Varhaiskasvatukseen hakeminen

Lapsi voi saada varhaiskasvatuspaikan aikaisintaan sen kuukauden alusta, jolloin hän täyttää yhdeksän kuukautta. Lapsella on oikeus varhaiskasvatuspaikkaan, kunnes hän siirtyy perusopetukseen. 

Täytä hakemus heti, kun 

  • Haet koulutukseen 

  • Ilmoittaudut työttömäksi työnhakijaksi 

  • Teet työpaikkahakemuksen 

  • Valmistelet muuttoa Kittilään 

  • Harkitset paluuta töihin esimerkiksi perhevapaan jälkeen 

Varhaiskasvatukseen on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen toivottua varhaiskasvatuksen alkamista. Edellä mainitut tapaukset ovat suunniteltuja ja ennakoituja tilanteita, eivät ennakoimattomia. Hakemus tulee siksi olla voimassa jo koulutukseen ja töihin haettaessa. Hakemusta voi tarvittaessa muokata myöhemmin tai sen voi perua. 

Ennakoimattomissa tapauksissa hakuaika varhaiskasvatukseen on kaksi viikkoa. 

Toimintaohjeet hakemiseen: 

  • Varhaiskasvatuspaikkaa voit hakea lapsellesi sähköisesti eDaisyssä osoitteessa https://kittila.daisynet.fi/eDaisy. Sähköiselle lomakkeelle kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai vahvalla tunnistautumisella. 

  • Täytä jokaisesta lapsesta oma hakemus.  

  • Tiedota mahdollista yhteishuoltajaa hakemuksen tekemisestä. 

  • Täytä hakemus huolellisesti. Kirjaa tiedot lapsesta sekä toiveet hoitopaikasta ja lähetä hakemus. Hakemusta voi muokata lähettämisen jälkeen, kunnes se otetaan käsittelyyn. Mikäli tämän jälkeen haluat tehdä hakemukseen muutoksia, ota yhteyttä palveluohjaajaan. 

  • Saat tiedon paikasta ennen varhaiskasvatuksen alkamista. Päätös tulee eDaisyyn ja saat siitä sähköposti-ilmoituksen, mikäli olet antanut suostumuksen sähköiseen tiedoksiantoon hakemuksella. Yhteishuoltaja näkee päätöksen kirjautumalla eDaisyyn. 

Jos sinulla ei ole käytössä vahvaa tunnistautumista, voit täyttää hakemuksen paperisena. Hakemus löytyy sivun oikeasta laidasta pdf- muodossa, josta sen voi tulostaa ja täyttää. Myös palveluohjaajalta saa hakemuksia. Hakemus palautetaan joko sähköpostilla palveluohjaajalle tai paperisena osoitteeseen Kittilän kunta, Varhaiskasvatus, Valtatie 15, 99100 Kittilä. 

Varhaiskasvatusta voi saada erityisestä syystä ja jos hoitoa ei ole muulla tavoin järjestetty, myös oppivelvollisuusikäinen lapsi. Ensisijaisesti koululaisille tarjotaan kuitenkin koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, josta saat lisätietoa täältä: Koululaisen aamu- ja iltapäivätoiminta Kittilässä 

Ota yhteyttä
Niina Jauhojärvi
Titteli
Palveluohjaaja
Puhelinnumero
Fyysinen osoite
Valtatie 15, 99100 Kittilä