapsille. Pihalla on myös uudenkarheat leikkimökit, tasapainoilukeskus ja palloiluseinä.

Kuva
Päiväkoti pikkumettä ja sen leikkipuisto

Kuvassa Päiväkoti Pikkumettä ja sen leikkipaikka. Kuva: Kittilän kunta

Päiväkoti Oravanpesän piha (Ounasjoentie 23, 99130 Sirkka) sisältää keinuja, hiekkalaatikon, jousieläimiä ja kiipeilykeskuksen 3-7 vuotiaille sekä torniliu’un 0-3 vuotiaille.  

Päiväkoti Mäntymajan pihalta (Levin ympärystie 1, 99130 Sirkka) löytyy leikkivälineistöä 0-7 vuotiaille lapsille, kuten torniliuku, keinuja ja jousieläimiä sekä kiikku. 

Päiväkoti Mäntymajan Könkään Tiittarien ryhmän pihalta eli entisen Könkään koulun pihalta (Siimeksentie 19, 99140 Köngäs) löytyy keinu, pieni kiipeilyteline, leikkimökki ja pomppukeinu. 

Kittilän Lukkarin koulun pihalla (Valtatie 7 A, 99100 Kittilä) on liikuntaan tarkoitettu sport-keskus, jossa voi niin lapset kuin aikuiset harjoitella. Lisäksi pihalla on keinuja. Yläkoulun pihalta löytyy tasapainoiluun tarkoitettu puomi, tangot ja oleskeluun penkkejä ja pöytiä. 

Sirkan koulun pihalla (Ounasjoentie 23, 99130 Sirkka) on monipuolinen ja uudehko leikkivälineistö. Pihalla on hämähäkkikeinut sekä normaalit lautakeinut. Tasapainopuomi, torniliuku ja kiipeilykeskus. Lisäksi pihalla on pallokenttä. 

Alakylän koululla (Rovaniementie 3491, 97470 Alakylä) on monipuolinen ja uudehko leikkivälineistö. Pihalla on  normaalit lautakeinut. Tasapainopuomi, rekkitangot, pyörimis- ja kiipeilyteline. Lisäksi pihalla on pallokenttä. 

Kaukosen koulun piha-alueella (Kylätie 46, 99110 Kaukonen) on hämähäkkikeinu ja lautakeinut, kiipeilyteline, rekkitanko, frisbeegolfmaalit, pöytä-penkkiyhdistelmä, jalkapallokenttä, pullitaulu ja talvella jääkiekkokaukalo. 

Raattaman koulun pihalla (Ounasjoentie 5463, 99340 Raattama) on kiipeilyteline, liukumäki, pieni karuselli, erilaisia keinuja isoille ja pienille lapsille sekä hiekkalaatikko.
 

 

Muut puistot ja leikkialueet Kittilässä

Kittilän alueelta löytyy myös muiden kuin kunnan  ylläpitämiä leikkipaikkoja. Näistä vastaavat niiden ylläpitäjät.

Seurakunnan Kirkkopuisto (Valtatie 93, 99100 Kittilä)
Kittilän seurakunnan ylläpitämässä Kirkkopuistossa on monipuolisesti laitteita lapsille (mm. keinuja, kiipeilytelineitä, liukumäkiä, hiekkalaatikko, karuselleja, jousieläimiä) ja aikuisille sekä pöytä ja penkkejä. 

Kuva
Seurakunnan kirkkopuiston kiipeilyteline

Kuvassa seurakunnan Kirkkopuiston leikkipuisto. Kuva: Kittilän kunta

Pikku kotkan leikkipaikka, Kiistalan kylä (Kiistalantie 3500, 99250 Kiistala)
Leikkipaikan varusteluun kuuluu keinuja (mm. hämähäkki, perinteinen  vauva), kiipeilyteline, hiekkalaatikko ja liukumäki.
Ylläpitäjänä toimivat Kiistalan Kyläyhdistys ry ja Kiistalan Nuorisoseura ry. Ei talvikunnossapitoa.

Acticity Park Levi (Gondolitie 1, 99130 Sirkka)
Sirkassa Levin Activity Parkissa sijaitsee lasten liikennepuisto, jossa saa maksutta polkuautoilla kaikki alle 12-vuotiaat.  Liikennepuiston vieressä sijaitsevassa leikkipuistossa on monta keinua ja liukumäkeä. Lähellä sijaitsevat myös pumptrack pyörille, skatepark ja trampoliinipuisto. Läheisellä peliareenalla voi pelata esimerkiksi jalkapalloa, koripalloa tai sählyä. Kaasugrillillä varusteltu lasikota on vapaasti käytössä Activity Parkin ollessa avoinna (kesä-syyskuu). Palveluja ylläpitää Levi Ski Resort. https://www.levi.ski/kesa/liikennejaleikkipuisto 

Levin Seikkailupuisto (Gondolitie 1, 99130 Sirkka)
Lapsille ja kaikenikäisille leikkiin ja seikkailuun soveltuu Levin Seikkailupuisto. Puisto on maksullinen, lisätietoa Activity Parkin vuokraamosta ja sivulta https://www.levi.ski/kesa/seikkailupuisto
Palvelua ylläpitää Levi Ski Resort.