Tietoa Kittilästä

Kittilä on elinvoimainen, kasvava kunta Lapissa. Tervetuloa Kittilään!

Kuva
Maisema Kittilästä, talvi, tunturin huippu, punertava taivas

Kittilä on puhdasta kultaa monella eri tavalla - meille tärkeitä asioita ovat luonto, inhimillisyys, vieraanvaraisuus ja edelläkävijyys. Täällä hengitetään tutkitusti maailman puhtainta ilmaa. Kittilän alueella on 1/3 kävijämäärältään Suomen suosituimmasta kansallispuistosta, Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta. Kunnassa on useita matkailu - ja kulttuurinähtävyyksiä sekä luontokohteita. Asukkaita kunnassa on noin 6 500, laajalla, yli 8000 neliökilometrin alueella. Kittilän loistava sijainti, kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat hyvät puitteet asukkaille, matkailijoille ja yrityksille. Maastoa muokkaavat useat komeat tunturit, laajat suot ja kunnan läpi virtaava suuri ja vapaa Ounasjoki. Selkeät vuodenajat, lumiset talvet, pakkaset ja revontulet, nopea kevät, kesän ympärivuorokautinen valo ja syksyn ruska näkyvät alueen luonnossa.

Muuttovoittoinen kunta oli Suomen 6. vetovoimaisin kunta vuonna 2016. Väestöennusteen vuodelle 2030 mukaan Kittilä tulee olemaan yksi eniten kasvavista kunnista. Kittilän alueen suurimmat toimialat ovat matkailu ja kaivosteollisuus. Kittilässä Sirkan kylässä sijaitseva Levi on Suomen johtava ympärivuotinen matkailu - ja tapahtumakeskus ja Agnico Eagle Finland Oy:n operoima Kittilän kaivos on Euroopan suurin kultakaivos. Kittilän lentoasema on kansainvälinen ja vilkas, ja sinne on runsaasti yhteyksiä Suomesta ja muualta Euroopasta.

 

Palvelut ja luonto lähellä

Kittilä on vireä, noin kuuden ja puolen tuhannen asukkaan kunta Tunturi-Lapissa. Kittilän loistava sijainti, kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat hyvät puitteet asukkaille, matkailijoille ja yrityksille. Kittilän kahdeksan pohjoisen vuodenaikaa kiehtovat aina kaamoksesta keskiyön aurinkoon ja kevään kurkistuksesta syksyn säkenöiviin väreihin. Maastoa muokkaavat useat komeat tunturit ja kunnan läpi virtaava suuri ja vapaa Ounasjoki.

 

Tapahtumia ja tekemistä

Luonto, lukuisat ohjelmapalveluaktiviteetit ja kulttuurin toimijat tuovat alueelle mahdollisuuksia monipuoliseen vapaa-ajan viettoon. Asukkailleen Kittilä tarjoaa kattavat harrastusmahdollisuudet ja virkeän yhdistyselämän. Useat vuotuiset tapahtumat järjestyvät aktiivisten ihmisten panoksella. Tapahtumat ja kulttuuritarjonta tarjoavat vaihtelua liikunnallisten aktiviteettien ja luonnossa liikkumisen rinnalle myös matkailijoille.

 

Vahvat toimialat tuovat työtä ja palveluita

Kittilän alueen suurimmat toimialat ovat matkailu ja kaivosteollisuus. Kittilässä sijaitsevat Suomen suosituin ympärivuotinen vapaa-ajankeskus Levi ja Euroopan suurimpiin kuuluva kultakaivos, Kittilän kaivos. Kittilässä on myös kansainvälinen lentoasema. Kansainvälisyys onkin merkittävässä roolissa napapiirin yläpuolella sijaitsevan kunnan elinkeinoelämässä.

 

Kehittyvä kunta

Kittilän kehitys kasvavaksi ja elinvoimaiseksi Lapin kunnaksi on tapahtunut melko nopeasti viime vuosikymmeninä. Rakentamiseen on investoitu vahvasti. Matkailun myötä modernin ja kansainvälisen tunnelman saaneessa Kittilässä perinteinen elämänmeno näkyy vielä kylissä, taiteessa ja tapahtumissa.

Tutustu Kittilän kuntastrategiaan!