Kittilän kirkonkylä

Kittilän kirkonkylälle on keskittynyt monet kunnan julkisista ja kaupallisista palveluista sekä useita kauppoja ja erikoisliikkeitä. Kylällä toimii kunnan ja valtion virastot, kirjasto ja terveyskeskus. Opetusta antavat peruskoulu, Kittilän lukio, Levin Alppikoulu, Lapin ammattiopisto ja Lapin Matkailuopiston Levi-Instituutti -yksikkö. Erilaiset sisäharrastustilat, samoin kuin Agnico-Eagle -jääkiekkohalli ja -jalkapallokenttä ja kattava latuverkosto löytyvät kylän läheisyydestä. Revontuli-Opiston kursseja järjestetään kirkonkylän lisäksi myös muissa kylissä. Vain muutamankilometrin päässä pohjoiseen kirkonkylästä sijaitsee kansainvälinen lento-asema.

Sijainti: Kittilän kirkonkylä sijaitsee keskellä Kittilän kunnan aluetta. Kirkonkylältä on Rovaniemelle noin 150 km, Helsinkiin 960 km. Ruotsin puolelle Kolarin raja-asemalle on matkaa noin 76 km ja Norjaan Enontekiön kautta noin 190 km ja Sodankylään noin 86 km.

Asukasluku: noin 2800

Käynti- ja luontokohteita: Kylältä löytyy muun muassa kirkko, kesäisin toimiva kotiseutumuseo (Pakatin asuinalueella) ja uimaranta. Keskellä kylää on Taidemuseo Einari Junttila sekä Kalervo Palsan kotitalo. Lintubongareille ja retkeilijöille kylällä on Karinnokan lintutorni ja sen läheisyydessä, Ounasjoen varrella Karinnokan laavu. Hiihtolatupohja toimii lumettomana aikana pururatana ja lenkkeilymaastona.

Kittilän kirkonkylän kyläyhdistys ry

Yhteyshenkilö sihteeri Ritva Helin
Puhelin 050 466 9446
S-posti kittilankirkonkylankylayh@gmail.com