Töihin, opiskelemaan ja yrittäjäksi Kittilään

Töihin Kittilään

Mistä kaikkialta voit etsiä töitä Kittilästä? Tässä muutamia linkkejä ja vinkkejä:

 • TE-palvelut, Kittilä
 • Kuntarekry, avoimet työpaikat Kittilässä
 • Yritysten omat rekrytointisivut - tutustu alueen yrityksiin ja katso niiden sivustoilta vapaita työpaikkoja tai ohjeet avoimien hakemusten jättämiseen.
 • Sosiaalinen media - erilaisissa some-ryhmissä on mukana runsaasti alueen ihmisiä ja yritysten edustajia, joten tietoa yritysten avoimista työpaikoista voi etsiä myös niistä. Tässä pari esimerkkiä Kittilässä kuntalaisten ylläpitämistä Facebook-ryhmistä: Kittilän Puskaradio, Puskaradio Kittilä (uusi), Leviläiset.

   

Etätöihin Kittilään

Ehkä asut ja työskentelet muualla, mutta kiinnostaisiko sinua tulla ajoittain etätöihin Kittilään?

Etätyöskentely on yleistynyt viime vuosina teknologian kehittymisen ja työyhteisöjen käytäntöjen muuttumisen myötä. Kittilän alueelta voit löyttää oman, ainutlaatuisen työskentely-ympäristön luonnon, puhtaan ilman ja rauhallisen ympäristön keskellä.

Etenkin sesonkien ulkopuolelta voit löytää hyviä mahdollisuuksia etätyöskentelyyn alueen majoituspaikoissa. Etätyöskentelyssä on usein olennaista  huolehtia riittvästä internet-yhteydestä ja luoda itselle sopiva ja ergoniminen työympäristö. Sitten onkin helppoa tasapainottaa työ ja vapaa-aika nauttimalla Lapin upeista ulkoilumahdollisuuksista!

Vinkkejä etätöihin Kittilässä

 1. Luonnonläheinen ympäristö: Lappi tarjoaa upean luonnon ja rauhallisen ympäristön etätyöskentelylle. Voit nauttia kauniista maisemista ja raikkaasta ilmasta samalla kun teet työtä.

 2. Internet-yhteydet: Ennen etätyön aloittamista varmista, että sinulla on riittävän vahva ja vakaa internet-yhteys. Yleisesti Kittilän alueella ja kylistä löytyy hyvä nettiyhteys, mutta paikallisesti yhteyksissä voi olla haasteita.

 3. Työtilat: Valitse majoitus tai vuokraa työtila, jossa voit työskennellä häiriöttä. Etsi myös coworking-tiloja, jotka ovat suunniteltu erityisesti etätyöskentelyyn.

 4. Ajanhallinta: Etätyöskentely vaatii hyvää ajanhallintaa ja itsensä motivoimista. Luo selkeä päivärytmi ja aikataulu, jotta saat tehtyä työsi tehokkaasti.

 5. Yhteisö ja verkostoituminen: Vaikka teet etätöitä, on tärkeää ylläpitää sosiaalisia suhteita ja verkostoitua paikallisten kanssa. Voit osallistua paikallisiin tapahtumiin, liittyä harrastusryhmiin tai virtuaalisiin yhteisöihin.

 6. Liikkuminen ja ulkoilu: Hyödynnä  ulkoilumahdollisuudet, kuten vaellus, hiihto, lumikenkäily ja pyöräily. Näin voit pitää huolta fyysisestä kunnostasi ja saada virkistystä työpäiviisi.

 7. Säät ja vuodenajat: Lapissa on selkeät vuodenajat, joten varaudu erilaisiin sääolosuhteisiin ja pukeudu asianmukaisesti. Talvella on ajoittain erittäin kylmää, kun taas kesällä aurinko ei laske pitkään aikaan.

 8. Peruspalvelut: Tarkista, että sinulla on lähelläsi tarvittavat peruspalvelut, kuten kaupat, apteekit ja terveyskeskukset ja että tarvittaessa pääset palveluiden äärelle.

Etätyötilat Levillä

Etsi etätyötiloja kartalta, etatyotilat.fi

 

Etätöissä tunturimaisemassa

Tällä videolla joogaohjaaja ja patentti-insinööri kertovat etätyökuvioistaan Kittilässä!
Video: Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut, Etätyä ja matkailu -hanke 2023.

 

Etätyö mahdollistaa Lappiin matkustamisen useita kertoja vuodessa
Lapissa ajoittain etätyötä tekevä Henna seikkailee mm. Kittilän Kumputunturilla työn vastapainona. Henna suosittelee käymään Lapissa kaikkina vuodenaikoina.
Video: Lapin liitto

 

Kouluun ja opiskelemaan

Kittilässä on peruskoulun ja lukion lisäksi toisen asteen koulutusta. Tietoa Kittilän varhaiskasvatuksesta ja kouluista.

Jatko- ja täydennyskoulutusta löytyy Lapin alueelta seuraavista oppilaitoksista:

REDU Levi-Instituutti Kittilässä

REDU Lapissa

Korkeakoulut ja jatko- ja täydennyskoulutus Lapissa

Voit tutustua myös oppilaistosten etäopiskelumahdollisuuksiin.

 

Perustatko yrityksen?

Kittilän kunnan Kideve Elinkeinopalveluista aloittava yritys saa yritysneuvontaa. Tutustu: Kideve Elinkeinopalvelut | kideve.fi
 

Ulkomailta töihin Kittilään?

Oletko tulossa tai haluaisitko tulla Suomeen töihin? | suomi.fi

Tietoa maahanmuuttajille - Info for immigrants | Kittilä (kittila.fi)

Lisätietoa maahanmuutosta ja kotoutumisesta | ely-keskus.fi, Mako-verkosto

 

Työelämä Levillä

Video: Visit Levi

 

Töissä Lapissa: Työntekijästä yrittäjäksi

Working in Lapland: From worker to entrepreneur

Video: Lapland of opportunity –hanke

 

Polku matkailun opiskelijasta matkailuiryttäjäksi

Path from tourism student to tourism entrepneur

Video: Lapland of opportunity –hanke